-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praturtėjusi LFF – apie rekordinį biudžetą, ginčus su S.Malinausku ir politikais

13,2 mln. eurų – tiek lėšų 2022-aisiais surinkti tikisi Lietuvos futbolo federacija (LFF). Tokių pinigų Lietuvos futbolas dar niekada nematė.
Tomas Danilevičius
LFF prezidentas Tomas Danilevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Biudžetą iki 13,2 mln. eurų išpučia didesnė UEFA parama dėl dalyvavimo UEFA Tautų lygoje. Ta parama siekia 1,25 mln. eurų. Taip pat – pasirašyta sutartis dėl teisių: gausime 18 mln. eurų per 6 metus. Ir infrastruktūriniai projektai, kurių nepadarėme 2021-aisiais – jie persikėlė į šiuos metus (dirbtinės dangos, – past.)“, – įspūdingai ūgtelėjusį biudžetą aiškino LFF gen. sekretorius Edgaras Stankevičius.

LFF nuotr./LFF planuojamas 2022 metų biudžetas.
LFF nuotr./LFF planuojamas 2022 metų biudžetas.

Palyginimui, praėjusiais metais LFF biudžeto planas siekė 8,4 mln. eurų. Faktiškai ši suma galiausiai paaugo iki 9,6 mln.

LFF nuotr./LFF pristatytas faktinis 2021 metų biudžetas.
LFF nuotr./LFF pristatytas faktinis 2021 metų biudžetas.

Už šalies krepšinio federaciją futbolas šiemet bus turtingesnis beveik keturis sykius. LKF 2022-iesiems planuoja 3,6 mln. eurų biudžetą.

„Taip, tai rekordinis biudžetas, bet mūsų ambicijos yra dar didesnės. Pajamos iš bilietų, rėmėjų – šioje srityse dar tikrai galime pasitempti. Be to, turėsime ir naują futbolo stadioną Kaune“, – pridūrė E.Stankevičius.

Tiesa, finansinius raumenis užsiauginusi LFF vis dar turi senų skolų, siekiančių iki 2 mln. eurų.

„Šiemet UEFA planuojame atiduoti 400 tūkst. eurų. Likusį milijoną norime grąžinti per 2023 ir 2024 metus. Po pusę milijono kasmet. Kita skola – Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI). 2018-aisiais su visais delspinigiais ir baudomis ji buvo arti 1,4 mln. eurų. Šiandien tas ieškinys yra ne visai 0,5 mln., bet esame jį apskundę. Norime susitarti dėl mažesnės sumos ir išsimokėti per kelerius metus“, – tęsė E.Stankevičius.

Biudžeto pristatymo konferencijoje LFF vadovai atskira eilute išskyrė ir federacijos išleidžiamas sumas, skirtas teisininkų paslaugoms. LFF teigimu, tam 2021-aisiais buvo išleista „tik“ 71,7 tūkst. eurų.

LFF nuotr./LFF pristatytos išlaidos kurui ir teisinėms paslaugoms.
LFF nuotr./LFF pristatytos išlaidos kurui ir teisinėms paslaugoms.

„Kaip žinote, pastaruoju metu yra teisinių ginčų ne tik su LFF, bet ir su manimi asmeniškai, su Tomu Danilevičiumi. Norėčiau paskleisti teisingą informaciją – visos teisinės išlaidos, kurios yra susijusios su T.Danilevičiaus asmeniu, yra išskirtinai iš T.Danilevičiaus asmeninio biudžeto. Ne iš LFF biudžeto, ne iš mokesčių mokėtojų pinigų ar kokių nors kitų. Norėčiau, kad jūs tai užfiksuotumėte“, – pabrėžė LFF prezidentas T.Danilevičius, įsivėlęs į teisinį ginčą su žinomu vaizdo tinklaraštininku Skirmantu Malinausku.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Tomas Danilevičius ir Skirmantas Malinauskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Tomas Danilevičius ir Skirmantas Malinauskas

Po tokio pareiškimo LFF prezidentas sulaukė 15min klausimo, kodėl tuomet apie jo teisinius procesus komunikuoja LFF, jei už visas teisines paslaugas susimoka jis pats?

„Todėl, kad tikriausiai esu ir futbolo federacijos prezidentas, ir viešas asmuo. Kad nesumaišytume kai kurių dalykų. Byla yra sujungta – tiek federacijos, tiek T.Danilevičiaus, todėl ir komunikuoja LFF“, – teigė T.Danilevičius.

Kiek dar tęsis šie teisiniai ginčai, jis atsakyti negalėjo. „Šiandien yra pasibaigusi antroji instancija. Turime galimybę kasaciniam skundui. Svarstome, ar eisime toliau, ar ne. Esmė tikriausiai yra visai kitur. Formuojama tam tikra teismų praktika, kuri, sakykime, įteisina tą pilkąją zoną. Žmogus, kuris veikia nežinau pagal kokius įstatymus, gali bet ką, ant bet ko sakyti, savo nuomonę reikšti kaip žinias. Aš asmeniškai esu ne tik viešas asmuo. Aš esu ir vyras, ir sūnus, ir brolis, ir žeminti mane – aš turiu savo teises. Ir aš jas ginsiu“, – tvirtino T.Danilevičius.

Pauliaus Peleckio nuotr./Jurgita Šiugždinienė pasipiktino Arūno Pukelio vaidmeniu LFF apdovanojimuose.
Pauliaus Peleckio nuotr./Jurgita Šiugždinienė pasipiktino Arūno Pukelio vaidmeniu LFF apdovanojimuose.

LFF vis dar jaučia nuoskaudą ir dėl Švietimo, mokslo bei sporto ministrės Jurgitos Šiugždinienės viešo laiško, kai ši pasipiktino LFF apdovanojimuose ant scenos žengusiu ir vieną iš prizų įteikusiu prieštaringos reputacijos verslininku Arūnu Pukeliu, federacijoje einančiu Vykdomojo komiteto nario bei LFF Ekonomikos ir finansų komiteto pirmininko pareigas.

„Keista ir iš žiniasklaidos, ir iš ministerijos atstovų girdėti kažkokius kaltinimus apie skaidrumą ir t. t. Parodykite jūs man nors vieną sporto organizaciją, kuri taip detaliai ir nuodugniai, su tokiomis ataskaitomis reguliariai pristato savo biudžetą ir jo panaudojimą. Gaila, kad šiandien čia nėra Seimo narių ar tos pačios ministerijos atstovų. Ne kartą esame kvietę atvykti ir diskutuoti. Uždavėme klausimų ir gerbiamai J.Šiugždinienei, deja, atsakymų kol kas negavome (ŠMSM patikslino 15min, kad jokių LFF klausimų nėra gavusi, – past.). Keista, kad pasinaudojama lengva forma išeiti į eterį, neįsigilinus į situaciją, kaip federacija yra pasikeitusi per pastaruosius kelerius metus“, – dėstė E.Stankevičius.

Jo teigimu, 2018-aisiais, jam pradėjus darbus LFF, federacija buvo „faktiškai bankrutavusi“, o dėl pasikeitusių finansinių skaičių jis netiesiogiai gyrė ir A.Pukelį.

Anksčiau teistas tauragiškis vadovauja LFF ekonomikos bei finansų komitetui.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Stankevičius, Tomas Danilevičius, Arūnas Pukelis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Stankevičius, Tomas Danilevičius, Arūnas Pukelis

„Dabar epitetai skrieja į Ekonomikos ir finansų komitetą ir vieno ar kito asmens dalyvavimą jame, bet tada leiskite paklausti, kas buvo 2016–2018 metais, kai LFF tokio komiteto neturėjo arba jis buvo kitos sudėties – kokius skaičius ir kokį finansinį rezultatą futbolo federacija tada demonstravo?“ – retoriškai klausė E.Stankevičius.

LFF nuotr./LFF pristatytas federacijos finansinis likvidumas.
LFF nuotr./LFF pristatytas federacijos finansinis likvidumas.

„Taip, iš kitos pusės – mes esame verti tų epitetų. Daugelį metų buvo nesitvarkoma, federacijoje buvo neūkiškumas, neorganizuotumas – tai ir privedė prie to, kokius epitetus mes gauname“, – pridūrė E.Stankevičius.

VIDEO: Spaudos konferencija po LFF VK posėdžio | 2022-02-11

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius