-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 11 /2015 03 12

Čempionų lygos trileryje PSG peržengė „Chelsea“ barjerą, „Bayern“ sumindė „Šachtar“

UEFA Čempionų lygoje tęsiasi atsakomosios aštuntfinalio rungtynės. Trečiadienio vakarą Londone vietos „Chelsea“ ekipa, nuo 30-osios mačo minutės turėjusi vieno žaidėjo persvarą, nesugebėjo įveikti „Paris Saint Germain“ ekipos ir po pratęsimo pasitraukė iš turnyro. Tuo tarpu Miuncheno „Bayern“ ekipa net 7:0 sutriuškino Donecko „Šachtar“.
Thiago Silva
Thiago Silva / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Nepaisant neįtikėtino trilerio Londone, šios rungtynės buvo pavyzdys, kaip futbolo mačą gali gadinti blogi teisėjo sprendimai. Mačui teisėjavęs olandas Bjornas Kuipersas tikrai sulauks daug neigiamų reakcijų už savo klaidas „Chelsea“ ir PSG mače, kurio pagrindinis laikas baigėsi 1:1, o po pratęsimo užfiksuotos lygiosios 2:2.

Visų svarbiausių mačo epizodų video rasite žemiau esančiuose rungtynių aprašymuose.

Šis rezultatas reiškia, kad pagal išvykos įvarčių taisyklę į kitą etapą keliauja Prancūzijos čempionė PSG. Pirmajame susitikime Paryžiuje ekipos sužaidė 1:1. Kaip ir buvo galima tikėtis, „Chelsea“ rungtynėse per daug neskubėjo ir žaidė gynybinį futbolą. Įvarčio daugiau reikėjo PSG klubui, o anglams tiko ir 0:0.

Jau 30-ąją minutę B.Kuipersas darbą „Mėlyniesiems“ kur kas palengvino – už grubią pražangą raudoną kortelę parodė svečių lyderiui Zlatanui Ibrahimovičiui. Nors švedo pražanga buvo akivaizdi, tačiau teisėjo sprendimas rodyti raudoną kortelę – labai abejotinas. D.Costa vėliau už ne ką švelnesnę pražangą išvarytas nebuvo. Be to, Ispanijos brazilas teisėjui davė ne vieną progą išvyti jį iš aikštės, tačiau B.Cuipersas nesportišką D.Costos, D.Luizo ir kitų elgesį toleravo.

VIDEO: „Chelsea“ – PSG 2:2

Progų turėjo abi komandos, tačiau geriausia buvo Edinsono Cavani, kai urugvajietis iš gana aštraus kampo pataikė į virpstą. Pirmasis įvartis krito 81 min., kai po kampinio įmušė Gary Cahillas, tačiau po 5 minučių Davidas Luizas galva padarė tą patį. Teko žaisti pratęsimą.

Pridėto laiko pradžioje PSG kapitonas Thiago Silva, kovodamas dėl aukšto kamuolio, palietė jį ranka ir teisėjas skyrė 11 metrų baudinį. Edenas Hazardas jį realizavo užtikrintai. Vis dėlto, pats T.Silva 114 min. savo klaidą ištaisė, kai vėl galva įkalė puikų įvartį po kampinio.

Kitose rungtynėse Miuncheno „Bayern“ klubas 7:0 (2:0) į šipulius sudraskė Donecko „Šachtar“ ekipą. Ukrainoje komandos buvo sužaidusios be įvarčių.

Jau 3-ąją mačo minutę Aleksandras Kučeris grubia pražanga sustabdė bavarų ataką ir užsidirbo 11 metrų baudinį. Negana to, teisėjas ukrainiečio nepagailėjo ir dar parodė raudoną kortelę. Baudinį realizavo Thomasas Muelleris.

Vėliau įvarčius dar įmušė Jerome'as Boatengas, Franckas Ribery, tas pats T.Muelleris, Holgeris Badstuberis, Robertas Lewandowskis ir Mario Goetze.

„Chelsea“ – PSG 2:2 (0:0)

120 min. PSG žaidėjai dukart iš eilės pražanga stabdė C.Azpilicueta. „Chelsea“ būtinai reikėjo įvarčio, tačiau jiems niekaip nepavyko užvaldyti kamuolio. Paskutinis švilpukas, prancūzai triumfuoja, stadionas baubia, o J.Mourinho kreivai šypsosi.

116 min. Puiki „Chelsea“ ataka baigėsi pavojingu D.Costa smūgiu galva – S.Sirigu išgelbėjo komandą.

114 min. ĮVARTIS! THIAGO SILVA įmušė puikų įvartį po kampinio. Jo galva smūgiuotas kamuolys besileidžiančia trajektorija nusileido vartų tinkle, nors aukštasis T.Courtois desperatiškai jį bandė pasiekti.

113 min. Neįtikėtinas T.Courtois žaidimas: jis ranka atmušė itin pavojingą T.Silva smūgį galva.

110 min. Sunku patikėti, kad PSG žaidėjų aikštėje tik 10, dažnai atrodė, kad kiekybinę persvarą turi būtent prancūzai. Vis dėlto, jėgos seko, nors atakos vis tiek buvo aštrios.

106 min. Pirmoji pratęsimo dalis baigta.

101 min. D.Luizas atliko puikų baudos smūgį, tačiau vartininkas sugebėjo kamuolį atmušti.

100 min. Puikiai į baudos aikštelę įsiveržė E.Hazardas, tačiau prie pat vartų per toli atleido kamuolį.

96 min. ĮVARTIS – EDENAS HAZARDAS realizavo 11 metrų baudinį. PSG dar nieko neprarado – jiems reikalingas vos vienas įvartis.

95 min. 11 metrų baudinys! Dėl aukšto kamuolio kovojęs T.Silva palietė kamuolį ranka. Ši pražanga atrodo itin kvaila, nes didelio pavojaus nebuvo.

90+4 min. Sužaidus pridėtą laiką teisėjo švilpukas užfiksavo lygiąsias – pratęsimas.

90 min. D.Costa toliau bandė teisėjo nervus, tačiau vėl liko nenubaustas. Nepatenkintas teisėjo sprendimu ir varžovo žaidimu D.Costa rankomis nustūmė Marquinhosą, bet teisėjas ispano neįspėjo net žodžiu.

86 min. ĮVARTIS – PSG išlygino rezultatą! Pakėlus kampinį DAVIDAS LUIZAS iššoko aukščiau už visus ir galva nuo skersinio įkalė kamuolį į buvusios komandos vartus. 

83 min. E.Lavezzi galėjo kaltinti pats save – argentinietis turėjo puikią progą, tačiau jo smūgį galva sugavo vartininkas.

81 min. ĮVARTIS! GARY CAHILLAS surado kamuolį po kampinio baudos aikštelėje kilusioje sumaištyje ir įkalė puikų įvartį.

74 min. Po geltoną kortelę gavo ir D.Luizas bei M.Veratti.

73 min. PSG žaidėjai reikalavo raudonos kortelės D.Costai, kuris nukirto varžovą iš už nugaros, tačiau teisėjas ištraukė tik geltoną. Epizodas tikrai ginčytinas, atsiminus, už ką raudona kortelė buvo parodyta Z.Ibrahimovičiui.

70 min. Dar vienas gaisras kilo „Chelsea“ baudos aikštelėje po puikios J.Pastore ir B.Matuidi sienelės. Nei jiedu, nei kamuolį gavęs E.Cavani smūgio taip ir neatliko, o bandymą perduoti kamuolį atmušė T.Courtois.

64 min. PSG atakavo toliau, atrodė, kad Z.Ibrahimovičiaus netekties nejautė. B.Matuidi mušė iš gana patogios padėties, bet smūgis buvo blokuotas.

58 min. EDINSONAS CAVANI šią progą sapnuos košmaruose. Urugvajietis prasiveržė kairiuoju kraštu, apžaidė gynėjus, paguldė vartininką, tačiau iš aštraus kampo smūgiuotas kamuolys atsitrenkė į virpstą.

55 min. T.Motta kėlė du iš eilės kampinius, tačiau abu didesnio pavojaus nesukūrė.

50 min. Progą sėkmingai atšokus kamuoliui turėjo G.Cahillas, tačiau gynėjas nesugebėjo tinkamai pataikyti į kamuolį.

49 min. Willianas baudos smūgio metu atliko puikų perdavimą, tačiau S.Sirigu prie kamuolio prišoko pirmas.

46 min. Ties baudos aikštelės linija kamuolį gavusio D.Costa smūgį blokavo gynėjai.

43 min. Sirgaliai reikalavo 11 metrų baudinio. D.Costa baudos aikštelėje apžaidė bene penkis varžovus, pirmą kartą gavęs į koją ant žolės nekrito ir stūmėsi toliau, tačiau gavęs antrą sykį pusiausvyros jau neišlaikė. Teisėjas baudinio neįžvelgė.

40 min. Puiki PSG ataka – kamuolys prie pat vartų jau leidosi ant E.Cavani galvos, tačiau C.Azpilicueta sugebėjo įsiterpti ir išmušti kamuolį.

37 min. Aistros kaito, futbolininkai žaidė vis grubiau. Geltoną kortelę gavo Oscaras.

33 min. Už kalbas geltoną kortelę gavo ir Thiago Motta.

31 min. RAUDONA KORTELĖ ZLATANUI IBRAHIMOVIČIUI! Labai abejotinas teisėjo sprendimas. Švedas atvira koja bandė pasiekti kamuolį, tačiau prie to paties kamuolio šoko ir Oscaras, žaidėjų kojos susikirto ir Bjornas Kuipersas ištraukė raudoną kortelę. Veiksmas vyko netoli aikštės vidurio, tad jokio pavojaus vartams nebuvo.

30 min. PSG gavo teisę mušti baudos smūgį, tačiau prie kamuolio stojęs J.Pastore nieko pavojingo nesukūrė.

25 min. Gaisras PSG baudos aikštelėje baigėsi laimingai. D.Costos smūgis iš arti blokuotas, antrą šansą sustabdė teisėjas, užfiksavęs nuošalę.

22 min. J.Pastore ir toliau žaidė aktyviai, vos nesukūrė progos komandos draugui, tačiau perdavimas blokuotas.

19 min. T.Courtois sugavo keltą kampinį ir tolimu perdavimu ranka pradėjo greitą ataką, tačiau dešiniajame krašte C.Azpilicueta sustabdytas be pražangos. „Chelsea“ atakavo keturi prieš keturis.

16 min. PSG atakas rengė daugiausiai kairiuoju kraštu, kur aktyvus buvo J.Pastore. Jo du bandymai skersuoti į baudos aikštelę atmušti.

10 min. Šeimininkai su kamuoliu buvo dažniau, tačiau PSG gynėjai neleido „Chelsea“ žaidėjams su juo jaustis laisvai, puikiai uždarinėjo zonas perdavimams.

7 min. Kelios minutės gana ramaus abiejų ekipų žaidimo aikštės viduryje.

5 min. „Chelsea“ surengė porą atakų kraštais, tačiau perdavimai į baudos aikštelę būdavo išmušami.

2 min. Kone pirmąja ataka PSG iškart sukūrė pavojingą situaciją. E.Cavani gavo kamuolį prie pat vartų, tačiau jis buvo išmuštas.


„Bayern“ – „Šachtar“ 7:0 (2:0)

90 min. „Bayern“ varžovų negailėjo, teisėjas nusprendė pagailėti. Papildomo laiko nepridėta – mačas baigtas.

88 min. ĮVARTIS! Jokio gailesčio – MARIO GOETZE išnaudojo J.Boatengo perdavimą ir įmušė dar vieną įvartį.

75 min. ĮVARTIS! „Bayern“ ir toliau smaginosi – įmušė ir ROBERTAS LEWANDOWSKIS po B.Schweinsteigerio perdavimo.

64 min. ĮVARTIS! Kampinio metu įmušė gynėjas HOLGERIS BADSTUBERIS.

62 min. Dar vienas A.Piatovo stebuklas – atmuštas labai pavojingas J.Bernato smūgis į vartus.

60 min. „Bayern“ kamuolio kontrolė jau siekė 70 proc.

55 min. Pagaliau progą turėjo ir „Šachtar“, surengę greitą ataką, tačiau D.Costa nepataikė į vartus.

52 min. ĮVARTIS – THOMASAS MUELLERIS! Vokietis kalė antrą savo įvartį į visiškai bejėgio „Šachtar“ vartus.

50 min. ĮVARTIS – FRANCKAS RIBERY! Prancūzas sužaidė puikią sienelę su D.Alaba ir įmušė trečiąjį įvartį.

45 min. Po geltoną kortelę užsidirbo J.Boatengas ir Douglasas Costa. Per pirmąjį kėlinį „Bayern“ atliko 14 smūgių, „Šachtar“ – vieną.

36 min. Tik įmušę įvartį „Bayern“ futbolininkai iškart surengė dar vieną pavojingą ataką, tačiau T.Muellerio smūgis skriejo šiek tiek pro šalį.

34 min. ĮVARTIS! JEROME'AS BOATENGAS. A.Piatovui pavyko atmušti R.Lewandowskio smūgį, tačiau pirmas prie kamuolio prišokęs gynėjas smūgiavo taikliai.

28 min. Vartininkas A.Piatovas paskutinę akimirką išgelbėjo komandą nuo F.Ribery smūgio iš arti.

24 min. Po puikaus skersuoto perdavimo į baudos aikštelę R.Lewandowskis smūgiu galva sudrebino skersinį.

19 min. A.Robbenas nebegalėjo tęsti rungtynių – jis pakeistas S.Rode'u.

15 min. Pavojingas A.Robbeno smūgis ore nestabdant kamuolio atmuštas gynėjų.

13 min. Bavarai visiškai kontroliavo situaciją, kamuolį valdė jau 60 proc. laiko ir darė kone ką panorėję. Trys iš eilės „Bayern“ kampiniai didesnio pavojaus nesukėlė.

9 min. „Šachtar“ keitimas – Taisoną pakeitė Serhijus Kryvcovas.

8 min. Pavojingą reidą surengė R.Lewandowskis, tačiau itin pavojingą situaciją galėjęs sukurti perdavimas A.Robbenui buvo nevykęs.

7 min. Ukrainiečiai kėlė pirmąjį kampinį, kurio metu L.Adriano smūgis galva buvo blokuotas. Antras iš eilės kampinis atmuštas gynėjų.

4 min. ĮVARTIS! THOMASAS MUELLERIS realizavo 11 metrų baudinį.

3 min. 11 metrų baudinys! Aleksandras Kučeris kone pirmoje „Bayern“ atakoje grubiai nugriovė varžovą ir gavo RAUDONĄ KORTELĘ.


Startinės komandų sudėtys:

„Chelsea“: T.Courtois; C.Azpilicueta, J.Terry, G.Cahillas, B.Ivanovičius; N.Matičius, Ramiresas, E.Hzardas, C.Fabregasas, Oscaras; D.Costa.

PSG: S.Sirigu; Maxwellas, T.Silva, D.Luizas, Marquinhosas; B.Matuidi, T.Motta, M.Verrati; E.Cavani, Z.Ibrahimovičius, J.Pastore.

„Bayern“: M.Neueris; Rafinha, J.Boatengas, H.Badstuberis, D.Alaba; B.Schweinsteigeris, M.Goetze, A.Robbenas, F.Ribery, T.Muelleris; R.Lewandowskis.

„Šachtar“: Piatovas; D.Srna, A.Kučeris, J.Rakickis, V.Ševčiukas; Fredas, T.Stepanenka, D.Costa, Taisonas, A.Teixeira, L.Adriano.


„Chelsea“ – „Paris Saint Germain“

Pirmajame susitikime Paryžiuje PSG futbolininkai žaidė ir geriau, ir kur kas gražiau bei efektingiau, tačiau nesugebėjo realizuoti krūvos susikurtų gerų progų, tad turėjo tenkintis lygiosiomis. Abu „Chelsea“ smūgius į vartus atliko gynėjai, o įvartis krito po trijų gynėjų – Johno Terry, Gary Cahillo ir Branislavo Ivanovičiaus – kombinacijos. Įvartį įmušė pastarasis.

Po įvarčio „Chelsea“ stengėsi ne tiek žaisti pati, o neleisti to daryti prancūzams, kurie vis tiek turėjo nemažai progų. Vieną jų 53 min. išnaudojo Edinsonas Cavani, tačiau likę smūgiai skriejo pro šalį arba į puikiai žaidusį Thibaut Courtois.

Nepaisant to, kad „Mėlynieji“ išvykoje žaidė lėtą ir gynybinį futbolą, jie vis tiek laikomi poros favoritais. Nenustebkite, jeigu „Chelsea“ ir trečiadienį žais ramiai ir viską pradės nuo gynybos – lygiosios 0:0 juos visiškai teinkina, tad įvarčių fejerverkų kaip antradienio rungtynėse čia būti neturėtų.

„Bayern“ – „Šachtar“

Pirmosiose rungtynėse Ukrainoje svečiai buvo aiškūs favoritai ir žaidė savo stiliumi, kamuolį laikė net 65 proc. laiko. „Šachtar“ sugebėjo atlikti vos vieną smūgį link vartų, nepavyko jiems mačo eigos pakeisti net ir iš aikštės išvarius Xabi Alonso.

Vis dėlto, atsiminus Josepo Guardiolos treniruotą „Barcelona“ ekipą, toks rezultatas nestebina. Katalonai net geriausiais savo metais, kai po kojomis turėjo visą Europą, atkrintamųjų varžybų susitikimus išvykose žaisdavo gana blankiai ir viską išspręsdavo atsakomajame mače namie.

Turbūt neverta tikėtis, kad „Šachtar“ futbolininkai labai skubės atakuoti ir spausti savo varžovus. Jie privalės žaisti atsargiai, nes vienas „Bayern“ įvartis reikštų, kad vokiečiai gali sau leisti pradėti trinti kamuolį per daug neatakuodami – tokiu atveju įmušti bavarams tampa kone neįmanoma.

Žinoma, „Bayern“ yra neabejotini favoritai, tad vaizdas aikštėje bus ne kartą matytas: svečiai ginsis ir kantriai lauks progų greitoms atakoms, o „Bayern“ suks ratus apie varžovų baudos aikštelę, kontroliuos kamuolį ir kurs progą po progos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius