-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Etikos sargai susidomėjo Micheliu Platini, kurio kandidatūrai į FIFA prezidentus iškilo grėsmė

Nuo 2007 metų UEFA organizacijai vadovaujantis buvęs futbolininkas Michelis Platini laikomas realiausiu kandidatu FIFA prezidento poste pakeisti Seppą Blatterį. Vis dėlto, nepriklausoma FIFA etikos komisija įtaria M.Platini korupcija, tad jo kandidatūrai iškilo reali grėsmė.
Michelis Platini
Michelis Platini / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šveicarijos teisėsauga jau yra iškėlusi baudžiamąją bylą FIFA prezidentui S.Blatteriui, kurio ilgą laiką nepaleidžia skandalų ir įtarimų korupcija šleifas.

Dabar nepriklausomas FIFA etikos komitetas susidomėjo ne tik S.Blatterio, bet ir M.Platini veikla. Pasirodo, kad prancūzas 2011-aisiais yra gavęs dviejų milijonų Šveicarijos frankų pavedimą iš FIFA vadovo.

Pats M.Platini, kuris bendradarbiauja su Šveicarijos pareigūnais, teigė, kad FIFA jam buvo skolinga už darbą 1999-2002 metais, tačiau negalėjo paaiškinti, kodėl skolai atsiimti prireikė devynerių metų.

Cornelio Borbély vadovaujami FIFA tyrėjai peržiūrinėja abiejų vyrų bylas ir renka apie juos informaciją. Anot „The Guardian“, tyrėjų komanda netrukus turėtų kalbėtis tiek su S.Blatteriu, tiek su M.Platini ir po pokalbių nuspręsti, ar nušalinti juos nuo futbolo.

Anot „Transparency International“, ketverius metus FIFA organizacijoje dirbęs Ali bin al-Husseinas irgi gali būti „nešvarus“.

Jeigu M.Platini būtų suspenduotas, jis negalėtų pateikti savo kandidatūros FIFA prezidento postui užimti. Kandidatūros bus registruojamos spalio 24 dieną, tačiau net ir nesuspendavus M.Platini, jam gresia vadinamas sąžiningumo testas.

Jeigu M.Platini negalėtų kelti savo kandidatūros FIFA prezidento rinkimuose, tai viską pasuktų labai netikėta linkme. 

Vasario mėnesį rinkimus S.Blatteriui pralaimėjęs Jordanijos princas Ali bin al-Husseinas buvo laikomas autsaideriu, kai apie ketinimus kandidatuoti pranešė M.Platini. Tačiau dabar situacija gali pasikeisti.

Vis dėlto, yra manančių, kad ir jo kandidatūra netinkama FIFA, organizacijai, kurią jau ne vienerius metus krečia korupcijos skandalai.

Anot „Transparency International“, ketverius metus FIFA organizacijoje dirbęs Ali bin al-Husseinas irgi gali būti „nešvarus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius