Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Draugiškame mače – net penki Vilniaus „Žalgirio“ įvarčiai į latvių vartus

Įvarčių oazę pasiekę Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai šeštadienį Vilniuje nepasigailėjo svečių iš Latvijos – Jūrmalos „Spartaks“, kurie itin aplaidžiai gynėsi ir galiausiai turėjo pripažinti Lietuvos čempionų pranašumą įtikinamu rezultatu 5:1 (4:0).
Vilniaus „Žalgiris“
Vilniaus „Žalgiris“ / fkzalgiris.lt

Rungtynės prasidėjo atviru ir drąsiu abiejų komandų žaidimu, o viena kitą sekančias atakas paįvairindavo tiek aštrūs perdavimai arčiau priešininkų vartų, tiek dažnai atliekami smūgiai.

Iš praėjusių rungtynių klaidų pasimokiusiems žalgiriečiams prireikė viso labo 6 žaidimo minučių, kad pelnytų pirmąjį savo įvartį. Po kelių greitų perdavimų visiškai laisvas baudos aikštelėje atsidūręs klubo naujokas Bahrudinas Atajičius tokios klaidos varžovams neatleido bei lengvai pasiuntė kamuolį į vartus.

13-ąją žaidimo minutę aikštės šeimininkai ir vėl užspaudė priešininkų vartus, o po kelių nesėkmingų bandymų pralaužti gynybą Tautvydas Eliošius pataisė vieno iš komandos draugų blokuotą smūgį ir pasiuntė kamuolį į vartus.

Žalgiriečiai net ir po dviejų greitų įvarčių net neketino atleisti vadžių ir toliau išlaikė itin greitą žaidimo tempą, o atakos dažniausiai baigdavosi smūgiais į vartus. Progų pasižymėti sulaukė, tačiau neišnaudojo Mantas Kuklys, Vytautas Lukša, Saulius Mikoliūnas ir kiti.

Varžovams, kaip ir anksčiau „Sportima“ manieže apsilankiusioms svečių ekipoms, niekaip nepavyko perimti žaidimo kontrolės ir dažniau priartėti prie Armanto Vitkausko ginamų vartų, o pavojingesnes jų atakas be didesnio vargo stabdė Donovano Slijngardo, Lino Klimavičiaus, Mamadou‘o Mbodjio, Egidijaus Vaitkūno gynybos linija ir dažnai prie jų prisijungiantis Jurijus Kendyšas.

Trečiasis smūgis į „Spartaks“ komandos paširdžius buvo atliktas 37-ąją žaidimo minutę, kuomet po net dviejų netaiklių B.Atajičiaus bandymų smūgiuoti kamuolį atsikovojo T.Eliošius ir dar kartą nuginklavo varžovų vartininką – 3:0.

Dar vieną vinį į ir taip braškantį latvių gynybos ratą įkalė aktyviai kėlinio metu žaidęs B. Atajičius, kuris atsidūrė eilinės greitos atakos smaigalyje ir tiksliu smūgiu iš dešiniojo aikštės kampo privertė priešininkų vartininką ketvirtą kartą traukti kamuolį iš vartų tinklo. Kėlinys baigėsi solidžia žalgiriečių persvarą – 4:0.

Antrajame kėlinyje žalgiriečiai nė nemanė mažinti apsukų, o jau pirmos atakos metu po savalaikio J.Kendyšo perdavimo į dešinį kraštą, Vytautas Lukša puikiai sustabdė kamuolį, o apsivaręs jį dengusį gynėją galingu smūgiu nuginklavo priešininkų vartininką.

Vėliau žaidimo tempas nurimo, o abiejų komandų žaidimą dažnai lydėjo netikslūs perdavimai arba netaiklūs „Žalgirio“ futbolininkų smūgiai į vartus. 65-ąją žaidimo minutę po keitimo pasirodęs Jorge‘as Chula pamaitino įvarčių skonį pajutusį B.Atajičių fantastišku perdavimu, po kurio puolėjas atsidūrė vienas prieš varžovų vartininką, tačiau per toli atleidęs kamuolį jį prarado.

Tas pats B.Atajičius rezultatą dar labiau padidinti galėjo ir 73-iąją žaidimo minutę, tačiau po blokuoto Elivelto smūgio atšokusį kamuolį pasiuntė virš vartų.

Deguto šaukštu saldžioje žalgiriečių įvarčių statinėje tapo 75-oji minutė, kuomet po klaidos gynyboje greitos atakos smaigalyje atsidūręs „Spartaks“ ekipos žaidėjas Sergejus Vorobjovas iš pradžių paguldė ant žemės Armantą Vitkauską, o vėliau į tuščius vartus pasiuntė rezultatą sušvelninusį kamuolį.

Rungtynių pabaigoje itin aštriu žaidimu išsiskyrė tiek po keitimo pasirodęs Jorge‘as Chula, ne kartą privertęs „Sportima“ manieže susirinkusius žiūrovus ploti už puikų pasirodymą, bet ir iš gynybos į krašto saugo poziciją pastumtas D.Slijngardas, savo krašte organizavęs vieną išpuolį link varžovų vartų po kito.

Rungtynėms artėjant link pabaigos pelnyti pirmąjį savo įvartį vilkint žaliai baltus marškinėlius pabandė ir legionierius iš Kroatijos Marinas Matošas, tačiau jo galingas smūgis iš baudos aikštelės prieigų buvo blokuotas, o po dar kelių minučių svečių agonija buvo baigta. Rungtynės baigėsi įtikinama žalgiriečių pergale 5:1.

Draugiškų rungtynių maratoną „Žalgirio“ futbolininkai pratęs kelione į Baltarusijos sostinę Minską, kur vasario 3 dieną susitiks su vietos „Minsk“ ekipa. Vasario 6-ąją vilniečiai „Sportimos“ manieže susitiks su „Jelgava“ ekipa iš kaimyninės Latvijos.

Vilniaus „Žalgiris“ – Jūrmalos „Spartaks“ 5:1 (4:0)
6‘ [1:0] Bahrudinas Atajičius
13‘ [2:0] Tautvydas Eliošius
37‘ [3:0] Tautvydas Eliošius
44‘ [4:0] Bahrudinas Atajičius
46‘ [5:0] Vytautas Lukša
75‘ [5:1] Sergejus Vorobjovas

Vilniaus „Žalgirio“ sudėtis: Armantas Vitkauskas (76‘ Karolis Čirba), Donovanas Slijngardas, Mamadou‘as Mbodjis, Linas Klimavičius (63‘ Lukas Valvonis), Egidijus Vaitkūnas, Jurijus Kendyšas, Vytautas Lukša (57‘ Jorge‘as Chula), Mantas Kuklys (57‘ Marinas Matošas), Tautvydas Eliošius (71‘ Danielis Romanovskis), Saulius Mikoliūnas (57‘ Elivelto), Bahrudinas Atajičius (76‘ Dominykas Barauskas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius