Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dūris į paširdžius: įspūdinga „Atletico“ serija nutraukta paskutinę minutę

Akis į Ispanijos čempionų titulą nukreipęs Madrido „Atletico“ klubas buvo labai arti to, kad pratęstų įspūdingą pergalių seriją, bet gavo skaudų dūrį paskutinę pagrindinio laiko minutę.
Luiso Suarezo nusivylimas po praleisto įvarčio
Luiso Suarezo nusivylimas po praleisto įvarčio / „Scanpix“ nuotr.

Link devintosios pergalės iš eilės skriejusius „atletus“ sustabdė vidutiniokė Vigo „Celta“, ištraukusi du taškus iš madridiečių kišenės – rungtynės baigėsi lygiosiomis 2:2.

Madrido komanda buvo arti to, kad pakartotų savo ilgiausios pergalių serijos šiame amžiuje rekordą. Devynis kartus ji buvo laimėjusi 2013-2014 m. sezone, kai vienintelį kartą per pastaruosius 20 metų tapo Ispanijos čempione, bet šįkart „Atletico“ serija baigėsi ties aštuoniais laimėjimais.

„Celta“ į priekį 13-ąją minutę smūgiu galva išvedė Santi Mina, bet madridiečius pergalingame kelyje bandė išlaikyti Luisas Suarezas.

Urugvajietis iš pradžių dar pirmojo kėlinio pabaigoje (45 min.), o po to ir antro pradžioje (50 min.) „uždarė“ komandos draugų perdavimus ir pasižymėjęs dukart išvedė „Atletico“ į priekį.

„Scanpix“ nuotr./Luisas Suarezas
„Scanpix“ nuotr./Luisas Suarezas

Tačiau paskutinį žodį rungtynėse tarė Facundo Ferreyra. Jis 90-ąją minutę pelnė išlyginamąjį įvartį ir nutraukė beveik du mėnesius besitęsusią „La Liga“ čempionato lyderių seriją.

Prie Diego Simeone auklėtinių kluptelėjimo galimai prisidėjo ir koronavirusas. Madrido klubui prieš „Celta“ teko verstis išretėjusiomis pajėgomis – dėl COVID-19 nuo komandos turėjo atsiskirti ir žaisti negalėjo Joao Felixas, Mario Hermoso, Moussa Dembele, Hectoras Herrera ir Thomasas Lemaras. Tik prieš mačą neigiamo testo sulaukė ir sirgęs Yannickas Carrasco.

Nepaisant prarastų taškų, „Atletico“ išlieka Ispanijos čempionato viršūnėje ir artimiausius konkurentus lenkia užtikrintai. Sostinės komanda turi 51 tašką, o „Barcelona“ ir Madrido „Real“ – tik po 43. Be to, „Atletico“ dar yra sužaidęs vieneriomis rungtynėmis mažiau už pagrindinius varžovus.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius