Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti

Europos lyga: „Arsenal“ ir „Ajax“ sensacingai eliminuotos, o „Man Utd“ pasismagino

UEFA Europos lygoje ketvirtadienį sužaisti 14 šešioliktfinalio susitikimų, po kurių paaiškėjo beveik visi aštuntfinalių dalyviai. Atsakomuosiuose atkrintamųjų mačuose netrūko ir siurprizų.
Pierre'as-Emerickas Aubameyangas
Pierre'as-Emerickas Aubameyangas / „Scanpix“ nuotr.

Viena didžiausių staigmenų užfiksuota poroje, kurioje iš kovos dėl titulo buvo priverstas pasitraukti dar pernai UEFA Čempionų lygos pusfinalyje žaidęs Amsterdamo „Ajax“ klubas.

Nyderlandų ekipa pirmąjį mačą prieš Madrido „Getafe“ pralaimėjo 0:2, o pergalės 2:1 namuose vykusiose atsakomosiose rungtynėse Eriko ten Hago auklėtiniams jau neužteko.

„Ajax“ viltys žengti tolyn gerokai suspurdėjo jau 5-ąją minutę, kai Jaime Mata pelnė įvartį ir išvedė į priekį „Getafe“. Tai reiškė, jog Amsterdamo klubui jau reikėjo net keturių tikslių smūgių.

Dukart kamuolys krito į Ispanijos klubo vartus po Danilo smūgio 10-ąją minutę ir Mathiaso Oliveiros įvarčio į savus vartus 63 min., bet pasiekti pergalės reikiamu skirtumu „Ajax“ jau nesugebėjo.

Dramatiškas trileris vyko Londono „Emirates“ stadione, kuriame susitiko „Arsenal“ ir Pirėjo „Olympiakos“ klubai.

Pirmąją akistatą Graikijoje „kanonieriai“ laimėjo 1:0, tad Mikelio Artetos kareiviai veikiausiai tikėjosi nesunkaus gyvenimo atsakomajame mače savų sirgalių akivaizdoje.

Visgi dar 53-ąją minutę įvartį pasiekė Pape Cisse, taip išlygindamas dviejų rungtynių rezultatą.

Komandoms teko žaisti pratęsimą, kuriame jau atrodė, kad „Arsenal“ įspūdingai išsigelbėjo – Pierre'as-Emerickas Aubameyangas pasiekė fantastiško grožio įvartį smūgiu per save 113-ąją minutę ir išvedė savo komandą į priekį.

Tačiau lemiamą žodį šiose rungtynėse tarė Youssefas El Arabi – „Olympiakos“ futbolininkas „uždarė“ komandos draugo perdavimą smūgiu į patį vartų kampą paskutinę pratęsimo minutę, išplėšdamas sensacingą Pirėjo ekipos pergalę.

Įdomu tai, kad P.Aubameyangas galėjo didvyriu tapti ir per pridėtą pratęsimo laiką, tačiau Gabono rinktinės puolėjas nesuvokiamu būdu nepataikė į vartus vos iš kelių metrų atstumo.

Labai lengvai su savo užduotimis atsakomajame aštuntfinalio susitikime susitvarkė „Manchester United“ futbolininkai.

Pirmajame mače Briugėje su vietos „Brugge“ lygiosiomis 1:1 sužaidę „raudonieji velniai“ mače Mančesteryje jau 23-ąją minutę sulaukė dovanos – Simonas Deli buvo nubaustas raudona kortele po absurdiško žaidimo ranka po vieno iš šeimininkų smūgio.

Iš karto po to prasidėjo „Man Utd“ įvarčių festivalis – jau netrukus vienuolikos metrų baudos smūgį išnaudojo Bruno Fernandesas (27 min.), pirmajame kėlinyje pasižymėjo ir Odionas Ighalo (34 min.) bei Scottas McTominay (41 min.), o po pertraukos tikslių smūgių pasiutpolkę pratęsė Fredas (82 ir 90+3 min.) – „Manchester United“ iškovojo pergalę 5:0.

Į kitą etapą žengė ir Milano „Inter“ klubą, kuris tuščiame stadione 2:1 nugalėjo Razgrado „Ludogorec“. Pirmąjį mačą Italijos ekipa buvo laimėjusi 2:0.

Šiaurės Italijos regionuose siaučiant koronavirusui, rungtynes buvo nuspręsta žaisti už uždarų durų, į jas neįleidžiant sirgalių.

Be to, į Milaną atvykę Bulgarijos klubo futbolininkai oro uoste ir jo teritorijoje vaikščiojo su respiratoriais ant veidų.

Razgrado futbolininkai atsakomajame mače netgi pirmavo po Cauly Oliveiros-Souzos įvarčio 26 min., bet Cristiano Biraghi (32 min.) ir Romelu Lukaku (45+4) dar pirmajame kėlinyje sugrąžino „Inter“ persvarą.

Taip pat bilietus į aštuntfinalį iškovojo „Basaksehir“, „Basel“, „Wolverhampton“, Lėverkuzeno „Bayer“, „AS Roma“, Linco LASK, „Wolfsburg“, Donecko „Šachtar“, „FC Copenhagen“ ir „Sevilla“ klubai.

Taip pat aštuntfinalyje žais dar trečiadienį į jį patekę Glazgo „Rangers“, o dar vienos poros tarp Zalcburgo „Red Bull“ ir Frankfurto „Eintracht“ komandų rungtynės buvo nukeltos dėl didžiulės audros Austrijoje grėsmės. Pirmąją šių ekipų akistatą Vokietijoje net 4:1 laimėjo „Eintracht“.

Atsakomųjų šešioliktfinalio rungtynių rezultatai (pirmosios rungtynės):

„Basaksehir“ 4:1 Lisabonos „Sporting“ (1:3)

„Basel“ 1:0 Nikosijos APOEL (3:0)

Barselonos „Espanyol“ 3:2 „Wolverhampton“ (0:4)

„Porto“ 1:3 Lėverkuzeno „Bayer“ (1:2)

„Gent“ 1:1 „AS Roma“ (0:1)

Linco LASK 2:0 „AZ Alkmaar“ (1:1)

„Malmo FF“ 0:3 „Wolfsburg“ (1:2)

Amsterdamo „Ajax“ 2:1 Madrido „Getafe“ (0:2)

Londono „Arsenal“ 1:2 Pirėjo „Olympiakos“ (1:0)

Lisabonos „Benfica“ 3:3 Donecko „Šachtar“ (1:2)

Glazgo „Celtic“ 1:3 „FC Copenhagen“ (1:1)

Milano „Inter“ 2:1 Razgrado „Ludogorec“ (2:0)

„Manchester United“ 5:0 „Brugge“ (1:1)

„Sevilla“ 0:0 Klužo CFR (1:1)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius