Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dilema prie šoninės linijos: „Žalgiris“ jau šią savaitę turės naują trenerį?

Vilniaus „Žalgiris“ vis dar sprendžia svarbų klausimą – Lietuvos vicečempionų naujasis vairininkas Joao Martinsas neturi reikiamos trenerio licencijos, o paieškoms skirtas laikas jau ištiksėjo, tad klubui gresia sankcijos.
Joao Martinsas
Joao Martinsas / Elvio Žaldario nuotr.

Liepos 15-ąją Vilniaus klubas paskelbė, kad Marekas Zubas palieka komandą, jau tą pačią dieną į jo vietą stojo portugalas J.Martinsas.

Tačiau šis sprendimas tapo galvos sopuliu „Žalgirio“ vadovams, mat bent vienas trenerių štabo narys privalo turėti UEFA PRO licenciją. Šiuo metu tokių žmonių ant vilniečių suolo nėra.

J.Martinsas prie šoninės linijos pirmą kartą stojo per atsakomąsias Europos lygos atrankos rungtynes prieš Budapešto „Honved“. Tada oficialiame protokole treneriu buvo įrašytas „Žalgirio“ akademijos direktorius Žydrūnas Grudzinskas.

Oficialiai laikinasis treneris, kuriuo yra laikomas J.Martinsas, gali komandai vadovauti du mėnesius, bet šis laikotarpis jau pasibaigė, o PRO licenciją turinčio specialisto „Žalgiris“ dar nerado. Kol kas.

Elvio Žaldario nuotr./Joao Martinsas
Elvio Žaldario nuotr./Joao Martinsas

15min šaltiniai praneša, kad vilniečiai yra pasiryžę per šią savaitę susidariusią situaciją išspręsti.

15min žiniomis, naujas žmogus į „Žalgirio“ trenerių štabą turėtų atvykti iš užsienio. Jis veikiausiai užimtų J.Martinso asistento vietą, svarbiausia, kad turėtų PRO licenciją.

Jei informacija nepasitvirtins ir trenerio su reikiama licencija vilniečių stovykloje neatsiras, „Žalgiriui“ gresia LFF drausmės komiteto sankcijos.

Vis tik paties Vilniaus klubo atstovai nėra linkę komentuoti situacijos sprendimo. 15min susisiekus su „Žalgirio“ sporto operacijų direktoriumi Deividu Šemberu, jis pasakojo, jog Lietuvos futbolo federacijai (LFF) yra išsiųstas prašymas dėl klausimo svarstymo atidėjimo.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Deividas Šemberas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Deividas Šemberas

„Iki savaitės pabaigos turi būti padaryti sprendimai“, – sakė D.Šemberas.

Paklaustas, ar tiesa, jog dar šią savaitę „Žalgirį“ papildys naujas specialistas, D.Šemberas nebuvo linkęs atvirauti: „Mes nekomentuojame šitos informacijos, nes ji niekuo nepagrįsta. Tai tik gandai, mes jais nesivadovaujame. Norime kuo geresnio sprendimo klubui ir šią savaitę šią situaciją išspręsime.“

Mes nekomentuojame šitos informacijos

Šiuo metu Vilniaus „Žalgiris“ A lygos turnyro lentelėje su 56 taškais rikiuojasi pirmas, bet ant kulnų sostinės ekipai lipa Marijampolės „Sūduva“, atsiliekanti dviem taškais ir sužaidusi dvejomis rungtynėmis mažiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius