Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„El Clasico“ apžvalga: šansas „Barcai“ reabilituotis, „Real“ – užsitikrinti titulą

Sekmadienį nuo 21:45 val. Lietuvos laiku viso pasaulio futbolo gerbėjų akys kryps į Madridą, kur „Santiago Bernabeu“ stadione bus žaidžiamas antrasis šios sezono „El Clasico“. Pergalė „Real“ ekipai gali beveik užtikrinti Ispanijos čempionų titulą, o „Barcelona“ ekipa pralaimėjimo atveju viltis iš esmės palaidotų.
Luisas Enrique ir Zinedine'as Zidane'as
Luisas Enrique ir Zinedine'as Zidane'as / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Mentalitetas

Taip, visi atsimename „Barcelona“ pergalę prieš PSG namuose 6:1, tačiau daugeliui ji įstrigo ne tiek dėl gero katalonų žaidimo, kiek dėl abejotinų teisėjų sprendimų.

„Barca“ retai patiria triuškinančius pralaimėjimus, tačiau šį sezoną jų buvo net du – prieš PSG pralaimėta 0:4, prieš „Juventus“ 0:3. Abu šie smūgiai patirti išvykose, tad kelionė į Madridą turėtų neraminti.

L.Messi nėra įmušęs jau šešeriose pastarosiose rungtynėse prieš „Real“.

„Real“ šį sezoną irgi ne visada žaidžia užtikrintai, tačiau demonstruoja nugalėtojų mentalitetą – vien ko verti Sergio Ramoso įvarčiai paskutinėmis sekundėmis. „Baltieji“ niekada nepasiduoda, kol teisėjo švilpukas nepaskelbia mačo pabaigos. Anksčiau tai ne kartą buvo Madrido problema, tačiau dabar tapo stiprybe.

Šį sezoną „Primeroje“ Madrido futbolininkai laimėjo 10 taškų rungtynėse, kuriose buvo besivejančių vaidmenyje. Tai yra geriausias rezultatas Ispanijoje ir tikras nugalėtojų mentaliteto įrodymas.

„Barca“ žino, kad nelaimėti šios dvikovos negali. Ispanijos čempionate pirmaujantys „Real“ futbolininkai ne tik turi 3 taškų pranašumą, bet ir vieną mačą atsargoje, tad pergalės atveju skirtumas potencialiai išaugtų iki 9 taškų. Katalonams tai – mirk gyvenk rungtynės.

„Scanpix“/AP nuotr./Zinedine'as Zidane'as
„Scanpix“/AP nuotr./Zinedine'as Zidane'as

Asmenybės

Z.Zidane'as kol kas nėra pralaimėjęs prieš „Barcą“ būdamas treneriu – 1 pergalė, 1 lygiosios.

Lionelis Messi artėja prie dar vieno Europos auksinio batelio prizo, tačiau jo įvarčiai komandai sėkmę atneša ne visada. Argentinietis dažnai atkakliose rungtynėse priverstas leistis žemiau ir pats organizuoti komandos atakas, kadangi katalonų saugų linija šį sezoną tikrai neblizga.

Dažniausiai komanda remiasi trijų puolimo žvaigždžių individualiu meistriškumu, tačiau šiose rungtynėse „Barca“ turės verstis be suspenduoto Neymaro.

Prastą sezoną žaidžia ir komandos gynyba. Gerrardo Pique ir Javiero Mascherano forma svyruoja. Jeremy Mathieu atrodo taip prastai, kad neprasimuštų net į Vilniaus „Žalgirio“ pagrindą ir vienintelis Samuelis Umtiti pateisina į jį dėtas viltis.

Be to, katalonų suolas yra trumpas. Sergi Roberto tenka žaisti kone visose pozicijose, kur tik atsiveria skylė. Sergio Busquetsas ir senstantis Andresas Iniesta tiesiog neturi bent kiek prilygstančių pakeitimų nuo suolo. Andre Gomesas tapo tikru nusivylimu, o Arda Turanas taip ir nepasiekė lygio, kurį demonstravo žaisdamas „Atletico“.

Tuo tarpu „Real“ gretose priešingai. S.Ramosas muša lemiamus įvarčius, o krašto gynėjų duetas – Dani Carvajalis ir Marcelo – žaidžia bene geriausią futbolą karjeroje. Ispanas ir brazilas per abi Čempionų lygos ketvirtfinalio rungtynes į šipulius draskė „Bayern“ gynybą.

Žinoma, priekyje pavojų nuolat kelia Cristiano Ronaldo, kuris rungtynėse su „Barca“ šalia turės ir po traumos sugrįžtantį Garethą Bale'ą. Be pagrindo žaidėjų „Real“ šį sezoną pasižymi ir ilgu suolu, ypač kalbant apie atakuojančius žaidėjus – puikią formą demonstruoja Isco, jaunasis Marco Asensio ir Alvaro Morata. O kur dar bet kada galintis iššauti Jamesas Rodriguezas, kuris dėl taktinių niuansų ne visada įsipaišo į „Real“ schemas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo

Starto XI prognozė

„Real“ (4-4-2): K.Navasas; Marcelo, S.Ramosas, Nacho, D.Carvajalis; Isco, T.Kroosas, L.Modričius, Casemiro; C.Ronaldo, K.Benzema.

„Barcelona“ (4-3-3): M.A.Ter Stegenas; J.Alba, S.Umtiti, G.Pique, S.Roberto; A.Iniesta, S.Busquetsas, I.Rakitičius; Paco, L.Suarezas, L.Messi.

Faktai

  • Pirmasis šį sezoną „El Clasico“ Barselonoje sužaistas lygiosiomis 1:1
  • Per pastaruosius 6 tarpusavio susitikimus namuose „Real“ patyrė tik dvi nesėkmes (3 perg., 1 lyg.)
  • 2014 metais tris įvarčius „Real“ įmušęs L.Messi tapo visų laikų rezultatyviausiu „El Clasico“ žaidėju (21 įvartis), tačiau nuo tada nėra įmušęs jau šešeriose rungtynėse prieš „Real“
  • Pagal įvarčius „El Clasico“ šiuo metu C.Ronaldo yra trečias (16 įv.) po legendinio Alfredo Di Stefano (18) ir L.Messi (21)
  • Z.Zidane'as kol kas nėra pralaimėjęs prieš „Barcą“ būdamas treneriu – 1 pergalė, 1 lygiosios
  • Šį sezoną „Barcelona“ klubui net 70 proc. įmuša puolėjai. Tuo tarpu „Real“ gretose gynėjai jau yra pelnę 13 įvarčių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius