-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Euro 2016“ ketvirtfinalis: nukraujavę belgai bandys nutraukti Velso svajonę

Penktadienio vakarą Europos futbolo čempionato gerbėjų Lilyje laukia dar viena intriguojanti ketvirtfinalio akistata. Garetho Bale'o vedamas Velsas mes iššūkį Belgijos rinktinei, kurioje sužibo Edenas Hazardas.
Edenas Hazardas ir Garethas Bale'as
Edenas Hazardas ir Garethas Bale'as / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Belgijos bėdos

Prieš ketvirtfinalio rungtynes Belgija patyrė rimtų nuostolių. Vienas pagrindinių komandos žaidėjų Janas Vertonghenas patyrė kulkšnies traumą ir negalės padėti komandai.

Negana to, dėl geltonų kortelių žaisti negalės patyręs gynėjas Thomas Vermaelenas. Tiesa, viskas galėjo būti dar niūriau. Aštuntfinalio rungtynėse šlaunies traumą buvo patyręs Edenas Hazardas, tačiau saugas spėjo atsigauti iki penktadienio rungtynių.

Tuo tarpu Velso rinktinė jokių bėdų dė traumų ar nuobaudų neturi. Jie į kovą stos stipriausios sudėties.

Velso ir Belgijos rinktinių startinės sudėtys
Velso ir Belgijos rinktinių startinės sudėtys

Velso užmojai

Velso rinktinės treneris Chrisas Colemanas prieš rungtynes neslėpė, kad jo komandos laukia dar vienas iššūkis: „Nesakysime, kad mums tai dar vienos rungtynės. Tai dar vienas svarbus testas. Turime eiti ir daryti tą patį, ką darėme iki šiol, kad atsidurtume čia.“

Belgija yra pripažįstama viena iš geriausių komandų pasaulyje.

Europos futbolo čempionato debiutantė siekia istorinės vietos pusfinalyje. Jiems pasitikėjimo prideda ir pastarasis susitikimas su Belgija. Komandos buvo toje pačioje čempionato atrankos turnyro grupėje. Pirmasis susitikimas baigėsi lygiosiomis 0:0, o antrose po Garetho Bale'o įvarčio 1:0 pergalę šventė Velsas.

„Belgija yra pripažįstama viena iš geriausių komandų pasaulyje. Ir mes jau žaidėme su jais keturis kartus turnyrų atrankose. Tačiau ši akistata yra apie mus, o ne juos. Tik dėl to, kad žaisime su Belgija, mūsų komanda nepanikuoja“, – tikino Velso rinktinės treneris.

Velso rinktinės kapitonas Ashley Williamsas buvo patyręs peties traumą, tačiau laiku pasveiko: „Mums reikia lyderių. Ashley yra mūsų kapitonas. Labai apsidžiaugėme, kai sužinojome, kad jis galės žaisti.“

„Scanpix“ nuotr./Garethas Bale'as
„Scanpix“ nuotr./Garethas Bale'as

Belgai atgal nesidairo

Belgijos rinktinės treneris Marcas Wilmotsas neslėpė, kad trauma pasiglemžė vieną svarbiausių žaidėjų: „Janui Vertonghenui tai tragedija. Jis ne tik nebegalės žaisti čempionate, bet be futbolo turės praleisti iki aštuonių savaičių. Tai sudėtinga situacija, bet mes turime alternatyvų. Žaidėjai turės pasitempti.“

„Treneris visada baiminasi, kad tą dieną jo komanda gali nesužaisti. Nereikia galvoti, kad mes lengvai laimėsime. Tai bus sudėtingas mačas. Tai komanda, kuri turi savo ritmą ir dauguma žaidėjų žaidžia Anglijoje“, – apie varžovų privalumus kalbėjo M.Wilmotsas.

Belgijos strategas nesureikšmino anksčiau patirto pralaimėjimo Velsui: „Dabar ant kortos pastatyta daug daugiau. Tai nėra kova dėl taškų atrankoje. Mes einame į aikštę, kad pasiektume Europos futbolo čempionato pusfinalį – tai visiškai kas kita.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Belgijos rinktinės futbolininkai
AFP/„Scanpix“ nuotr./Belgijos rinktinės futbolininkai

Įdomūs faktai apie rungtynes:

  • Jeigu gaus geltoną kortelę, Velso rinktinėje pusfinalio rungtynes turės praleisti Benas Daviesas, Aaronas Ramsey, Neilas Tayloras ir Samas Vokesas.
  • Belgijos rinktinėje tokia nuobauda gresia Thomui Meunieriui, Axeliui Witseliui, Marouane Fellaini ir Michy Batshuayi.
  • Komandos yra susitikę 12 kartų – belgai laimėjo penkis kartus, velsiečiai keturis, o tris kartus buvo užfiksuotos lygiosios.
  • Velsas dar nėra pasiekęs reikšmingo turnyro pusfinalio.
  • Velsas šiame čempionate praleido tris įvarčius. Visi jie buvo įmušti po 56 minutės ir jų autoriai buvo nuo suolo pakilę žaidėjai.
  • Belgija nepraleido įvarčių trejas pastarąsias rungtynes. Tai ilgiausia komandos serija svarbiame turnyre.
  • Šio ketvirtfinalio nugalėtojos pusfinalyje jau laukia Portugalija.
Velsas – Belgija
Velsas – Belgija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius