Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Egiptas verkia, pyksta ir reikalauja bausmės: „Tas kalės vaikas yra baisus pavyzdys būsimoms kartoms“

Peticija, UEFA ir FIFA vadovus raginanti nubausti Madrido „Real“ ir Ispanijos rinktinės gynėją Sergio Ramosą, jau surinko daugiau nei 100 tūkst. balsų. Futbolo sirgaliai kaltina S.Ramosą dėl traumos, kurią Čempionų lygos finalo metu patyrė „Liverpool“ lyderis Mohamedas Salah. Po kontakto su S.Ramosu egiptietis susižeidė petį ir kol kas neaišku, ar galės žaisti planetos pirmenybėse.
Madrido „Real“ triumfas Čempionų lygoje
Madrido „Real“ triumfas Čempionų lygoje / „Scanpix“ nuotr.

Peticiją puslapyje Change.org sukūrė vartotojas Mohamedas Salah Abdel-Hakeemas. Peticija pavadinta „Nubausti Sergio Ramosą dėl tyčinio Mohamedo Salah sužalojimo“.

Peticijos tekste rašoma, kad S.Ramosas „sąmoningai pagriebė M.Salah ranką ir patempė po savimi, taip nulemdamas pastarojo peties traumą“. Taip pat priduriama, kad pats S.Ramosas suvaidino pražangą, po kurios geltona kortele buvo nubaustas Sadio Mane.

„Scanpix“ nuotr./„Real“ – „Liverpool“
„Scanpix“ nuotr./„Real“ – „Liverpool“
VIDEO: Sergio Ramosas slapčia smogė „Liverpool“ vartininkui į galvą?

„Sergio Ramosas yra baisus pavyzdys būsimoms futbolininkų kartoms. Vietoj to, kad laimėtų rungtynes sąžiningai, jis naudoja triukus, kurie diskredituoja žaidimo dvasią ir sąžiningo žaidimo principus“, – rašoma tekste.

Panašu, kad S.Ramosas per kelias akimirkas tapo didžiausiu egiptiečių priešu.

„Diena, kai Egiptas verkė: mėsininkas S.Ramosas išnarino M.Salah petį“, – tokią antraštę įdėjo Egipto dienraštis „Al-Masry al-Youm“.

Po 28 metų pertraukos į pasaulio čempionatą patekę egiptiečiai į M.Salah, be abejo, deda milžiniškas viltis. Tad nenuostabu, kad socialiniai tinklai tiesiog lūžo nuo pykčio bangų, nukreiptų į ispanų futbolo žvaigždę.

„Prisiekiu, Ramosai, mes atsiimsime iš tavęs tai, kas priklauso“, – parašė Egipto milijardierius Naguibas Sawaris.

Arabiška grotažymė, reiškianti „kalės vaikas“, akimirksniu išplito „Twitter“ tinkle prie žinučių apie Čempionų lygos finalą.

„Scanpix“ nuotr./Madrido „Real“ triumfas Čempionų lygoje
„Scanpix“ nuotr./Madrido „Real“ triumfas Čempionų lygoje

„Vienas vyras nukrito ant savo peties ir 100 milijonų žmonių pajuto tą skausmą“, – už širdies griebiančiai parašė Mohamedas Shawky.

Net britų ambasadorius Egipte Johnas Cassonas, vadinantis save M.Salah gerbėju, neišlaikė: „Visi kavinėje yra nusiminę. Tai tavo kaltė, Ramosai“.

Tylą nutraukė ir pats M.Salah, pažadėjęs, jog pasaulio čempionate Rusijoje pasirodys. Apie S.Ramosą „Twitter“ žinutėje jis neužsiminė.

„Buvo labai sunki naktis, bet aš kovotojas. Nepaisant prognozių, esu tikras, kad būsiu Rusijoje ir priversiu jus visus didžiuotis. Jūsų meilė ir parama suteikia man jėgų, kurių reikia“, – parašė M.Salah.

Tuo metu futbolo ekspertai nelinkę manyti, kad S.Ramosas sąmoningai traumavo M.Salah. Buvę Anglijos rinktinės žaidėjai Rio Ferdinandas ir Frankas Lampardas užstojo S.Ramosą, pareiškę, kad tai buvo žaidybinis epizodas.

„Tai buvo puikus gynybinis epizodas iš S.Ramoso pusės, ir tikrai nemanau, kad sąmoningai siekė traumuoti“, – sakė R.Ferdinandas.

„Tai buvo tiesiog nesėkmingas epizodas. Sergio žaidė arti varžovo, kaip ir turi žaisti aukšto lygio gynėjas“, – antrino F.Lampardas.

„Sergio Ramosas yra cinizmo meistras ir tuo pačiu įspūdingas gynėjas, kuris niekuomet neatitraukia akių nuo trofėjaus“, – ko gero labai taikliai „Real“ futbolininką apibūdino „Telegraph“ apžvalgininkas Paulas Haywardas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius