Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 30 /23:46

„Chelsea” autobusas sudaužytas: Čempionų lygos finale pirmą kartą žais vieno miesto komandos – „Atletico“ ir „Real“

Atsakomosiose UEFA Čempionų lygos rungtynėse Londono vietos „Chelsea“ futbolininkai įmušė pirmieji, tačiau 1:3 (1:1) nusileido Madrido „Atletico“ ekipai ir į finalą nepateko. Madrido futbolininkai į finalą pateko pirmą kartą nuo 1973-1974 metų sezono, o „Chelsea“ treneris Jose Mourinho trečią kartą iš eilės pralaimėjo Čempionų lygos pusfinalį.
„Atletico“ džiaugsmas
„Atletico“ džiaugsmas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

„Chelsea“ ekipa mačą pradėjo itin gynybinio stiliaus sudėtimi – aikštėje buvo net šeši nominalūs gynėjai. Vis dėlto, Chelsea“ žaidimas nebuvo panašus nei į pirmą susitikimą, nei į mačą su „Liverpool“. Londono ekipa stengėsi atakuoti ne mažiau nei varžovai. Pirmąsias 15 min. „Mėlynieji“ kamuolį valdė daugiau nei 60 proc. laiko ir ieškojo progų įvarčiui.

Pirmasis šiose rungtynėse įmušė Fernando Torresas 36 min. Willianas dešiniajame kampe pritraukė du varžovus, juos apžaidė ir suklupo, tačiau C.Azpilicueta prišoko prie kamuolio, pažeme jį pasiuntė į baudos aikštelę, kur F.Torresas prie jo buvo pirmas ir smeigė į savo buvusios komandos vartus.

Vis dėlto, net ir atsitraukę į gynybą „Chelsea“ sausų vartų neišsaugojo. 44 min. po Tiago perdavimo tolimojo virpsto link baudos aikštelėje kilo sumaištis. Juanfranas sugebėjo pasiekti kamuolį, kuris pro tris „Chelsea“ gynėjus nuskriejo link Adriano ir šis įmušė įvartį.

Jau 54 min. J.Mourinho į aikštę metė dar vieną puolėją – Samuelį Eto'o. Nepasisekė, nes kamerūnietis po kelių minučių baudos aikštelėje nugriovė Diego Costa ir brazilas šaltakraujiškai realizavo savo šansą 59 min.

VIDEO: Chelsea ir Atletico rungtynių įvarčiai

Po kelių akimirkų baudos smūgio metu D.Luizas smūgiu galva sudrebino virpstą, o po 12 min. „Atletico“ galutinai pražudė „Chelsea“.

72 min. po perdavimo į kraštą į dešinę, kamuolį priėmęs „Atletico“ žaidėjas „perpjovė“ baudos aikštelę aukštu perdavimu A.Turanui, kurios smūgis galva atsitrenkė į virpstą. Kamuolys atšoko į baudos aikštelę, kur prie jo pirmas prišoko tas pats A.Turanas ir įmušė trečią „Atletico“ įvartį.

„Atletico“ išliko vienintele šį sezoną Čempionų lygoje nė karto nepralaimėjusia komanda. Gegužės 24-ąją dieną Lisabonoje vyksiantis finalas bus istorinis – jame pirmą kartą susitiks dvi vieno miesto komandos.

Antrasis kėlinys: „Chelsea“ – „Atletico“ 1:3 (1:1)

84 min. Ant suolo sėdo paskutinis įvarčio autorius. A.Turaną pakeitė C.Rodriguezas

76 min. Aikštę paliko dar vienas įvarčio autorius. D.Costa apsikeitė vietomis J.Sosa, o „Chelsea“ ekipoje Wilianas užleido vietą aikštėje A.Schurrle.

72 min. ĮVARTIS! Po perdavimo į kraštą į dešinę, kamuolį priėmęs „Atletico“ žaidėjas „perpjovė“ baudos aikštelę aukštu perdavimu A.Turanui, kurios smūgis galva atsitrenkė į virpstą. Kamuolys atšoko į baudos aikštelę, kur prie jo pirmas prišoko tas pats A.Turanas ir įmušė trečią „Atletico“ įvartį.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Adrianas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Adrianas

67 min. F.Torresas buvo pakeistas D.Ba, o Adrianas – R.Garcia.

64 min. Virpstas! Standartinės situacijos metu D.Luizo smūgis galva atsirenkė į virpstą, o T.Courtois po to kamuolį išmušė.

60 min. D.Costa už per ilgą delsimą statantis kamuolį ant 11 metrų žymos gavo geltoną kortelę. D.Costa realizavo 11 metrų baudinį.

59 min. 11 metrų baudinys! S.Eto'o įsirėžė į D.Costa ir teisėjas nubaudė „Chelsea“.

54 min. Pirmasis keitimas. J.Mourinho sustiprino puolimą, gynėją A.Cole'ą pakeisdamas puolėju S.Eto'o.

53 min. Itin pavojinga ataka. Willianas baudos smūgiu atliko puikų perdavimą į baudos aikštelę, kur J.Terry įsibėgėjęs galingai šovė į vartus, tačiau T.Courtois sureagavo ir atmušė kamuolį.

52 min. Iš toli pažeme smūgiavo Tiago, tačiau daug pavojaus tai vartams nesukėlė. 

47 min. Dar kartą neužtikrintai žaidė „Chelsea“ gynyba, kai iš dešiniojo krašto perduotas kamuolys praskriejo palei vartus pro tris šeimininkų gynėjus ir labai pavojingai į vartus spyrė A.Turanas, tačiau kampas buvo per aštrus – M.Schwarzeris galingą smūgį atrėmė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Fernando Torresas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Fernando Torresas

Pirmasis kėlinys: „Chelsea“ – „Atletico“ 1:1

44 min. ĮVARTIS! Sumaištis „Chelsea“ baudos aikštelėje po Tiago perdavimo tolimojo virpsto link. Juanfranas sugebėjo pasiekti kamuolį, kuris pro tris „Chelsea“ gynėjus nuskriejo link Adriano ir šis įmušė įvartį.

42 min. Po Koke perdavimo baudos smūgio metu į baudos aikštelę, Adrianas sugebėjo galva jį truputį paliesti, tačiau skreijimo trajektorijos beveik nepakeitė ir kamuolys atsidūrė M.Schwarzerio rankose.

36 min. ĮVARTIS! Neįtikėtina „Chelsea“ ataka. Willianas dešiniajame kampe pritraukė du varžovus, juos apžaidė ir suklupo, tačiau C.Azpilicueta prišoko prie kamuolio, pažeme jį pasiuntė į baudos aikštelę, kur F.Torresas prie jo prišoko ir smeigė į savo buvusios komandos vartus.

32 min. Šeimininkai nugriovė D.Costa netoli baudos aikštelės ir G.Cahillas gavo geltoną kortelę. Koke labai pavojingai „pakabino“ kamuolį į baudos aikštelę, tačiau „Chelsea“ gynėjai jį išmušė.

26 min. „Chelsea“ kėlė du iš eilės kampinius – pirmuosius rungtynėse – tačiau nė vieno neišpildė iki pavojingų smūgių į vartus.

23 min. Įspūdingas D.Luizo smūgis! Brazilas gavo iš užribio mestą kamuolį, jį gražiai „susitvarkė“ ir šovė smūgiu per save – vos per aukštai.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Willianas atlieka baudos smūgį
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Willianas atlieka baudos smūgį

22 min. Analogiška situacija kitoje aikštės pusėje, dešiniajame atakos krašte. Ramiresas įkirto į baudos aikštelę, gavo perdavimą, tačiau smūgis buvo blokuotas.

19 min. Labai pavojingai į šeimininkų baudos aikštelę įsiveržė D.Costa, tačiau jo smūgį  pasiaukodamas slystant blokavo G.Cahillas.

16 min. „Chelsea“ kamuolio kontrolė siekė net 66 proc. laiko.

15 min. Baudos smūgį maždaug iš 21 metro Willianas smūgiavo šiek tiek virš vartų.

13 min. „Atletico“ kairėja aikštės pusėje šalia baudos aikštelės ir galinės linijos prasižengė prieš E.Hazardą. Pavojinga standartinė situacija išpildyta įdomiai. Perdavimas buvo atliktas ne virš baudos aikštelės, o atgal – įkertančiam Ramiresui. Šis buvo pargriautas šalia baudos aikštelės prieš vartus.

10 min. Nors J.Mourinho aikštę pripildė gynėjais, tačiau „Chelsea“ žaidimas nebuvo panašus nei į pirmą susitikimą, nei į mačą su „Liverpool“. Londono ekipa stengėsi atakuoti ne mažiau nei varžovai, o ypač aktyvus buvo F.Torresas.

4 min. „Atletico“ rungtynių pradžioje stengėsi perimti iniciatyvą ir žaisti greitai. Netrukus ispanai kėlė pirmą kampinį. Kamuolį atmušė M.Schwarzeris, o atšokusį kamuolį link vartų iš krašto pasiuntė Koke. Klastingas smūgis atsitrenkė į virpstą ir skersinį – „Chelsea“ vos nepraleido itin kurioziško įvarčio.

1 min. „Chelsea“ ekipa rungtynes pradėjo net su šešiais nominaliais gynėjais aikštėje, tačiau D.Luizas žais atraminio saugo pozicijoje, o C.Azpilicueta „pakeltas“ aukščiau, į aikštės centrą „po puolėju“ F.Torresu.

Komandų startinės sudėtys:

„Chelsea“: vartininkas – M.Schwarzeris; gynėjai – B.Ivanovičius, J.Terry, G.Cahillas, A.Cole'as; saugai – Ramiresas, D.Luizas, Willianas, E.Hazardas, C.Azpilicueta; puolėjas – F.Torresas.

„Atletico“: vartininkas – T.Courtois; gynėjai – Juanfranas, Miranda, D.Godinas, F.Luisas; saugai – Koke, Tiago, M.Suarezas, A.Turanas; puolėjai – D.Costa, Adrianas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius