Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Edgaras Jankauskas tikisi, kad šią savaitę krepšinio tauta gyvens ir futbolu

Kol Lietuvos krepšinio rinktinė trypčiojo Vilniaus oro uoste ir laukė skrydžio į Izraelį, kuris taip ir neįvyko, Lietuvos futbolo rinktinė LFF stadione šildė raumenis pirmoje treniruotėje prieš pasaulio čempionato atrankos rungtynes su Škotija. Rinktinės treneris Edgaras Jankauskas tikisi, kad šią savaitę Lietuvos žmonės vienodai palaikys tiek futbolininkus, tiek krepšininkus.
Edgaras Jankauskas
Edgaras Jankauskas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Po ketvirtadienio pirmųjų Europos krepšinio čempionato rungtynių su Gruzija, penktadienį ilsėsis Lietuvos krepšininkai, bet ne sporto aistruoliai. LFF stadionas bus sausakimšas futbolo gerbėjų, kurie stebės geriausių Lietuvos futbolininkų kovą su škotais.

„Aš manau, kad abu sportai bus stebimi ir žmonės gyvens tiek krepšiniu, tiek futbolu. Nėra mūsų tikslas kažką nustelbti. Aš žinau, kad žmonės myli futbolą. Jie tikrai ateis. Žinome, kad bilietų jau nebeliko, bet jie galės mus palaikyti prie televizoriaus ekranų“, – kalbėjo pirmuosius nurodymus futbolininkams dalijęs E.Jankauskas.

Praėjusių metų spalį lietuviai su Škotija sužaidė lygiosiomis 1:1, kai paskutinėmis minutėmis praleido apmaudų Jameso McArthuro įvartį.

Šį skaudų epizodą šią savaitę E.Jankauskas savo auklėtiniams rodys ne kartą ir rinktinė mokysis iš savo klaidų: „Atsimename, kokį futbolą jie žaidžia ir kiek kovingi yra. Jie organizuoja žaidimą ir kontroliuoja kamuolį. Jų žaidėjai yra techniški ir iš gerų klubų. Atsimename, kiek mums kainavo tos lygiosios Škotijoje. Žiūrėsime dar kartą tas rungtynes. Ruoštis reikia rimtai kovai. Norime gerai atrodyti su kamuoliu, bet žinome, kad aikštėje praleidžiame daug laiko ir be jo.“

Didelis klaustukas

Pirmadienį treniruotėje trūko dviejų žaidėjų – po rungtynių Vokietijos antroje lygoje prie rinktinės vėliau prisijungs Lukas Spalvis ir Edvinas Girdvainis.

Tačiau visu pajėgumu dar negali treniruotis medikų verdikto laukiantis Arvydas Novikovas.

„Žinome, kad Novikovas dvi savaites nesitreniravo su komanda. Tai didelis klaustukas. Todėl turime vienu žaidėju daugiau. Per šias kelias dienas sužinosime, ar jis galės žaisti“, – su nerimu apie vieną svarbiausių komandos žaidėjų kalbėjo treneris.

Pats A.Novikovas pripažino, kad trauma buvo pačiam netikėta, tačiau tikisi, kad prie rinktinės prisijungė ne veltui.

Daug kas to nepastebi. Artūras Žulpa su Mantu Kukliu atlieka visą juodą darbą.

„Nieko neskauda, tikiuosi, kad taip bus ir po treniruotės. Man atrodė, kad tiesiog raumenis sutraukė, bet kai nuvažiavau pas daktarus ir patikrino, paaiškėjo, kad plyšo raumuo. Keista man pačiam. Tikiuosi, kad galėsiu žaisti jau su škotais“, – noru žaisti degė Lenkijoje rungtyniaujantis saugas.

Įvarčius Lietuvos rinktinei noriai mušantis A.Novikovas tikisi, kad prie šių pareigų greitai sugrįš ir Lukas Spalvis, tačiau perspėja, kad puolėjas įgūdžių taip greitai neatgaus.

„Jis dar nežaidžia pilnų rungtynių ir kartais jam tenka žaisti už dublerinę komandą. Manau, kad jis dar tik bando susigrąžinti formą. Jis turėjo traumą, po kurios sunku atsigauti. Vis tiek manau, kad toks žaidėjas mums padės, kai atgaus formą. Tada pamatysime tikrą Spalvį“, – apie puolėjo sugrįžimą kalbėjo A.Novikovas.

Futbolininkas džiaugėsi, kad po pertraukos į rinktinę sugrįžo Artūras Žulpa ir Egidijus Vaitkūnas: „Tai labai svarbu. Daug kas to nepastebi. Artūras Žulpa su Mantu Kukliu atlieka visą juodą darbą. Mes žaidžiame šalia jų ir tai tikrai jaučiame.“

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Lietuvos futbolo rinktinės treniruotė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Lietuvos futbolo rinktinės treniruotė

Sirgalių akistata

Balstogės „Jagiellonia“ ekipoje taip pat žaidžiantis Fiodoras Černychas tikisi, kad vėl pavyks kibti į atlapus pajėgiems škotams.

„Turime nusiteikti taip pat kaip Škotijoje ir dar šiek tiek pridėti. Kiekvienas galime kiekvieną pakeisti. Mes neturime super žaidėjų, bet einame į aikštę kovoti“, – kalbėjo F.Černychas.

LFF stadione penktadienį bus matyti ne tik daug lietuvių, bet ir svečių iš Škotijos, kurie turėtų gausiomis pajėgomis palaikyti savo rinktinę.

F.Černychas tikisi, kad lietuviai škotus nugalės tribūnose: „Aišku, kad mes šeimininkai. Manau, kad mūsų sirgaliai mus palaikys labiau ir škotų nesigirdės.“

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Lietuvos futbolo rinktinės treniruotė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Lietuvos futbolo rinktinės treniruotė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius