Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Europos lygos atranka: „Ekranas“ pasirodymą baigė, „Atlantas“ žengė toliau

Ketvirtadienį buvo sužaistos atsakomosios Europos lygos atrankos pirmojo etapo rungtynės. Panevėžio „Ekranas“ 1:2 nusileido „Crusaders“ ir baigė pasirodymą, o Klaipėdos „Atlantas“ šventė pergalę 3:1 prieš „Differdang03“ ir žengė toliau.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Valdas Knyzelis/LFF.lt nuotr.

Panevėžio „Ekrano“ vienuolikei nepavyko įveikti 2014-2015 metų sezono Europos lygos (Europa League) futbolo turnyro pirmojo kvalifikacinio etapo barjero.

Ketvirtadienį atsakomosiose rungtynėse savo aikštėje „Ekrano“ futbolininkai 1:2 antrąsyk nusileido Belfasto „Crusaders“ (Šiaurės Airija) klubui, kuris antrajame etape susitiks su Valkeakoskio VPS (Suomija) ir Stokholmo „IF Brommapojkarna“ (Švedija) ekipų mačo nugalėtoja.

Pirmąjį susitikimą svečiuose panevėžiečiai prieš savaitę pralaimėjo 1:3 (0:2).

VIDEO: Įvarčiai

Abu įvarčius nugalėtojams susitikime Panevėžyje pelnė Paulas Heatley (56 ir 71 min.), o įvartį į svečių vartus įmušė Lukas Kochanauskas (60 min.).

Po įvartį nugalėtojams pelnė Stephenas Cockcroftas (23 min.), Jordanas Owensas (43 min.) ir Colinas Coatesas (56 min.), o garbės įvartį į šeimininkų vartus įmušė serbas Aleksandras Šušnjaras (88 min.).

Šalies vicečempionas Klaipėdos „Atlantas“ uostamiestyje 3:1 (1:0) nugalėjo „FC Differdange 03“ (Liuksemburgas) vienuolikę ir, atsirevanšavęs už nesėkmę 0:1 (0:0) svečiuose, pateko į kitą varžybų etapą.

Po devynerių metų pertraukos vėl Europoje žaidžiantys „Atlanto“ futbolininkai sėkmingai pradėjo atsakomąjį susitikimą ir jau 10 min. Kazimieras Gnedojus įmušė pirmąjį įvartį į svečių vartus.

Po devynių minučių raudona kortelė buvo parodyta svečių gynėjui Mehdi Martinui ir, atrodė, kad klaipėdiečiams nesunku bus išnaudoti kiekybinį pranašumą.

Antrąjį įvartį į varžovų vartus antrojo kėlinio viduryje įmušė Marius Papšys (62 min. iš 11 m baudinio), bet 81-ą minutę jau Philipe'as Lebresne siunčia kamuolį į „Atlanto“ vartus ir šis rezultatas jau tenkina svečius.

Tačiau pergalingą įvartį, išvedusį uostamiesčio klubą į kitą varžybų etapą pelno vos prieš porą minučių aikštėje pasirodęs Maksimas Maksimovas (89 min.).

Antrajame kvalifikaciniame etape „Atlanto“ komandos laukia grėsmingesnis varžovas – Gedimino Vičiaus Karagandos „Šachtior“ (Kazachstanas) klubas, dusyk (2:1 ir 4:0) nugalėjęs Giumrio „Širak“ (Armėnija) ekipą.

Kitų ketvirtadienį pasibaigusių šio turnyro atsakomųjų rungtynių rezultatai (* – pažymėta komanda, patekusi į kitą varžybų etapą; skliaustuose – pirmųjų rungtynių rezultatai):

*„FC Astana“ (Kazachstanas) – Jerevano „Pjunik“ (Armėnija) 2:0 (4:1)
Aštarako „Mika“ (Armėnija) – *„NK Split“ (Kroatija) 1:1 (0:2)
Daugpilio „Daugava“ (Latvija) – *Leirviko „Vikingur“ (Farerų salos) 1:1 (1:2)
*Podgoricos „Budučnost“ (Juodkalnija) – „Folgore/Falciano“ (San Marinas) 3:0 (2:1) Cetinės „Lovcen“ (Juodkalnija) – *Sarajevo „Željezničar“ (Bosnija) 0:1 (0:0)
*„KF Laci“ (Albanija) – Velenės „NK Rudar“ (Slovėnija) 1:1 (1:1) 11 m baudinių seriją 3:2 laimėjo „KF Laci“ (Albanija) klubas
*Šačcherės „Čichura“ (Gruzija) – Turnovo „FK Horizont“ (Makedonija) 3:1 (1:0)
*„FK Haugesund“ (Norvegija) – „Airbus UK“ (Velsas) 2:1 (1:1)
*Baku „Inter“ (Azerbaidžanas) – „FC Tiraspol“ (Moldova) 3:1 (3:2)
„FK Jelgava“ (Latvija) – *„Rosenborg BK“ (Norvegija) 0:2 (0:4)
*Talino „Kalju Nomme“ (Estija) – Reikjaviko „Fram“ (Islandija) 2:2 (1:0)
„UE Sant Julia“ (Andora) – *Belgrado „Čukarički“ (Serbija) 0:0 (0:4)
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius