Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Euro 2020“ starte – totalinis Italijos dominavimas prieš bejėgę Turkiją

Laukiamiausio metų futbolo renginio – „Euro 2020“ – uždanga pakilo. Penktadienio vakarą Olimpiniame stadione Romoje prasidėjo Senojo žemyno pirmenybės, kurių starte Italija įspūdingu stiliumi net 3:0 nušlavė Turkiją.

Prieš rungtynes įvyko įspūdinga atidarymo ceremonija, kurią vainikavo garsaus didžėjaus Martino Garixo ir grupės U2 lyderio Bono pasirodymas. Jie atliko oficialią „Euro 2020“ dainą „We Are The People“.

Dominavo Italija pirmajame kėlinyje, turėjo keletą puikių galimybių pasižymėti, tačiau italų tikslumo trūkumas ir geras vartininko žaidimas gelbėjo Turkijos komandą.

Prieš pat pertrauką baudos aikštelėje kamuolys pataikė į Turkijos gynėjo ranką, bet teisėjas po VAR peržiūros nusprendė neskirti 11 metrų baudinio.

Pirmasis įvartis Senojo žemyno pirmenybėse buvo pelnytas 53-iąją minutę, kai Domenico Berardi įsiveržė į baudos aikštelę, ieškojo perdavimu Ciro Immobile, tačiau kamuolį pasiekė Merihas Demiralas, kuris įsimušė į savo vartus.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Italijos rinktinė švenčia įvartį
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Italijos rinktinė švenčia įvartį

Tai pirmas kartas Europos čempionato istorijoje, kuomet pirmą turnyro įvartį komanda įsimuša į savus vartus.

Nors praleido įvartį, tačiau žaidimo puolime Turkija nesuaktyvino. Priešingai, netrukus Italija pelnė ir antrąjį įvartį. Leandro Spinazzola galingai šovė į vartus, kamuolį atmušė vartininkas, bet Ciro Immobile suskubo prie jo pirmas ir smūgiavo tiksliai.

Bet ir tai nebuvo itališko vakarėlio pabaiga penktadienio vakarą Romoje. Turkai šiurkščiai suklydo savo aikštės pusėje, o Lorenzo Insigne, gavęs kamuolį puikioje pozicijoje be priežiūros, smūgiavo tiksliai.

Trijų įvarčių Italijos rinktinė Europos čempionate dar nebuvo mušusi niekada.

Italija kamuolį kontroliavo 61 proc. laiko, 8 kartus smūgiavo į vartų plotą, 11 kartų šovė netiksliai, dar 5 italų smūgiai buvo blokuoti.

Turkai į vartų plotą nesmūgiavo nė karto, šalia virpsto skriejo vos vienas jų smūgiuotas kamuolys.

Roberto Mancini auklėtinių nepralaimėtų rungtynių serija po šių rungtynių išsitęsė jau iki 28-ių.

Šeštadienio tvarkaraštis:

  • 9 val. „Skrieja kamuolys“;
  • 16 val. Velsas – Šveicarija;
  • 19 val. Danija – Suomija;
  • 22 val. Belgija – Rusija;

Rungtynių eiga. Italija – Turkija 3:0

Antras kėlinys.

90 min. Viskas, rungtynės jau baigėsi. Italai švenčia nuostabią pergalę.

79 min. Dar vienas įvartis! Jau 3:0 priekyje Italija! Turkija atrodo subyrėjusi ir tuo naudojasi šeimininkai Romoje. Turkai prarado kamuolį savo aikštės pusėje, o puikioje pozicijoje nedengiamas atsidūręs Lorenzo Insigne smūgiavo nepriekaištingai – 3:0.

66 min. ĮVARTIS! Ciro Immobile pasižymėjo! Italija nusipelnė mušti dar kartą ir tai daro Romos „Lazio“ puolėjas! Jis surado vartininko atmuštą kamuolį po Leonardo Spinazzola smūgio ir mušė negailestingai – 2:0.

53 min. ĮVARTIS! Pirmas įvartis Europos čempionate ir jį į savo vartus muša Turkijos komanda! Suklupo baudos aikštelėje U.Merašas, o kamuolį į tinklą nukreipė Merihas Demiralas. Italija priekyje – 1:0.

52 min. Gana pavojinga Turkijos greita ataka, tačiau smūgis į vartus nebuvo pavojingas.

Pirmas kėlinys. 0:0

45 min. Kamuolys pataikė į ranką turkui baudos aikštelėje, tačiau teisėjas nusprendė, kad taisyklių pažeidimo nėra.

42 min. Užspaudę Italijos futbolininkai savo varžovus, tačiau reti smūgiai skrieja į vartininką kol kas.

22 min. G.Chiellini! Kokia gynėjo proga, tačiau jo galva smūgiuotą kamuolį virš skersinio nukreipia vartininkas.

20 min. Pataikė kamuolys į Turkijos gynėjo ranką baudos aikštelėje, tačiau teisėjas nusprendė, kad ranka buvo priglausta prie kūno, neišplėšė kūno ploto ir baudinio neskyrė.

18 min. Rungtynių pradžia gan lėta, Turkija puikiai išsirikiavusi gynyboje ir Italijai, turinčiai kamuolį ilgiau, nepavyksta rasti erdvių prie varžovų vartų. Tiesa, kartą pavyko, bet L.Insigne smūgiavo šalia vartų.

1 min. Mačas prasidėjo!

Kažin ar yra aistringiau himną atliekančių rinktinių nei Italijos.

Prieš rungtynes įvyko įspūdinga atidarymo ceremonija, o kamuolys teisėjui buvo pristatytas labai išradingai.

Startinės komandų sudėtys:

Italija: Gianluigi Donnarumma; Leonardo Spinazzola, Alessandro Florenzi, Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci; Manuelis Locatelli, Jorginho, Nicolo Barella; Lorenzo Insigne, Domenico Berardi, Ciro Immobile.

Turkija: Ugurcanas Čakiras; Mehmetas Čelikas, Caglaras Soyuncu, Merihas Demiralis, Umutas Merašas; Okay'us Yokušlu, Kenanas Karamanas, Ozanas Tufanas, Yusufas Yazici, Hakanas Čalhanoglu; Burakas Yilmazas.

Prieš rungtynes. Sveiki, 15min draugai! Kol dar yra laiko iki mačo pradžios, kviečiame jus žiūrėti mūsų komandos parengtas specialias laidas: „Vieni vartai“ ir „Skrieja kamuolys“. Primename, kad pastarąją galėsite žiūrėti kasdien nuo 9 val. ryto, pokalbiai „Vieni vartai“ laidoje pasirodys kiekvieną ketvirtadienį.

VIDEO: „Vieni vartai“ su E.Šetkumi – apie bombas Izraelyje ir geriausius Euro2020 vartininkus
VIDEO: „Skrieja kamuolys“: „Euro 2020“ startas, intrigos ir prognozės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius