-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dešimt „Premier“ lygos 32-ojo turo intrigų

Didysis futbolas grįžta į Anglijos „Premier“ lygos stadionus. Po tarptautinių rungtynių pertraukos stipriausi Ūkanotojo Albiono klubai vėl laužys ietis vietiniame čempionate. Apie svarbiausius savaitgalio įvykius – tradiciniame 15min turo anonse.
„Premier“ lyga
„Premier“ lyga

Šeštadienis

14:30 Londono „Crystal Palace“ – „Liverpool“

Nors abi komandos šiemet sprendžia visai kitokius uždavinius, o turnyro lentelėje jas sieja didžiulė praraja, gali būti, kad Liverpulio ekipai laimėti Londone nebus taip lengva, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio.

Dėl sidabro besikaunantis Mersisaiso klubas laimėjo 2-ojo turo dvikovą namuose 1:0 ir jei pavyks tai pakartoti svečių aikštėje, bus tik pirmas kartas per du dešimtmečius, kai „Liverpool“ įveikia „Crystal Palace“ abu sykius per sezoną.

17:00 „Brighton & Howe Albion“ – „Leicester City“

Braitono ekipą nuo 40 taškų ribos, veikiausiai garantuosiančios komandai išlikimą lygoje, skiria dvi pergalės.

Šį savaitgalį „žuvėdros“ turi puikią progą nueiti pusę likusio kelio, jei sugebės nugalėti svečius iš Lesterio.

„Brighton“ pasitiks varžovus būdamas puikios formos ir savoje aikštėje laimėjo tris pastarąsias dvikovas – tiek, kiek per pirmąsias 12 sezono rungtynių namuose.

17:00 „Manchester United“ – „Swansea City“

Jose Mourinho dar niekada nėra pralaimėjęs „Swansea City“ ekipai, kad ir prie kokios komandos vairo stovėtų.

„Raudoniesiems velniams“ Velso klubas pastaraisiais metais yra taip pat labai parankus – iš 10 tarpusavio dvikovų „Old Trafford“ stadione jie šventė pergalę net 8 kartus.

Panašu, jog svečiai gali tapti lengvu šeimininkų grobiu.

„Scanpix“ nuotr./Jose Mourinho
„Scanpix“ nuotr./Jose Mourinho

17:00 „Newcastle United“ – „Huddersfield Town“

Dviejų pernai dar „Championship“ kovojusių klubų akistata. Nesuvestas sąskaitas abiejų komandų gerbėjai puikiai prisimena ir šiemet, kai abu klubai yra priversti kauti dėl išlikimo.

Kol kas „Newcastle“ žengia tryliktas, o jų varžovai dviem laipteliais žemiau, bet abiejų ekipų sezono finišas žada būti labai įtemptas – kova apatinėje lentelės dalyje šiemet ypač atkakli.

17:00 „Watford“ – „Bournemouth“

„Watford“ namuose prieš „Bournemouth“ pralaimėjo vos sykį per 16 pastarųjų dvikovų, tad bus laikomi šio mačo favoritais.

Vadovaujamos Javi Garcia, „širšės“ namuose laimėjo visus tris susitikimus. Įspūdingesnį rezultatą su šia komanda tik 1986-aisiais metais pasiekė legendinis Grahamas Tayloras (4).

17:00 „West Bromwich Albion“ – „Burnley“

Prieš Bernlio ekipą WBA laimėjo devynias iš dešimties pastarųjų dvikovų namuose, o paskutiniai du kartai buvo išvis stulbinantys – po 4:0.

Nors abiejų komandų pozicijos turnyro lentelėje skiriasi kaip diena ir naktis, tris pralaimėjimus iš eilės patyręs ir dugne esantis WBA turi šansą antrą kartą šį sezoną įveikti vidutinioką „Burnley“.

Laimėti abu sykius prieš „Burnley“ per sezoną pastarąjį kartą WBA pavyko 2002-aisiais.

17:00 „West Ham United“ – „Southampton“

Praėjusį sezoną Londono stadione „Southampton“ iškovojo įspūdingą pergalę 3:0, tačiau nuo to laiko beveik visos kelionės į sostinę komandai apkarsdavo – viena pergalė per šešis mačus.

„Saints“ šį sezoną išvykose sekasi žaisti ypač sunkiai. Vos dvi pergalės varžovų aikštėse tarsi savaime signalizuoja, kad rungtynių favoritais derėtų laikyti „plaktukus“. Aišku, jei šeimininkai patys nesugalvos, kad nenori laimėti.

19:30 Liverpulio „Everton“ – „Manchester City“

Jei kas nors ir gali nubausti „Manchester City“, tai jo pavardė yra Wayne'as Rooney.

Per savo karjerą puolėjas į „Man City“ vartus yra įmušęs 9 sykius. Daugiau už jį per lygos istoriją tai padaryti yra pavykę vos vienam futbolininkui – „Newcastle United“ simboliui Alanui Sheareriui (11).

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Wayne'as Rooney
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Wayne'as Rooney

Sekmadienis

15:30 Londono „Arsenal“ – „Stoke City“

Žaisdami prieš „Stoke“ „kanonieriai“ laimėjo 12 pastarųjų dvikovų namuose ir tai yra visų laikų klubo rekordas.

Vis dėlto neperšokę griovio, šeimininkai džiaugtis neturėtų. Tereikia prisiminti pirmojo rato tarpusavio dvikovą, kurioje „Stoke“ sugebėjo sensacingai laimėti.

Pastarąjį kartą du kartus per vieną sezoną Stouko ekipą „Arsenal“ įveikė gūdžiais 1976-aisiais.

18:00 Londono „Chelsea“ – Londono „Tottenham Hotspur“

Klasika. Pagrindinės turo rungtynės su ypatinga aura. Jei „Chelsea“ dar svajoja apie sugrįžimą į Čempionų lygą kitąmet, privalo laimėti.

Nuo pirmojo ketverto „mėlynuosius“ skiria 5 taškai, o dabar yra proga sužaisti su tiesioginiu konkurentu savo tvirtovėje.

O „Stamford Bridge“ stadione „Spurs“ jaučiasi ypač nekaip ir sunku suvokti, bet dar niekada nėra laimėję „Premier“ lygos mačo. Šansas, kuriuo Antonio Conte vyrai privalo pasinaudoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius