-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Emocingas turas: M.Papšio gražuolis, „nenormali“ situacija ir kritika teisėjams

A lygos 12-asis turas ypatinga įvarčių gausa neišsiskyrė – per 4 mačus atlikti 7 tikslūs smūgiai. O nominalūs rungtynių šeimininkai pasižymėjo tik kartą.
Marius Papšys
Marius Papšys / nuotr. altantas.lt

Atitrūko. Įsibėgėjant čempionatui vėl ima didėti takoskyra tarp pirmo ir antro ketverto komandų turnyro lentelėje. Klaipėdos „Atlantas“ po pergalės rezultatu 2:0 svečiuose prieš „Palangą“ lieka ketvirtas, bet iki 5 taškų padidino atotrūkį nuo penktosios vietos.

Papšys. Efektingu tolimu smūgiu palangiškių vartininką Antoną Cvetkovą nuginklavęs klaipėdietis Marius Papšys po ilgos pertraukos įvarčiu pradžiugino „Atlanto“ gerbėjus. Pernai M. Papšys žaidė Kauno „Stumbre“, vėliau rungtyniavo Rumunijoje. O atstovaudamas „Atlantui“, A lygoje šis futbolininkas paskutinį kartą pasižymėjo 2016-ųjų rugsėjį per rungtynes su Utenos „Uteniu“.

Efektyvumas. Vilniaus „Žalgiris“ pasiekė revanšą prieš „Jonavą“ jos pačios aikštėje tokiu pačiu rezultatu, kokiu buvo pralaimėjęs namie – 2:1. Bene geriausiu mačo žaidėju tapo vilniečių vidurio saugas Tomašas Šimkovičius. Slovakas svariai prisidėjo prie atakos, kurios metu krito pirmasis įvartis, o antrame kėlinyje jau pats tiesiogiai asistavo įvartį įmušusiam Liviu Antaliui. „Žalgirio“ trenerio Aurelijaus Skarbaliaus teigimu, po T.Šimkovičiaus atakų ir perdavimų „Žalgiris“ sukuria daugiausiai progų įvarčiui pelnyti. Skaičiai taip pat iškalbingi: per 11 žaistų rungtynių T.Šimkovičius jau atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

Realizacija. Ji šį kartą pavedė Marijampolės „Sūduvos“ komandą. Čempionai namie su „Trakais“ sužaidė be įvarčių, 0:0. Trakiškius kelis kartus gelbėjo vartininkas Tomas Švedkauskas, o sykį Rigino Cicilia tiesiog nepataikė į tuščius vartus. „Įvarčio nusipelnėme, bet jo neįmušėme. Tokias progas būtina išnaudoti“, – pastebėjo „Sūduvos“ strategas Vladimiras Čeburinas.

Nenormalu. Laikinosios sostinės derbis baigėsi „Kauno Žalgirio“ pergale 2:0 prieš „Stumbrą“. Sunku pasakyti, kaip viskas būtų pasibaigę, jei „Stumbrui“ atsiliekant 0:1, šios komandos žaidėjas Lucasas Villela būtų realizavęs 11 m baudinį. Tačiau jo smūgį sugavo vartininkas Deividas Mikelionis. O vėliau Kauno žalgirietis Linas Pilibaitis analogiškoje situacijoje neprašovė, įtvirtindamas savo komandos persvarą. „Kartais pasitaiko, kad net ir didelės žvaigždės neįmuša“, – atsiduso „Stumbro“ treneris Mariano Barreto. Vis tik situaciją, kai jo komanda nuolat nerealizuoja dėkingų progų, jis pavadino „nenormalia“.

VIDEO: A lyga. 12 turas: „Stumbras“ – „Kauno Žalgiris“ (santrauka)

Gimtadienis. Kauno derbyje 11 m baudinį atrėmęs D.Mikelionis blykstelėjo per savo gimtadienį. Rungtynių dieną jam sukako 23-eji. „Atsitiko geriausia, kas galėjo nutikti. Labai patenkintas tiek aš, tiek visa komanda“, – džiaugėsi D.Mikelionis, A lygoje baudinį atmušęs antrą kartą per savo karjerą.

Optimizmas. Kol skirtumai tarp komandų nedideli, situacija turnyro lentelės apačioje greitai keičiasi. Prieš kelias savaites „Kauno Žalgiris“ buvo paskutinis, bet dabar po dviejų pergalių šoktelėjo į 5-ąją vietą. Tuo metu paskutinę poziciją jau užima „Jonava“, per pastaruosius 4 turus surinkusi tik 1 tašką. Nepaisant to, jonaviškių treneris Filipe Ribeiro spinduliuoja optimizmu ir sako, kad dabar ne metas žvalgytis į turnyro lentelę. „Labiau svarbu, kad vaizdas aikštėje sparčiai gerėja. Tikiu, kad tai greitai atneš norimus rezultatus“, – įsitikinęs portugalas.

Kritika. Taip jau yra, kad pralaimėjusių komandų treneriai kartais pažeria kritikos teisėjams. „Palangos“ treneris Valdas Trakys trečiadienį pripažino „Atlanto“ pranašumą, bet liko labai nepatenkintas teisėjo Mindaugo Jackaus darbu. Trenerio įsitikinimu, prieš įmušdamas antrą įvartį klaipėdietis Donatas Kazlauskas kamuolį sustabdė ranka. „Gerai, kad dar raudonos kortelės negavome. Nes būdavo, kad kaip tik mūsų rungtynėse dirba Jackus, taip mums raudona kortelė. Šį kartą nors be jos pabaigėme rungtynes“, – ironizavo V.Trakys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius