-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Druskininkuose vyks jubiliejinis žurnalistų futbolo turnyras

Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) sporto žurnalistų klubas „Press‘as“ jau dešimtus metus iš eilės rengia tarptautinį žurnalistų futbolo turnyrą. Jubiliejiniame turnyre gegužės 31 d. Druskininkuose varžysis 8 žurnalistų komandos iš 6 valstybių. Dėl pagrindinio turnyro rėmėjo lažybų bendrovės „Orakulas“ įsteigtos taurės kovos Lietuvos, Vengrijos, Ukrainos, Rusijos, Baltarusijos ir Egipto žurnalistai.
Turnyre Druskininkuose verda atkaklios kovos
Turnyre Druskininkuose verda atkaklios kovos / „Presso“ archyvo nuotr.

„Per dešimt metų Lietuvoje jau apsilankė dešimties užsienio šalių žurnalistai. Šiais metais laukiame turnyro debiutantų Vengrijos žurnalistų.

Turnyras tapo vienu seniausių žurnalistų kasmetinių turnyrų Europoje ir džiugu, kad Lietuvos žurnalistų pavyzdžiu pasekė ir kitų šalių žurnalistai. Turnyrus pradėjo rengti mūsų šalyje viešėję Lenkijos, Baltarusijos, Egipto ir kitų šalių žurnalistai“, – sako LŽS sporto žurnalistų klubo pirmininkas Tautvydas Vencevičius.

Turnyruose Lietuvoje viešėjo žurnalistai iš Škotijos, Vokietijos, Latvijos, Lenkijos, Ukrainos, Rusijos, Baltarusijos, Armėnijos, Azerbaidžiano ir Egipto. Pirmi keturi turnyrai vyko Vilniuje, vėliau persikėlė į Kėdainius, o jau penktus metus iš eilės vyksta Druskininkuose per kurorto šventę.

Po tris kartus turnyro nugalėtojais tapo „Press‘as“ ir Varšuvos (Lenkija) žurnalistai, po kartą laimėjo Minsko (Baltarusija), Odesos (Ukraina) žurnalistai ir VU Žurnalistikos instituto studentai.

„Futbolas visada buvo daugiau negu žaidimas. Žurnalistams tai taip pat puiki proga susiburti be sienų ir pareigų. Patys apsilankę keliuose tarptautiniuose turnyruose, sužaidę rungtynių su tolimesniais ar artimesniais kaimynais, sugalvojome rengti tokį turnyrą Lietuvoje. Sugalvoti yra viena – padaryti yra visai kas kita. Daug žmonių prisidėjo ir prisideda, kad šis turnyras vyksta be pertrūkių ir tiesiogine prasme garsina Lietuvą“, – teigia žurnalistų turnyro Lietuvoje sumanytojas Vytaras Radzevičius.

Pastaruosius metus organizuojant turnyrą daug prisideda ir valstybinės įstaigos – Kūno kultūros ir sporto departamentas, Turizmo departamentas, Druskininkų savivaldybė.

Daugiau negu tūkstantį žurnalistų vienijančioje Lietuvos žurnalistų sąjungoje sporto žurnalistų klubas „Press‘as“ įkurtas 2005 metais. Klubas kasmet rengia jau tradiciniais tapusius turnyrus – tarptautinį žurnalistų futbolo turnyrą, Lietuvos žurnalistų futbolo ir krepšinio čempionatus. „Press‘o“ žurnalistai atstovauja Lietuvai užsienyje vykstančiuose tarptautiniuose žurnalistų turnyruose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius