Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„El Clasico“. Labiausiai politizuotos rungtynės

Sekmadienį įvyksiantis 222-asis „El Classico“ mūšis tarp „Barcelona“ ir Madrido „Real“ ekipų greičiausiai bus vienas labiausiai politizuotų mačų pastaruoju metu, rašo fcbarcelona.lt
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dabar, kai Katalonijoje kaip niekad garsiai skamba separatistinės idėjos, o noras atskirti turtingiausią šalies regioną nuo Ispanijos virsta referendumu, socialiniuose tinkluose pasipylė raginimai Camp Nou tribūnas papuošti „esteladomis“ – tradicinėmis Katalonijos spalvų vėliavomis su žvaigžde mėlyname arba geltoname trikampyje. Tai – nepriklausomybės šalininkų simboliai.

Beveik neabejojama, kad Camp Nou stadiono tribūnose susirinkę žiūrovai sukels ovacijas, kuomet arenos švieslentė rodys 17 minučių ir 14 sekundžių.

Būtent 1714 metų rugsėjo 11 dieną Ispanijos karaliaus Pilypo V pulkai po 14 mėnesių apsiausties užėmė Katalonijos sostinę Barseloną, o pats regionas neteko savo laisvių. Vieną liūdniausių savo istorijos datų katalonai pavertė nacionaline švente, kurios metu rengia masines eitynes ir reikalauja suteikti Katalonijai daugiau savarankiškumo ir teisių valdyti savo žemes bei reguliuoti mokesčius, o aršiausi nepriklausomybės šalininkai atvirai ragina visiškai atsiskirti nuo Ispanijos.

Prieš šio savaitgalio rungtynes aistras dar labiau pakurstė buvęs „Barcelona“ prezidentas bei dabartinis parlamento narys Joanas Laporta, priminęs, jog Katalonijos laisvės troškimas yra visiškai teisėtas. Pasak jo, tai aiškiai pasakė daugiau kaip milijonas žmonių, išėjusių į gatves šių metų rugsėjo 11 dieną.

„El Clasico“ kautynes sekmadienį tiesiogiai galės matyt 30-ies šalių gyventojai, o bendra televizijos auditorija turėtų siekti mažiausiai 400 milijonų žiūrovų.

Vienai aršiausių dvikovų per visą futbolo istoriją akredituota net 680 žurnalistų, rašančių ne tik sporto, bet ir politikos temomis, tad nenuostabu, jog Katalonijos nepriklausomybės šalininkai pasinaudos palankia situacija dar sykį priminti savo siekius bei troškimus visam pasauliui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius