-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

COVID-19 prislėgtą „Riterių“ varžovą iš Šiaurės Airijos vilioja ir pergalė, ir pinigų kapšas

Antradienio vakarą Vilniaus „Riteriai“ pradeda UEFA Europos lygos kampaniją, kvalifikacinio etapo dvikova su Šiaurės Airijos „Derry City“ klubu. Pirmadienį ryte Lietuvos sostinėje nusileidusių airių komandos strategas Declanas Devine'as įsitikinęs, kad jo auklėtiniai gali perkąsti šeimininkų riešutą ir žengti toliau.

Gimtojo miesto komandai vadovaujantis buvęs 46-erių vartininkas puikiai supranta, kad būsimi varžovai šį sezoną tikrai vietiniame fronte nedemonstruoja bauginančių rezultatų, tačiau viena „Riterių“ pergalė per 16 dvikovų, anot stratego, neatspindi realaus vilniečių pajėgumo.

„Mačiau keletą „Riterių“ rungtynių vaizdo įrašų. Jie mėgsta technišką futbolą ir turi nemažai gerų žaidėjų, tad gerbiame oponentus. Visgi į Vilnių atvykome tikėdami, jog galime sužaisti geriausias rungtynes ir laimėti“, – kalbėjo strategas.

Pastarosiomis dienomis Lietuvoje buvo kur kas aukštesnė temperatūra nei Londonderio grafystėje, iš kurios atvyko būsimas „Riterių“ priešininkas. Visgi kaip tyčia antradienio rytą Vilniuje oras gerokai atvėso ir prapurškė gaivus lietutis.

„Manau, jog oras neturėtų būti lemiamas faktorius. Tikiu, jog turime žaidėjų, kurie geba prisitaikyti prie pasikeitusių aplinkybių ir tai mums neturėtų sukelti problemų. Tikime savo galimybėmis ir suprantame, kad neturime teisės atsipalaiduoti, nes Europos lygos mače ant kortos pastatyta labai daug“, – kalbėjo airis.

Pergalė šiose rungtynėse „Derry City“ garantuotų ne tik bilietą į kitą etapą, bet ir 230 tūkst. eurų čekį.

Dvejose pastarosiose kampanijose Šiaurės Airijos komanda atsisveikino su Europa jau po pirmojo etapo. Nuo 2019-ųjų komandai vadovaujantis D.Devine'as tiki, jog praeities šešėliai auklėtinių pečių antradienį neslėgs.

„Tiesa, kad pastarųjų metų rezultatai nebuvo geri, tačiau dabar esame labiau patyrę ir pasirengę žengti tolyn. Šį pergalė leistų klubui ūgtelėti visomis prasmėmis, o tai yra ypač svarbu šiuo sunkiu laikotarpiu, kai jaučiame COVID-19 pasekmes“, – svarstė „Derry City“ vairininkas.

Treneris stebėjo „Riterių“ pastarąjį mačą A lygoje su Vilniaus „Žalgiriu“ (2:2) ir pavadino jį „bene geriausiomis būsimų varžovų rungtynėmis šį sezoną“.

Dėl pandemijos į Lietuvą airiams buvo leista atvykti tik rungtynių išvakarėse, o atgal į tėvynę ji išskris iš karto po mačo. Mačas vyks už uždarų durų, tad į Vilnių negalėjo atvykti nei Šiaurės Airijos futbolo sirgaliai, nei žurnalistai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius