-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Cristiano Ronaldo atvėrė širdį: žmonės tik ir laukia, kada aš susimausiu

Penkis kartus geriausiu pasaulio futbolininku išrinktas Cristiano Ronaldo pripažino, kad kiekvieną dieną susiduria su milžinišku spaudimu ir žmonėmis, kurie tik ir laukia, kada jis suklups.
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo / „Scanpix“ nuotr.

34-rių portugalas yra vienas ryškiausių žmonių futbolo pasaulyje daugybę metų ir jau žino, ko tikėtis rytoj.

Kiekvienas jo žingsnis aikštėje ir už jos ribų yra sekamas ilgiau nei dešimtmetį.

„Nemanau, kad žmogės galvoja, jog esu robotas, bet jie mano, kad negaliu turėti problemų, rūpesčių, negaliu būti liūdnas, – „Goal.com“ cituoja C.Ronaldo. – Žmonės sėkmę identifikuoja pinigais. Jie mąsto, kad negali būti liūdnas, jei esi milijonierius.

Tačiau privalai suprasti, kad žmonės yra skirtingi, jie išgyvena skirtingus dalykus. Aš tai suprantu. Žinau, kad žmonės stovi su ginklais ir tik laukia, kada aš pramušiu baudinį ar susimausiu svarbiose rungtynėse. Tam esu pasiruošęs daugybę metų.“

Žmonės sėkmę identifikuoja pinigais. Jie mąsto, kad negali būti liūdnas, jei esi milijonierius

Paklaustas, ar papildomas spaudimas jį vargina, C.Ronaldo pridėjo: „Neslėpsiu, kad tai mane erzina ir kartais atrodo, kad kasmet privalau įrodyti, koks stiprus esu. Tai sunku.

Reikia pridėti, kad įrodyti savo galimybes privalau ne tik sau, bet ir kitiems. Taip pat ir mane supantiems žmonėms: šeimai, motinai, vaikui. „Cris, rytoj privalai laimėti“. Reikia nuolat treniruotis, bet ateina ir tokie momentai, kai pasakai: „Ei, palikite mane ramybėje“.

Atrodo, kad futbolininkas per tiek metų galėjo prarasti meilę sportui, tačiau tikina, jog taip nenutiko.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo

„Aš futbolą regiu kaip misiją. Misiją tobulėti, laimėti.

Man jau nebėra taip, kad aš žaisčiau ir galvočiau, jog „štai, dabar aš atliksiu vieną ar kitą veiksmą“. Tai tik papildomas spaudimas. Žmonės nuolat tave teisia, sako: „Viskas baigta. Jam 33, 34, 35 metai, jis turėtų sustoti.“ Tiesiog norisi juos priblokšti ir pasakyti, kad tai vis dar esu aš“, – sakė C.Ronaldo.

Tiesiog norisi juos priblokšti ir pasakyti, kad tai vis dar esu aš

Turino „Juventus“ klube rungtyniaujantis futbolininkas prisimena, kad su milžinišku spaudimu susidūrė dar būdamas labai jaunas.

„Kai atvykau į Madridą, buvau brangiausias žaidėjas istorijoje. Kai žaidžiau Mančesteryje ir laimėjau pirmą Auksinį kamuolį būdamas 23-jų, žmonės galvojo, kad pasiekiau savo lubas. Pastaruosius 10-12 metų visada jaučiau papildomą spaudimą, kurį sudariau ne tik pas sau, bet ir kurį man metė kiti“, – prisiminimais dalinosi C.Ronaldo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius