Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Euro 2016“ sensacija: pelenė Islandija išsiuntė namo anglų milijonierius

300 tūkstančių gyventojų turinti Islandija triumfavo prieš „Premier“ lygos žvaigždžių kupiną Anglijos rinktinę. Futbolo pelene vadinama Islandijos rinktinė sukūrė dar vieną sensaciją – aštuntfinalyje 2:1 nugalėjo anglus ir žengė į ketvirtfinalį, kur jų laukia šeimininkai prancūzai.
Anglija – Islandija
Anglija – Islandija / „Scanpix“ nuotr.

Rungtynės prasidėjo neįtikėtina sparta ir žadėjo lengvą grobį Anglijos rinktinei. Anglai pirmavo jau penktąją minutę, kai 11 metrų baudinį realizavo Wayne‘as Rooney.

Teisėjas skyrė baudinį, kai Islandijos vartininkas Hannesas Halldorssonas susidūrė su atakos smaigalyje atsidūrusiu Raheemu Sterlingu. Anglijos rinktinės kapitonas tapo pirmuoju šalies futbolininku, pasižymėjusiu trijuose Europos čempionatuose.

Tačiau anglų euforiją greitai numalšino islandai. Po kelių minučių islandai stipriai išmetė kamuolį iš už šoninės linijos: perdavimas galva arčiau vartų ir įbėgęs Ragnaras Sigurdssonas vienu lietimu muša įvartį. Anglai ištikti šoko, bet tai tik pradžia.

19-ąją minutę Kolbeinnas Sigthorssonas išvedė islandus į priekį. Anglų gynėjai tiesiog užmigo, savo darbo nepadarė ir kritikos šiame čempionate sulaukiantis Joe Hartas. Islandai ramiai dalijosi kamuoliu baudos aikštelėje ir galiausiai smūgį paleido K.Sigthorssonas. Kamuolys prariedėjo pro J.Harto rankas ir atsidūrė vartuose.

Pirmojo kėlinio pabaigoje anglai bandė atsigriebti, bet stebuklų nesukūrė., nors islandų vartininkui teko atremti pora galingų smūgių. Roy Hodgsonas ėmėsi permainų antrajame kėlinyje, tačiau šįkart jie sėkmės neatnešė.

Jackas Wilshere'as pakeitė Ericą Dierą, bet nieko pavojingo nesukūrė. Islandai taip pat nesnaudė ir neužsidarė vien gynyboje. Sensacingai šiame čempionate žaidžianti rinktinė privertė paprakaituoti Joe Hartą, kuriam antradienį bus nelengva atsiversti laikraščius. Anglai dar bandė surengti paskutinį šturmą, bet be didesnės grėsmės.

Anglijos rinktinė atkrintamąsias rungtynes pastarąjį kartą laimėjo prieš dešimt metų. 2006 metų pasaulio čempionate ji 1:0 nugalėjo Ekvadorą.

Islandijos ketvirtfinalyje jau laukia šeimininkė Prancūzija.

Antras kėlinys: Anglija – Islandija 1:2

87 min. Marcusas Rashfordas pasirodė pačioje rungtynių pabaigoje. Jis pakeitė W.Rooney. Puolėjas surengė keletą pavojingų reidų į baudos aikštelę, bet vis nepavykdavo paskutinis perdavimas.

84 min. Islandai net nesirengė sustoti. Aronas Gunnarssonas pergudravo J.Wilshere'ą ir smūgiavo vartų link. Kamuolį atmušė J.Hartas.

82 min. Antrajame kėlinyje anglai atliko tik du smūgius į vartų plotą.

79 min. H.Kane'as pabandė galva nokautuoti islandų vartininką, tačiau smūgis nebuvo pakankamai stiprus.

73 min. Islandai ir patys atakavo. Johannas Gudmundssonas smūgiavo virš vartų.

68 min. Anglai bandė prisitaikyti smūgiais iš toli. J.Wilshere'o smūgiuotas kamuolys skriejo šalia vartų.

66 min. Aronas Gunnarssonas gavo geltoną kortelę.

61 min. Pavojinga Delle Alli proga. Kamuolys skriejo virš vartų.

60 min. Raheemą Sterlingą pakeitė Jamie Vardy.

55 min. Pavojingas Ragnaro Sigurdssono smūgis per save. Anglus gelbėjo J.Hartas.

47 min. Geltoną kortelę gavo Danielis Sturridge'as.

46 min. Jackas Wilshere'as pakeitė Ericą Dierą.

Pirmas kėlinys: Anglija – Islandija 1:2

45 min. Po pirmojo kėlinio džiaugtis gali Islandijos gerbėjai, tačiau anglai taip lengvai nepasiduos ir bandys susigrąžinti garbę.

38 min. Geltona kortelė parodyta Gylfi Sigurdssonui.

34 min. Iš toli pabandė ir Ari Skulasonas, kurio smūgiuotas kamuolys skriejo šalia vartų.

28 min. Harry Kane'as pabandė nubausti islandus tolimu smūgiu, bet puikiai sužaidė vartininkas.

19 min. ĮVARTIS. Kolbeinnas Sigthorssonas išvedė islandus į priekį. Anglų gynėjai tiesiog užmigo, savo darbo nepadarė ir kritikos šiame čempionate sulaukiantis Joe Hartas. Islandai ramiai dalijosi kamuoliu baudos aikštelėje ir galiausiai smūgį paleido K.Sigthorssonas. Kamuolys prariedėjo pro J.Harto rankas ir atsidūrė vartuose.

15 min. Delle Alli tolimu stipriu smūgiu gąsdino islandų gerbėjus. Kamuolys skriejo virš vartų.

6 min. ĮVARTIS. Ragnaras Sigurdssonas akimirksniu nutraukė anglų euforiją. Islandai stipriai išmetė kamuolį iš už užribio ir perdavė į baudos aikštelę įkirtusiam R.Sigurdssonui, kuris nukreipė jį į vartus.

4 min. ĮVARTIS. Wayne'as Rooney 11 metrų baudiniu išvedė anglus į priekį. Teisėjas skyrė baudinį, kai Islandijos vartininkas Hannesas Halldorssonas susidūrė su atakos smaigalyje atsidūrusiu Raheemu Sterlingu. Anglijos rinktinės kapitonas tapo pirmuoju šalies futbolininku, pasižymėjusiu trijuose Europos čempionatuose.

Starto sudėtys:

Anglija: J.Hartas; K.Walkeris, C.Smallingas, G.Cahillas, D.Rose'as; E.Dieras, W.Rooney, D.Alli; D.Sturridge'as, H.Kane'as, R.Sterlingas.

Islandija: H.Halldorssonas, B.Saevarssonas, R.Sigurdssonas, J.Gudmundsonas, B.Bjarnasonas, K.Sigthorssonas, G.Sigurdssonas, K.Arnasonas, J.D.Bodvarssonas, A.Gunnarssonas, A. Skulasonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius