-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dešimt Anglijos „Premier“ lygos 23-iojo turo intrigų

Po trumpos pertraukos ir Anglijos lygos bei FA taurių varžybų „Premier“ lyga sugrįžta. 15min tradiciškai pristato 23-ojo turo intrigas.
„Premier“ lyga
„Premier“ lyga

Šeštadienis.

17:00 Londono „Chelsea“ – „Leicester City“

Tai bus 111-oji abiejų ekipų akistata istorijoje ir Londono ekipa yra laimėjusi lygiai pusę iš jų – 55. Lesterio ekipa tūno turnyro lentelės viduryje ir panašu, kad šiemet jau gali visą dėmesį sutelkti tik į FA taurės varžybas.

Pakilti į Europos zoną „lapėms“ jau bus labai sunku, lygiai taip pat kažin ar komanda gali kristi į iškritimo zoną.

Šis mačas gali būti puiki proga Antonio Conte išbandyti ekipos naujoką Rossą Barkley.

„Jis yra puikus papildymas, turi daug jėgos, stiprus psichologiškai ir techniškas. Rossas yra šiuolaikiškas futbolininkas“, – savo naujoką gyrė italas.

„Scanpix“/AP nuotr./Edenas Hazardas
„Scanpix“/AP nuotr./Edenas Hazardas

17:00 Londono „Crystal Palace“ – „Burnley“

Pastaruoju metu savojo žaidimo niekaip neatrandantis „Burnley“ keliaus į vis solidžiau žaidžiančio „Crystal Palace“ teritoriją, tačiau Seano Dyche komandos aistruolius gana optimistiškai nuteikia statistika, kurią klubas šį sezoną demonstruoja žaisdamas svečiuose.

Per vienuolika išvykų mačų „Burnley“ pralaimėjo tik du kartus, tad šeštadienio pavakarę „ereliams“ tikrai bus vargo.

„Crystal Palace“ buvo eliminuotas iš FA taurės, tad dabar visą savo dėmesį galės skirti išlikimui „Premier“ lygoje. Kol kas Roy Hodgsono vyrai su savo užduotimi tvarkosi puikiai ir žengia keturiolikti, bet nuo iškritimo zonos juos teskiria vos du taškai.

17:00 „Huddersfield Town“ – Londono „West Ham United“

Nepaprastai atkakli dvikova tarp komandų, kurias „Premier“ lygos rikiuotėje skiria vos du taškai.

Čempionatas klostosi taip, kad tiek „terjerai“ (24 taškai), tiek „plaktukai“ (22 taškai) pirmiausia privalo galvoti apie išlikimą.

Nors abi komandos šiuo metu vis dar laviruoja virš pavojingos zonos, linija, skirianti nuo iškritimo, yra nepaprastai trapi.

Tokiu atveju sakoma, kad tai yra šešių taškų mačas. Neabejotinai toks bus ir šeštadienį.

Motyvacijos šeimininkams, prisimenant pirmojo rato akistatą, neturėtų trūkti. Būtent prieš Hadersfildo futbolininkus „West Ham“ iškovojo pirmuosius taškus šį sezoną. Naujokai tikėjosi, kad turi visus šansus nubausti trimis pralaimėjimais sezoną pradėjusį Londono klubą, bet viskas pasirodė kur kas sudėtingiau – „West Ham“ laimėjo 2:0.

17:00 „Newcastle United“ – „Swansea City“

Gruodis buvo siaubingas mėnuo „Newcastle United“ ekipai (1 pergalė, 1 lygiosios, 5 pralaimėjimai), bet 2018-uosius „šarkos“ pradėjo dviem pergalėmis ir neketina sustoti.

Padidinti seriją iki trijų – puikus šansas, nes į „St.James Park“ atvyksta lygos autsaideris „Swansea City“, kurį pastaruoju metu mušė visi, kas tik netingėjo.

Šis mačas šeimininkams yra puiki proga pagaliau nutraukti savo sirgalių depresyvias nuotaikas, nes namuose Niukaslio ekipa nelaimi nuo spalio, kai sugebėjo 1:0 palaužti „Crystal Palace“.

Svonsio ekipos naujajam vyriausiajam treneriui Carlosui Carvalhalui bus ne ką mažiau karšta, nei pastaruoju metu buvo jo pirmtakams.

17:00 „Watford“ – „Southampton“

Du klubai, virš kurių tamsūs debesys virš tirštesni. Abiejų komandų strategai jau kuris laikas yra po padidinamuoju stiklu ir bet kuri nesėkmė tiek vienam, tiek kitam gali būti tuo lašu, kuris perpildys klubo vadovų kantrybės taurę.

„Southampton“ nelaimėjo jau devynių mačų iš eilės ir rimtai flirtuoja su iškritimo zona. „Watford“ įspūdingai pradėjo sezoną, pripratino savo sirgalius prie pergalių, bet pastarosiomis savaitėmis atrodo visiškai išsikvėpęs ir pralaimėjo šešis kartus per paskutinius septynis bandymus.

Laukia nervų karas.

17:00 „West Bromwich Albion“ – „Brighton & Hove Albion“

„West Brom“ ekipai jau reikia pradėti rinkti taškus, nes kitaip „Championship“ į klubo duris pradės žvelgti tikrai grėsmingai.

Pirmosiose šio sezono rungtynėse WBA įveikė „Bournemouth“ ekipą (1:0), tačiau nuo to laiko savoje aikštėje taip ir nelaimėjo nė karto.

Ne geriausios formos atvyksta ir „žuvėdros“, nesugebėjusios laimėti penkių pastarųjų dvikovų.

Galbūt tai puiki WBA proga kilti?

19:30 Londono „Tottenham Hotspur“ – Livepulio „Everton“

„Tottenham Hotspur“ turėjo puikų kalėdinį laikotarpį ir gerokai sutvirtino savo šansus kovojant dėl vietos pirmajame ketverte.

Dar visai neseniai abiejų klubų akcijos Anglijoje buvo vertinamos labai panašiai, tačiau per keletą pastarųjų metų „Spurs“ priartėjo prie lyderių, o „Everton“ taip ir nenusiplėšė vidutinioko etiketės.

Nors Liverpulio komanda pastaruoju metu demonstruoja kur kas geresnius rezultatus nei sezono pradžioje, dvikovos favoritu bus laikomas Londono klubas. Paskutinį kartą „pentinus“ Liverpulio ekipai pavyko įveikti prieš penkerius metus (2:1) ir ta dvikova vyko ne sostinėje, o „Goodison Park“.

„Scanpix“/AP nuotr./Harry Kane'as
„Scanpix“/AP nuotr./Harry Kane'as

Sekmadienis.

15:30 „Bournemouth“ – Londono „Arsenal“

Bornmuto ekipa laimėjo tik kartą per dvylika pastarųjų akistatų, tačiau ir nepralaimėjo pastaruosius keturis kartus.

Šį sezoną klubas namuose iškrapštė vos tris pergales, tad „Arsenal“ gali nesunkiai pasijausti dvikovos šeimininkais.

Tiesa, „kanonieriai“ svečiuose irgi neblizga. Laimėjo vos kartą per šešias pastarąsias išvykas ir sykį pralaimėjo.

Ir čia gali bręsti lygiosios, kurios Arsene'o Wengero kariaunai labai nenaudingos.

18:00 „Liverpool“ – „Manchester City“

„Man City“ ekipa Anglijos čempionate rungtyniauja fantastiškai. Ji laimėjo 20 mačų ir dukart sužaidė lygiosiomis. Pepo Guardiolos auklėtiniai jau sukaupė net 62 taškus.

Tris pergales iš eilės šventęs „Liverpool“ rikiuojasi ketvirtas – 44 taškai. Šis klubas Anglijos pirmenybėse nepralaimėjo jau 13 turų iš eilės.

Jurgeno Kloppo auklėtiniai pergalės atveju gali pasivyti antrojoje vietoje esantį „Manchester United“ (47 taškai) ir aplenkti Londono „Chelsea“ (46). Tiesa, pakilti aukščiau bus sudėtinga, nes „Chelsea“ namie priims „Leicester City“, o „raudonieji velniai“ Mančesteryje egzaminuos „Stoke City“ futbolininkus. Šiose dviejose akistatose favoritais vadinami šeimininkai.

„Scanpix“ nuotr./Pepas Guardiola ir Kevinas de Bruyne
„Scanpix“ nuotr./Pepas Guardiola ir Kevinas de Bruyne

Liverpulio futbolininkai pastaruosius keletą metų namie dažnai skriaudžia „miestiečius“. „Liverpool“ savo aikštėje iš 14 pastarųjų rungtynių su „Man City“ nesuklupo nė sykio – laimėjo 10 mačų, o 4 baigėsi taikiai.

Iš viso „Premier“ lygoje Liverpulio ir Mančesterio futbolininkai galynėsis 42 kartą. 18 pergalių iškovojo „Liverpool“, 8 – „Man City“, 15-oje dvikovų baigėsi lygiosiomis.

Pirmajame komandų mūšyje šį sezoną Mančesteryje šeimininkai nušlavė varžovus 5:0. Beje, Mančesterio klubas Anglijos čempionate abukart „Liverpool“ ekipos neįveikė jau daugiau nei 80 metų.

Liverpulio ekipoje jau gali žaisti po traumų atsigavę Mohamedas Salah ir Danielis Sturridge‘as.

Pirmadienis.

22:00 „Manchester United“ – „Stoke City“

Panašu, jog „Man Utd“ sugebėjo išlipti iš duobės, į kurią buvo patekę metų pabaigoje, kai nelaimėjo keturių paeiliui rungtynių. Dabar komanda vėl demonstruoja tokią formą, kokią ir norėtų matyti Jose Mourinho.

Mančesterio ekipa laimėjo dvi rungtynes iš eilės, nepraleido įvarčio 323 minutes bei vėl yra vienas didžiausių baubų varžovams šalyje.

Tuo tarpu „Stoke“ problemos nesibaigia ne tik lygoje. Klubą iš FA taurės išmetė kuklus „Coventry“ klubas ir tai kainavo postą Markui Hughesui.

„Puodžiai“ pralaimėjo devynis mačus iš pastarųjų vienuolikos ir gali būti, kad šis tamsus periodas užsitęs ir po pirmadienio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius