Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Cristiano Ronaldo triumfas – Miunchene pražudė „Bayern“

Miunchene, kaip ir buvo galima įsivaizduoti, Čempionų lyga atsiskleidė visu žavesiu. Neįmuštas 11 metrų baudinys, fantastiški Cristiano Ronaldo įvarčiai ir raudona kortelė. Žaidėjo netekęs „Bayern“ klubas nesugebėjo atsilaikyti ir 1:2 nusileido Madrido „Real“. Ispanijos sostinėje „Atletico“ po abejotino teisėjų sprendimo 1:0 nugalėjo „Leicester City“.
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo / „Scanpix“/AP nuotr.

„Bayern“ – „Real“ 1:2

Miuncheno „Bayern“ futbolininkai ir sirgaliai buvo euforijoje po puikaus Arturo Vidalio įvarčio galva po kampinio, tačiau jų džiaugsmas truko tik vieną kėlinį. Čilietis turėjo progą padvigubinti savo komandos pranašumą, bet neįmušė 11 metrų baudinio, kuris buvo paskirtas po Danielio Carvajalio žaidimo ranka. Tiesa, teisėjų sprendimas gana abejotinas, nes futbolininkas kamuolį tikriausiai atmušė petimi.

Antrojo kėlinio pradžioje apie save priminė ir rezultatą nuostabiu įvarčiu išlygino Cristiano Ronaldo. Tuo „Bayern“ bėdos nesibaigė. 61-ąją minutę antrą geltoną kortelę gavo ir iš aikštės buvo pašalintas Xavi Martinezas.

VIDEO: Cristiano Ronaldo įvartis

Dešimt „Bayern“ futbolininkų galiausiai neatlaikė neįtikėtino „Real“ spaudimo. Tik Manuelio Neuerio sugebėjimų dėka neįmušė Garethas Bale‘as ir Karimas Benzema. Tačiau C.Ronaldo klastingu smūgiu pro „Bayern“ vartininko kojas išvedė „Real“ į priekį ir užtikrino pergalę. Tai buvo šimtasis C.Ronaldo įvartis Europos turnyruose.

Ne mažiau intriguojančios atsakomosios ketvirtfinalio rungtynės jau kitą savaitę bus žaidžiamos Madride.

„Bayern“ gretose nebuvo traumuotų Matso Hummelso ir Roberto Lewandowskio, o „Real“ vidurio gynėjų gretose – Raphaelio Varane'o ir Pepe.

Rungtynių eiga

Antrasis kėlinys: „Bayern“ – „Real“ 1:2

90 min. Jau per pridėtą laiką į vartus krito Sergio Ramoso įvartis, tačiau gynėjas buvo nuošalėje.

82 min. K.Benzema įmušė į vartus, bet teisėjai užfiksavo nuošalę.

76 min. Cristiano Ronaldo! M.Neueris neatlaikė. Portugalas puikiu smūgiu įmušė pro „Bayern“ vartininko kojas ir išvedė Madrido klubą į priekį. Tai buvo šimtasis C.Ronaldo įvartis Europos turnyruose.

VIDEO: Cristiano Ronaldo antrasis įvartis

74 min. M.Neueris ir vėl gelbėjo „Bayern“. Šįkart nuo pavojingo Karimo Benzemos smūgio.

61 min. Raudona kortelė! Xavi Martinezas neleistinai stabdė Cristiano Ronaldo, gavo antrą geltoną kortelę ir buvo pašalintas iš aikštės. „Bayern“ turės užbaigti rungtynes be vieno žaidėjo.

56 min. Garethas Bale'as vos neišvedė svečių į priekį. Puolėjas smūgiavo iš itin arti, tačiau Manuelis Neueris meistriškai blokavo velsiečio bandymą.

47 min. Cristiano Ronaldo! Portugalas išlygino rezultatą pačioje kėlinio pradžioje. Pirmajame kėlinyje nesireiškęs puolėjas sulaukęs D.Carvajalio perdavimo nedvejojo ir vienu lietimu pasiuntė kamuolį į vartus.

Pirmasis kėlinys: „Bayern“ – „Real“ 1:0

Pirmajame kėlinyje dominavo „Bayern“, o Manuelis Neueris turėjo atmušti vos vieną „Real“ bandymą.

45 min. Neįmuštas 11 metrų baudinys! A.Vidalis stojo mušti baudinio, bet kamuolys skriejo virš vartų. Baudinys buvo paskirtas, kai Franko Ribery smūgį į vartus Danielis Carvajalis blokavo ranka.

41 min. A.Vidalis turėjo dar vieną progą pasižymėti. Po Toni Krooso perdavimo iš dešiniojo krašto čilietis siekė kamuolio galva, tačiau nesėkmingai.

25 min. ĮVARTIS! Arturo Vidalis galva nokautavo „Real“ vartus po kampinio, kurį pakėlė Thiago. A.Vidalis šį sezoną Čempionų lygoje pasižymėjo trečią kartą.

Startinės sudėtys:

„Bayern“: M.Neueris; D.Alaba, J.Boatengas, J.Martinezas, P.Lahmas; A.Vidalis, X.Alonso; F.Ribery, Thiago, A.Robbenas; T.Mulleris

„Real“: K.Navasas; Marcelo, Nacho, S.Ramosas, D.Carvajalis; T.Kroosas, Casemiro, L.Modričius; C.Ronaldo, K.Benzema, G.Bale'as.

„Scanpix“/AP nuotr./Arturo Vidalis
„Scanpix“/AP nuotr./Arturo Vidalis

„Atletico“ – „Leicester City“ 1:0

Madride pirmą kartą susidūrė „Atletico“ ir „Leicester City“ klubai. Šių rungtynių baigtį nulėmė ginčytinas teisėjų sprendimas. 28-ąją minutę Marcas Albrightonas pargriovė Antoine'ą Griezmanną, tačiau pakartojimas parodė, kad kontaktas buvo už baudos aikštelės ribų. Teisėjas paskyrė 11 metrų baudinį, kurį realizavo pats prancūzas.

Tiesa, likusių rungtynių metu „Atletico“ buvo daug aktyvesni. Lesterio klubas taip ir nesmūgiavo į vartų plotą.

Kitą savaitę laukia atsakomosios rungtynės Anglijoje.

VIDEO: Antoine Griezmanno įvartis

„Atletico“ gretose dėl traumų žaisti negalėjo Tiago, Augusto Fernandezas, Miguelis Moya ir Sime Vrsaljko, tačiau ir be šio ketverto ekipa sužaidė lygiosiomis su „Real“. Svečių gretose didžiausias praradimas buvo gynėjas Wesas Morganas.

Rungtynių eiga

Antrasis kėlinys: „Atletico“ – „Leicester City“ 1:0

90 min. Madrido klubas šventė pergalę namuose, tačiau Anglijoje turės išlaikyti trapų pranašumą.

70 min. Lesterio klubas vis dar nesmūgiavo į vartų plotą. Madrido klubas visiškai dominavo ir artėjo prie pergalės.

Pirmasis kėlinys: „Atletico“ – „Leicester City“ 1:0

45 min. Pirmajame kėlinyje Madrido klubas užtikrintai dominavo, bet Lesterio klubui ne itin pasisekė ir dėl abejotino teisėjo sprendimo. Antrajame kėlinyje bus proga atsigriebti.

28 min. 11 metrų baudinys! Antoine'as Griezmannas realizavo baudinį ir išvedė šeimininkus į priekį. Prancūzas pats uždirbo baudinį, kai jį pargriovė Marcas Albrightonas. Tiesa, pakartojimo metu matyti, kad pražanga buvo padaryta už baudos aikštelės ribų. Tai buvo jau penktas A.Griezmanno įvartis Čempionų lygoje šį sezoną.

Startinės sudėtys:

„Atletico“: J.Oblakas; F.Luisas, S.Savičius, D.Godinas, Juanfranas; Koke, Gabi, S.Niguezas, Y.Carrasco; F.Torresas, A.Griezmannas.

„Leicester City“: K.Schmeichelis; Ch.Fuchsas, R.Huthas, Y.Benalouane'as, D.Simpsonas; M.Albrightonas, D.Drinkwateris, W.Ndidi, R.Mahrezas; J.Vardy, Sh.Okazaki.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius