Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 06 13 /18:05

„Euro 2016“: Čekijos rinktinės gynybą pramušė Gerardo Pique galva

„Euro 2016“ D grupės rungtynėse Tulūzoje čempionų titulą ginanti Ispanijos rinktinė po vienintelio Gerardo Pique įvarčio mačo pabaigoje 1:0 palaužė Čekijos futbolininkus. Ispanijos rinktinė nepralaimėjo jau 13-os iš eilės rungtynių Europos čempionatuose.
Gerrardas Pique pelnė pergalingą įvartį
Gerrardas Pique pelnė pergalingą įvartį / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Interaktyvus „Euro 2016“ gidas: viskas, ką turi žinoti apie savo komandą

Čekijos ekipa pirmąsias penkias minutes stengėsi žaisti aktyviai ir ieškojo progų įvarčiams, tačiau ispanai greitai primetė savo žaidimo stilių. Sužaidus 20 minučių Europos čempionų persvara pagal kamuolio kontrolę jau perlipo 70 proc. ribą.

Vis dėlto visi bandymai pralįsti pro Čekijos rinktinės gynybą buvo nesėkmingi. Ispanai turėjo ne vieną progą, tačiau puikias rungtynes žaidė Petras Čechas.

Vartininkas pirmajame kėlinyje kelis kartus laiku prišoko prie kamuolio, gelbėdamas savo komandą ir netiesiogiai varžėsi su Andresu Iniesta dėl geriausio mačo žaidėjo vardo. „Barcelona“ klubo saugas visas 90 minučių išsiskyrė aukščiausios klasės perdavimais ir komandos žaidimo organizavimu.

Būtent po jo perdavimų arba atakos pradėjimų ispanai turėjo pačias geriausias progas įvarčiams. Vis dėlto pirmajame kėlinyje Alvaro Morata neišnaudojo nė vienos labai geros progos. Nesisekė ispanams nei standartinės situacijos, nei bandymai įsivaryti kamuolį į baudos aikštelę.

Po pertraukos ispanai rungtynes pradėjo labai galingai, tačiau neįmušę per penkias minutes vėl žaidė kiek lėčiau. Vicente del Bosque gyvino komandos žaidimą keitimais, tačiau nei Thiago, nei Aritzas Adurizas ar Pedro didelių pokyčių žaidime neatnešė.

Įvartis galiausiai krito 87-ąją minutę, kai būtent po A.Iniestos skersuoto perdavimo kamuolys leidosi maždaug metro-dviejų atstumu nuo vartų, o čia atsidūręs Gerardas Pique galva įkalė įvartį.

Pergalingas įvartis

Antrasis kėlinys: Ispanija – Čekija 1:0 (0:0)

90+2 min. KOKIA PROGA! V.Darida turėjo auksinę progą įmušti įvartį, šovė galingai, tačiau D.de Gea sureagavo laiku ir atmušė smūgį.

87 min. ĮVARTIS! Gerardas Pique! Suko, suko ratus aplink čekų baudos aikštelę ispanai ir pagaliau įmušė. A.Iniesta atliko aukštą perdavimą į baudos aikštelę, kur gynėjas G.Pique galva iš labai arti nuginklavo P.Čechą.

„Scanpix“/AP nuotr./Gerrardas Pique pelnė pergalingą įvartį
„Scanpix“/AP nuotr./Gerrardas Pique pelnė pergalingą įvartį

82 min. Pedro žengė į aikštę vietoj Nolito. G.Selassie užleido vietą aikštėje J.Šuralui.

81 min. Visi 10-imt čekų aikštės žaidėjų tik gynėsi ir užkirto visus kelius tolimiems smūgiams. Ispanams liko tik bandyti įsiveržti į baudos aikštelę, tačiau tai nesisekė.

75 min. Čekų treneris pakeitė savo puolėją. T.Necidą pakeitė D.Lafata.

73 min. Silva! Puiki Ispanijos rinktinės ataka. A.Iniesta gražiai numetė kamuolį D.Silva, šis vienu lietimu paguldė varžovą, persimetė kamuolį po kaire koja, tačiau galingas šūvis skriejo šiek tiek pro šalį.

71 min. PROGA! Nerealus D.Silvos perdavimas virš gynėjų galvų išvedė J.Alba visiškai laisvą prieš vartus, tačiau gynėjui susipynė kojos, tad P.Čechas spėjo prie kamuolio pirmas.

70 min. C.Fabregasas vietą aikštėje užleido T.Alcantarai.

65 min. Fabregasas! Ispanijos rinktinės saugas paskutinę akimirką išsmūgiavo į vartus skriejantį kamuolį po G.Selassie smūgio galva. Tai buvo realiausia ne tik čekų, bet ir viso mačo proga įmušti įvartį.

62 min. Šį sezoną „Athletic“ klube žibėjęs 35-erių A.Aduritzas pakeitė A.Moratą.

61 min. Pirmoji rungtynių geltona kortelė – ją gavo D.Limbersky.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Davidas de Gea atmušė Roberto Hubniko smūgį
AFP/„Scanpix“ nuotr./Davidas de Gea atmušė Roberto Hubniko smūgį

57 min. PROGA ČEKAMS! R.Hubnikas standartinės situacijos metu iššoko į priekį ir kamuolys nusileido jam tiesiai ant kojos, tačiau vidurio gynėjo bandymas smūgiuoti nebuvo stiprus, tad D.De Gea sugavo kamuolį.

54 min. Ispanai toliau visiškai dominavo aikštėje, tačiau žaidė gana ramiai, o bandymai aštrinti atakas nebuvo sėkmingi.

46 min. Virpstas! A.Morata gavo eilinį A.Iniestos perdavimą, atsidūrė prie pat vartų ir bandė atlikti perdavimą, kuris rikošetu nuo čeko atsitrenkė į virpstą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Tomašas Necidas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Tomašas Necidas

Pirmasis kėlinys: Ispanija – Čekija 0:0

45 min. T.Necidas prieš pat pertrauką priminė, kad čekai irgi moka atakuoti. Jo smūgis nuo baudos aikštelės linijos skriejo tiesiai į vartininką.

40 min. „Barcelona“ klubo duetas sukūrė itin puikią progą. Puikus A.Iniestos perdavimas atvėrė puikų šansą J.Albai, tačiau gynėjas smūgiavo tiesiai į P.Čechą.

38 min. Ispanai visiškai užvaldė kamuolį, čekai negali net pagalvoti apie galimybes atakuoti. Tačiau ir ispanų gausiai perdavinėjamu kamuoliu grįstos atakos vaisių nedavė.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Alvaro Morata
AFP/„Scanpix“ nuotr./Alvaro Morata

29 min. Morata! Vienas „Juventus“ klubo lyderių gavo perdavimą į baudos aikštelę, gražiu judesiu paguldė gynėją ir smūgiavo į tolimąjį kampą. P.Čechas sugebėjo pirštu galais liesti kamuolį ir to pakako, kad jis praskrietų pro šalį.

26 min. Dar viena pavojinga ispanų proga. Aštrus kaip peilis A.Iniestos perdavimas Juanfranui į baudos aikštelę nesibaigė smūgiu, tačiau ispanas jau buvo tiesiai prieš vartininką. Kamuolį išmušė gynėjai.

22 min. Čekai buvo visiškai prispausti prie savų vartų ir tik gynėsi.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alvaro Morata pataikė tiesiai į vartininką
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alvaro Morata pataikė tiesiai į vartininką

16 min. Proga! D.Silva gavo perdavimą baudos aikštelės dešinėje ir atliko žemą perdavimą skersai vartų, kur A.Morata atliko smūgį, tačiau pataikė tiesiai į P.Čechą.

14 min. Ispanijai jau priklauso 73 proc. kamuolio kontrolės, tačiau pavojingų atakų nebuvo surengta.

10 min. Komiškas epizodas. Už aikštės išslydęs A.Morata nukirto šoninį arbitrą.

5 min. Du iš eilės čekų kampiniai baigėsi nepavojingais momentais. Tačiau ispanai varžovų tolyn nenustūmė ir prasižengė prieš T.Necidą prie pat baudos aikštelės linijos. Baudos smūgis buvo nepavojingas.

Ispanijos rinktinė Europos čempionatuose nėra pralaimėjusi 12-os rungtynių iš eilės – 9 pergalės ir 3 lygiosios.

Startinės sudėtys:

Ispanija: D.de Gea; J.Alba, S.Ramosas, G.Pique, Juanfranas; A.Iniesta, S.Busquetsas, C.Fabregasas; Nolito, A.Morata, D.Silva.

Čekija: P.Čechas; D.Limbersky, R.Hubnikas, T.Sivokas, P.Kaderabekas; L.Krejči, J.Plašilas, V.Darida, G.Selassie, T.Rosicky, T.Necidas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius