Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Europos lyga: „Barcelona“ išplėšė lygiąsias, „Borussia“ buvo triuškinama Dortmunde

Pirmą kartą per 18 metų ne UEFA Čempionų lygoje, o antrame pagal pajėgumą žemyno turnyre atsidūrusi „Barcelona“ savo pasirodymą UEFA Europos lygoje pradėjo lygiosiomis.
Gerardas Pique
Gerardas Pique / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Xavi treniruojama Barselonos komanda namuose 1:1 sužaidė su „Napoli“ klubu iš Italijos.

Katalonai Europos lygoje atsidūrė dėl to, jog Čempionų lygos grupių etape į priekį praleido Miuncheno „Bayern“ ir Lisabonos „Benfica“ klubus bei užėmė tik trečią vietą.

Šiame turnyre „Barca“ žaidžia pirmą sykį nuo 2003-2004 m. sezono, kai antros pagal pajėgumą Senojo žemyno varžybos vadinosi UEFA taure.

Nuo pirmojo atkrintamųjų etapo pasirodymą Europos lygoje pradėjusi „Barca“ atsiliko po pirmojo kėlinio, o lygiąsias išplėšė po pertraukos.

28-ą minutę nuostabią progą išvesti „Barcą“ į priekį turėjo Ferranas Torresas, tačiau be priežiūros paliktas ispanas nepataikė į vartus, o jau po kelių akimirkų kamuolys krito į katalonų vartų tinklą.

Marcas-Andre ter Stegenas atrėmė pirmąjį lenko Piotro Zielinskio bandymą, tačiau antruoju „Napoli“ futbolininkas neklydo ir išvedė svečių komandą į priekį 29-ąją minutę.

Rezultatą „Barca“ išlygino 58-ą minutę. „Napoli“ gynėjas Juanas Jesusas sužaidė ranka savo baudos aikštelėje, o po VAR peržiūros skirtą 11 m baudinį realizavo F.Torresas.

Būtent šis ispanas dar galėjo išplėšti savo komandai ir pergalę, bet 88-ą minutę puikią progą gavęs puolėjas vėl šovė ne į vartus, o virš jų. Nuostabią progą iššvaistė ir Luukas de Jongas, 90-ą minutę smūgiu per save vos nepataikęs į vartus.

Kitose rungtynėse gėdingą pralaimėjimą namuose patyrė Dortmundo „Borussia“. Vokietijos klubas namuose 2:4 krito prieš Glazgo „Rangers“.

Škotai pirmavo trijų įvarčių skirtumu po Jameso Tavernier baudinio (38 min.), Alfredo Moreloso (49 min.) ir Johno Lundstramo (49 min.) įvarčių.

„Borussia“ viltį 51-ą minutę atgaivino Jude'as Bellinghamas, tačiau vos po trijų minučių Danas-Axelis Zagadou įsimušė į savo vartus ir „Rangers“ persvara vėl išaugo iki trijų įvarčių.

Nors dėl pergalės pakovoti Dortmundui nepavyko, bent kiek „geltonųjų“ nuotaikas pagerino 82-ą minutę Raphaelio Guerreiro pelnytas įvartis.

Pergalę penkių įvarčių rungtynėse iškovojo Sevilijos „Real Betis“ klubas, svečiuose 3:2 įveikęs Sankt Peterburgo „Zenit“. Visi penki įvarčiai buvo įmušti per pirmąjį kėlinį.

Andalūzams įvarčius pelnė Guido Rodriguezas (8 min.), Willianas Jose (18 min.) ir Andresas Guardado (41 min.), rusams – Artiomas Dziuba (25 min.) ir Malcomas (28 min.).

Ketvirtose rungtynėse Tiraspolio „Sheriff“ ekipa namuose 2:0 sudorojo „Braga“. Moldovos čempionams pergalę prieš portugalus lėmė Sebastiano Thillo realizuotas baudinys (43 min.) ir tikslus Adama Traore smūgis (82 min.).

Atsakomąsias rungtynes komandos žais po savaitės, vasario 24 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite
15min naujienlaiškius