Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Edgaro Jankausko receptas „Sūduvai“ mače su bulgarais – kantriai laukti ir naudoti tuos pačius kozirius

Sensacingai Europos lygoje šiemet žygiuojančiai Marijampolės „Sūduvai“ ketvirtadienio vakaras bus lemiamas. Dviejų įvarčių deficitą iš Bulgarijos parsivežę suvalkiečiai vis dar tiki, jog gali sukurti stebuklą ir nemaloniai nustebinti bene dešimt kartų storesnę piniginę turintį Razgrado „Ludogorec“. Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Edgaras Jankauskas su 15min dalijasi mintimis, ko reikia, jog „Sūduvos“ pasaka šiomis rungtynėmis nesibaigtų.
Edgaras Jankauskas suvalkiečių vilčių nelaidoja
Edgaras Jankauskas suvalkiečių vilčių nelaidoja
Europos lyga | „Sūduva“ – „Ludogorec“ | 20:30 | Marijampolės „Arvi“ stadionas

0:2 – tokį rezultatą iš Razgrado prieš savaitę parsivežė marijampoliečiai. Tai reiškia, kad norėdami iškovoti istorinį Lietuvai kelialapį į Europos lygos grupių varžybų etapą, „Sūduvai“ ketvirtadienio vakarą teks mušti mažiausiai du kartus.

Paklaustas, ar nustebino šiemetinė suvalkiečių Odisėja Europos lygoje, E.Jankauskas šypsojosi.

Galbūt šis būdas ir nėra simpatiškas, bet pergalė šiame lygyje yra kur kas svarbesnė už spektaklį ar grožį.

„Labiau džiaugiuosi nei esu nustebęs, – prisipažino strategas. – Garsusis Glazgo „Rangers“ šiemet netikėtai krito Liuksemburge. Taigi šiuolaikiniame futbole jau niekas nestebina. Pagrindinė to priežastis? Manau, jog konservatyvesnis futbolas. Tą šiemet „Sūduva“ pademonstravo ne kartą. Puikiai pamatėme, kad laimėti galima net varžovams atidavus visas rungtynių gijas, visą organizaciją. Galbūt šis būdas ir nėra simpatiškas, bet pergalė šiame lygyje yra kur kas svarbesnė už spektaklį ar grožį.“

Lietuvos rinktinės strategas ir pats į savo komandą ruoštis 2018 metų pasaulio čempionato atrankos akistatoms su škotais ir slovėnais pakvietė du suvalkiečius.

Jau kuris laikas pagrindinės sudėties kairiojo gynėjo poziciją užima Vaidas Slavickas, o nacionalinėje komandoje kojas vis labiau apšyla ir Europos lygos atrankoje gana solidžiai šiemet rungtyniaujantis vidurio saugas Ovidijus Verbickas.

Ar gali „Sūduva“ sukurti ir dar vieną stebuklą bei ketvirtadienį panaikinti dviejų įvarčių deficitą, parsivežtą iš Bulgarijos? Vienintelis Čempionų lygos laimėtojas iš Lietuvos suvalkiečių šansų nelaidoja ir tikina, kad „Sūduva“ turės galimybę ir dar kartą nustebinti, jeigu laikysis žaidimo plano, kuris šiemet jau puikiai suveikė eliminuojant iš kovos tris priešininkus.

„Viskas yra įmanoma. Komanda žais namuose, prie savų sirgalių, o tie du įvarčiai – taip pat nėra didžiulė praraja. Svarbiausia, kad vyrai prieš rungtynes nenusiteiktų taip, jog šis uždavinys jiems yra per sudėtingas. Svarbu patikėti savo jėgomis, tikėti ir bandyti pasinaudoti tais ginklais, kuriais jie jau sužeidė savo varžovus iki tol“, – įsitikinęs E.Jankauskas.

Disciplina, organizacija, standartinės padėtys. Tai dalykai, kuriais „Sūduva“ gali pasinaudoti.

Paklaustas, kokie galėtų būti suvalkiečių koziriai prieš kur kas didesnį žaidėjų pasirinkimą turintį priešininką, treneris pirmiausia išskyrė drausmę.

„Disciplina, organizacija, standartinės padėtys. Tai dalykai, kuriais „Sūduva“ gali pasinaudoti. Jeigu marijampoliečiai įsivels į technišką ir organizuotą bulgarų žaidimą, bus labai sunku, nes mūsų komanda neturi žaidėjų, kurie galėtų tokiame lygyje konstruoti žaidimą. Bet futbolas tuo ir žavus, kad čia yra ir kitų būdų, padedančių laimėti. Varžovų spaudimas, standartinės padėtys, kuriomis galima pasiekti rezultatą. O vėliau beliktų tik jį išsaugoti“, – svarstė E.Jankauskas.

Rinktinės treneris dvikovą tarp „Sūduvos“ ir „Ludogorec“ planuoja stebėti „Arvi“ stadiono tribūnuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius