Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Euro 2020“ klaida įpykdė teisėją-milijonierių: „Geriausias buvo išsiųstas namo“

Teisėjai atsidūrė po padidinamuoju stiklu Europos futbolo pirmenybėse.

Danijos futbolininkai krito 1:2 prieš Angliją Europos čempionato pusfinalyje.

Harry Kane'as pelnė lemiamą įvartį per pratęsimą, kai buvo skirtas 11 metrų baudinys. Nors vartininkas Kasperas Schmeichelis atrėmė baudinį, atmuštą kamuolį iškart į vartus pasiuntė tas pats H.Kane'as.

VIDEO: „Eurofutbolas 2021“: liepos 8 d. svarbiausi įvykiai

11 metrų baudinys buvo skirtas, kai į baudos aikštelę įsiveržęs Raheemas Sterlingas parkrito, atsidūręs tarp danų.

Teisėjas turėjo galimybę įvertinti šią situaciją po VAR peržiūros, bet Nyderlandų arbitras Fanny Makkelie iškart parodė ranką į 11 metrų žymę.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Teisėjas Danny Makkelie nusprendė skirti 11 metrų baudinį į danų vartus.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Teisėjas Danny Makkelie nusprendė skirti 11 metrų baudinį į danų vartus.

Jonas Erikssonas, milijonierius teisėjas švilpęs pasaulio futbolo čempionate ir UEFA Čempionų lygos finale, pareiškė, jog geriausi arbitrai dabar neįtraukiami į Europos pirmenybių svarbiausius mačus.

Švedas, teisėjavęs 2002-2018 metais, mano, kad arbitrų pasirodymai nieko nereiškia, nes UEFA neatsižvelgia į darbą prieš tai buvusiose rungtynėse, rinkdamasi teisėjų brigadas pusfinaliams ir finalams.

„Daug kas klausė: kaip atsirenkami teisėjai lemiamoms rungtynėms? Tiesa yra skaudi. Tai nešvarus, politinis ir melagingas pasaulis, kuriame korupcija, lojalumas ir pilietybė vaidina didelius vaidmenis“, – per savo Instagram paskyrą pareiškė J.Eriksssonas.

Suprasti akimirksniu

  • 47 metų Jonas Erikssonas dirbo teisėjų nuo 1994 metų. 2002-2018 metais jis darbavosi FIFA varžybose, tarp jų UEFA Supertaurės rungtynėms taro Miuncheno „Bayern“ ir „Chelsea“, 2014 metų pasaulio čempionate, 2015 m. Čempionų lygos finale buvo ketvirtas teisėjas, 2016 m. teisėjavo Europos lygos finale.
  • Teisėjavimas jam yra pomėgis. J.Erikssonas yra buvęs žurnalistas. Pardavęs akcijas sporto žurnalistikos žiniasklaidos versle jis užsidirbo 10,8 mln. dolerių.
  • 2018 m. jis baigė profesionalaus arbitro karjerą.

Švedas pridūrė, kad tik komandos turnyre aiškinasi kuri yra stipresnė futbolo aikštėse. Kiti sprendimai priimami už uždarų durų.

„Tie, kurie yra pasirenkami, nėra trys geriausi turnyro teisėjai“, – teigė buvęs arbitras.

J.Erikssonas pateikė Turkijos arbitro Cuneyto Cakiri atvejį. C.Cakiri švilpė paskutinį kartą Europos čempionato ketvirtfinalyje tarp Kroatijos ir Ispanijos.

„Šįkart geriausias teisėjas, nepadaręs nė vienos pastebimos klaidos, jau išsiųstas namo. UEFA daro sprendimus, kurie neturi nieko bendra su teisėjų pasirodymais. Teisėjai, turintys palankumą ir politinį statusą, dirba toliau“, – rašė J.Erikssonas.

VIDEO: „Skrieja kamuolys“: danišką svajonę nužudęs teisėjo sprendimas ir anglų viltys finale

Europos finalo, kuriame sekmadienį susitiks Italija ir Anglija, teisėjas dar nėra paskelbtas. Specialistai prognozuoja, kad tai turėtų būti vokietis Felixas Brychas, vadovavęs Ispanijos ir Italijos pusfinalio mačui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius