Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Cirkas Baltarusijoje: A.Lukašenka olimpinio komiteto vadovo kėdę perdavė sūnui

Baltarusių opozicijos atstovai laiko keistu sprendimą Nacionalinio olimpinio komiteto (NOK) prezidentu išrinkti autoritarinio prezidento Aliaksandro Lukašenkos vyresnįjį sūnų Viktarą Lukašenką ir mano, kad dėl to šalis sulauks griežtesnių Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) sankcijų.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / „Scanpix“ nuotr.

„Viktaras Lukašenka tapo Baltarusijos NOK prezidentu. Keistas sprendimas, nes ir Viktarui, ir Aliaksandrui Lukašenkoms taikomos Tarptautinio olimpinio komiteto sankcijos. Esu tikras, kad tai bus signalas TOK ne tik pratęsti, bet ir sugriežtinti sankcijas Baltarusijai“, – pareiškė opozicinės Nacionalinės antikrizinės valdybos (NAV) narys Vadzimas Kryvašejevas, kuruojantis jaunimo politikos ir sporto klausimus.

Jis penktadienį cituojamas NAV kanale platformoje „Telegram“.

V.Kryvošejevo nuomone, būtent dėl šių rinkimų IOC kol kas nepriėmė galutinio sprendimo, kaip toliau elgtis su Baltarusija.

„Tai buvo šansas Baltarusijos NOK pataisyti padėtį. Tačiau A.Lukašenka ir sporto valdininkai, matyt, gyvena kitoje realybėje“, – sakė NAV atstovas.

„Nacionalinei rinktinei Tokijo olimpiadoje tikriausiai teks varžytis su neutralia vėliava. Ir tai dar ne blogiausia, kaip IOC gali atsakyti į Baltarusijos NOK neveikimą ir šiurkščius Olimpinės chartijos pažeidimus“, – kalbėjo V. Kryvašejevas.

Jis pažadėjo, kad NAV su Baltarusijos sporto solidarumo fondu toliau drauge sieks, kad „Baltarusijos NOK, nacionalinės sporto federacijos ir kitos sporto organizacijos gerbtų visų sportininkų, nepriklausomai nuo jų pasiekimų, teises, taip pat sporto specialistų teises“.

Viktaras Lukašenka, iki šiol užėmęs Nacionalinio olimpinio komiteto pirmojo viceprezidento postą, penktadienį olimpinio susirinkimo buvo išrinktas NOK prezidentu.

Pernai gruodžio pradžioje IOC nusprendė nušalinti A.Lukašenkos vadovaujamo Baltarusijos NOK Vykdomojo komiteto narius nuo olimpinių žaidynių ir kitų organizacijos renginių.

Taip pat buvo nuspręsta įšaldyti išmokas Baltarusijos NOK, išskyrus finansavimą, susijusį su baltarusių atletų pasirengimu Tokijo olimpiadai ir žiemos olimpinėms žaidynėms Pekine. Be to, buvo sustabdytos bet kokios diskusijos su Baltarusijos NOK dėl būsimų IOC renginių organizavimo.

Anksčiau IOC pradėjo tyrimą Baltarusijos atžvilgiu dėl įtariamo sportininkų politinio persekiojimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius