Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rekordinė pergalė Europoje – „Sūduva“ sudaužė „Tre Penne“ ir žengė į kitą etapą

Marijampolės „Sūduva“ šventė įspūdingą pergalę Europos lygos atrankoje. Po pergalės 5:0 San Marine Lietuvos čempionai dar kartą 5:0 namuose sutriuškino „Tre Penne“ ekipą ir trečius metus iš eilės žengė į trečią Europos lygos atrankos etapą. 10 įvarčių persvara laimėti Europos turnyre iki šiol nebuvo pavykę jokiai mūsų šalies ekipai.
Marijampolės „Sūduva“
Marijampolės „Sūduva“ / Klubo nuotr.

ARVI arenoje susirinkę sirgaliai greičiausiai norėjo padėkoti komandai už fantastišką pergalę San Marine ir palydėti „Sūduvą“ kito etapo link.

Prieš rungtynes „Sūduvos“ futbolininkai pasipuošė 19 numeriu pažymėtais marškinėliais su žinute „Mes su tavimi, Vaidai“. Ji skirta kraupią traumą patyrusiam komandos gynėjui Vaidui Slavickui.

Šis taip pat galėjo atsipalaiduoti stebėdamas savo komandos pasirodymą. „Sūduva“ kontroliavo žaidimą nuo pat rungtynių pradžios ir jau pirmajame kėlinyje atnaujino „Tre Penne“ namuose patirtą košmarą.

14 minutę „Sūduva“ idealiai išnaudojo pirmąjį kampinį. Kamuolį pakėlė Andro Švrljuga, o į vartus galva nukreipė Josipas Tadičius.

Po kelių minučių dar vienas kampinis – dar vienas įvartis. Šįkart A.Švrljuga pakėlė kamuolį iš dešinio krašto, o jį galva į vartus nukreipė Semiras Kerla.

Pirmojo kėlinio pabaigoje Mihretas Topčagičius gražiai paguldė San Marino ekipos gynėją ir vartininką bei įmušė kamuolį į tolimąjį vartų kampą.

Antrajame kėlinyje bosnis įsirašė dublį, kai buvo paliktas vienas šalia varžovų vartų ir nukreipė kamuolį į vartus po J.Tadičiaus perdavimo.

Pačioje rungtynių pabaigoje spėjo pasižymėti po keitimo pasirodęs Sandro Gotalas.

Po pergalės 10:0 Marijampolės klubas įsirašė į Lietuvos futbolo metraščius. Iki šiol didžiausią pergalė Europoje, 7:0, buvo iškovojęs Vilniaus „Žalgiris“.

Kitame etape Marijampolės klubas susitiks su Tel Avivo „Maccabi“ ir Klužo CFR poros pralaimėtoju. Po pirmųjų rungtynių 1:0 pirmauja Rumunijos ekipa.

Sauliaus Čirbos nuotr./Mihretas Topčagičius
Sauliaus Čirbos nuotr./Mihretas Topčagičius

Rungtynių eiga

Antrasis kėlinys: „Sūduva“ – „Tre Penne“ 5:0
Bendras rezultatas: 10:0

89 min. ĮVARTIS. Po keitimo pasirodęs Sandro Gotalas pridėjo dar vieną įvartį.

80 min. Sandro Gotalas pakeitė J.Tadičių.

77 min. Dar vienas keitimas Marijampolės ekipoje. Povilas Leimonas pakeitė Giedrių Matulevičių.

64 min. Tosaintas Rickettsas pakeitė dublį įmušusį M.Topčagičių.

55 min. ĮVARTIS. M.Topčagičius pridėjo dar vieną įvartį, kai sulaukė puikaus J.Tadičiaus perdavimo ir nukreipė kamuolį į vartus iš kelių metrų.

Pirmasis kėlinys: „Sūduva“ – „Tre Penne“ 3:0

45 min. Idealus kėlinys Marijampolėje. „Sūduva“ ne tik įmušė tris įvarčius, bet dar sukūrė bent tris rimtas progas.

39 min. ĮVARTIS. Mihretas Topčagičius gražiai paguldė San Marino ekipos gynėją ir vartininką bei įmušė kamuolį į tolimąjį vartų kampą.

17 min. ĮVARTIS. Dar vienas kampinis – dar vienas įvartis. Šįkart A.Švrljuga pakėlė kamuolį iš dešinio krašto, o jį galva į vartus nukreipė Semiras Kerla.

14 min. ĮVARTIS. „Sūduva“ idealiai išnaudojo pirmąjį kampinį. Kamuolį pakėlė Andro Švrljuga, o į vartus galva nukreipė Josipas Tadičius.

Pieš rungtynes „Sūduvos“ futbolininkai pasipuošė 19 numeriu pažymėtais marškinėliais su žinute „Mes su tavimi, Vaidai“. Ji skirta kraupią traumą patyrusiam komandos gynėjui Vaidui Slavickui.

Startinės sudėtys:

„Sūduva“: Ivanas Kardumas, Andro Švrljuga, Samiras Kerla, Algis Jankauskas, Aleksandras Živanovičius, Giedrius Matulevičius, Paulius Golubickas, Jovanas Čadjenovičius, Ovidijus Verbickas, Mihretas Topčagičius, Josipas Tadičius.

„Tre Penne“: Mattia Migani, Stefano Fraternali, Andrea Rossi, Luca Sorrentino, Luca Ceccaroli, Enrico Cibelli, Mirko Palazzi, Alexas Gasperoni, Francesco Perrotta, Nicola Chiaruzzi, Matteo Semprini.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius