-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Dainavai“ už S.Hamuličių gali atitekti apie 1 mln. eurų

Teisę 2023 metais žaisti Lietuvos futbolo A lygoje iškovojusi Alytaus „Dainava“ gali papildyti savo sąskaitą įspūdinga suma, jei Mieleco „Stal“ parduos Lietuvoje dar vasarą žaidusį Saidą Hamuličių už pageidaujamą sumą.
Saidas Hamuličius (kairėje)
Saidas Hamuličius (kairėje) / Meleco „Stal“ klubo nuotr.
Temos: 2 Futbolas Sportas

„Dainava“ prieš 2022 metų sezoną paskelbė, kad su bosnių kilmės Nyderlandų piliečiu S.Hamuličiumi sudarė kontraktą iki 2024-ųjų. 22 metų puolėjas vasario pabaigoje buvo paskolintas Plovdivo „Botev“ (Bulgarija) ekipai, tačiau joje neįsitvirtino ir kovo viduryje prisijungė prie Marijampolės „Sūduvos“.

Birželio pabaigoje puolėjo nuomos laikas marijampoliečiams baigėsi, o žaidėjas pakėlė sparnus į Lenkijos aukščiausioje lygoje rungtyniaujančią Mieleco „Stal“ komandą. Debiutas kaimyninėje šalyje atitiko drąsiausias svajones – S.Hamuličius įmušė 9 įvarčius ir šiuo metu kartu su ispanu Davidu Alvarezu iš Plocko „Wilsla“ užima pirmąją vietą lygos rezultatyviausių žaidėjų sąraše.

Suprantama, kad dėmesį į jauną rezultatyvų puolėją atkreipė daug pajėgių klubų, norinčių išpirkti jo kontraktą. Vienas iš viešai įvardintų pretendentų – Glazgo „Celtic“. Priklausomai nuo to, už kiek pavyks žaidėją parduoti Mieleco klubui, savo sąskaitą solidžia suma gali papildyti ir „Dainava“.

S.Hamuličius vis dar priklauso „Dainavai“, tačiau, neoficialiomis Lenkijos žiniasklaidoje skelbtomis žiniomis, „Stal“ turi numatytą pirmumo teisę įsigyti jį už 150 tūkst. eurų. Įvykdžius šią sąlygą, žaidėją kitam klubui jau parduotų Mieleco ekipa, o nuo pardavimo sumos dar vieną dalį gautų alytiškiai.

„Stal“ klubo prezidentas Jacekas Klimekas interviu tinklalapiui Hej.Mielec.pl atskleidė daugiau detalių apie galimą S.Hamuličiaus perėjimą. Anot lenko, už puolėją tikimasi gauti 2,5 mln. eurų, tad „Dainavai“ iš viso galėtų atitekti apie milijoną.

„Saidas yra graibstomas Europoje. Kasdien deramės dėl jo perėjimo, net šiandien neigiamai atsakiau vienam Prancūzijos klubui, – sakė J.Klimekas. – Norėtume jį pasilikti, tačiau tai nebus lengva, nes matome, kad kartais jis mintimis jau yra kažkur kitur. Tikimės už jį 2,5 mln. eurų. Esame gavę vieną tokį pasiūlymą, apie kurį galbūt netrukus sužinosite. Vis dėlto ne viskas atiteks mums, nes turime sumokėti vieną įmoką jo buvusiam klubui Lietuvoje, papildomai ten pat nukeliaus dar 30 proc. nuo visos sumos. Atskaičius mokesčius, mums išeitų apie milijoną eurų pelno.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius