-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Europos lygos atranka: Vilniaus „Riteriai“ nesugebėjo įveikti Farerų salų klubo

Pusiau profesionalus Farerų salų futbolo klubas „Klaksvik“ Vilniuje parodė, kad jų lygis mažai skiriasi nuo A lygos bronzos medalininkų „Riterių“. Europos lygos atrankos pirmojo etapo rungtynėse LFF stadione Vilniaus klubas pirmavo po Valdemaro Borovskio įvarčio, tačiau turėjo tenkintis lygiosiomis 1:1. Tai reiškia, kad išvykoje Farerų salose vilniečiams reiks mušti įvartį, kad pratęstų sezoną Europoje.
UEFA Europos lygos atranka: „Riteriai“ – „Klaksvik“"
UEFA Europos lygos atranka: „Riteriai“ – „Klaksvik“" / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Dar pirmadienį į Lietuvą atvykęs „Klaksvik“ klubas, atrodo, tinkamai apšilo mūsų šalyje ir rungtynių pradžioje net buvo aktyvesnis už šeimininkus. Tačiau pirmajame kėlinyje sirgalių skanduotės, reikalaujančios įvarčio, taip ir neišsipildė.

Tačiau LFF stadione susirinkę žiūrovai dar nebuvo spėję susėsti į savo vietas, kai antrojo kėlinio pradžioje „Riterius“ į priekį išvedė kapitonas Valdemaras Borovskis. Ataką pradėjo Donatas Kazlauskas, kurio smūgį svečiai atmušė, bet sukėlė sąmyšį baudos aikštelėje. Kamuolys atšoko D.Virkšui, kuris pamatė komandos draugą ir permetė jį į kitą kraštą V.Borovskiui, kuris jį pažeme pasiuntė į vartus.

Vilniaus klubo džiaugsmas ilgai netruko. Po 10 minučių Farerų salų ekipa puikiai išnaudojo standartinę situaciją, kai po kampinio rezultatą išlygino Jakupas Andreasenas.

Rungtynių pabaigoje „Riteriai“ dar bandė leistis į lemiamą šturmą, tačiau Farerų salų futbolininkai susitelkė gynyboje ir pusiau pavojingas atakas atlaikė.

Atsakomoji dvikova įvyks Fareruose liepos 16 dieną.

Pergalės atveju, antrajame UEFA Europos lygos atrankos etape lauktų šveicariškas „Luzern“ barjeras.

Rungtynių eiga

Antrasis kėlinys: Vilniaus „Riteriai“ – „Klaksvik“ 1:1

90 min. Farerų klubas išsaugojo brangias lygiąsias, kai „Riteriai“ neišnaudojo progų rungtynių pabaigoje.

75 min. Dominykas Kodzas pakeitė Dovydą Virkšą.

55 min. ĮVARTIS. Po pakelto kampinio rezultatą išlygino Jákupas Andreasenas. Kampinį turėjo kelti kitas futbolininkas, bet netikėtai iniciatyvos ėmėsi Jóhannesas Bjartalídas, kuris ir perdavė kamuolį J.Andreasenui, kuris sugebėjo jį nukreipti į vartus.

46 min. ĮVARTIS. Valdemaras Borovskis po Dovydo Virkšo perdavimo išvedė į priekį „Riterių“ ekipą. Ataką pradėjo Donatas Kazlauskas, kurio smūgį svečiai atmušė, bet sukėlė sąmyšį baudos aikštelėje. Kamuolys atšoko D.Virkšui, kuris pamatė komandos draugą ir permetė jį į kitą kraštą V.Borovskiui, kuris jį pažeme pasiuntė į vartus.

Pirmasis kėlinys: Vilniaus „Riteriai“ – „Klaksvik“ 0:0

Nuvilianti pirmoji rungtynių pusė Vilniuje. Rungtynių pradžioje aktyvesni buvo svečiai iš Farerų salų, tačiau netrukus „Riteriai“ susigrąžino šeimininkams prideramą vaidmenį ir daugiau kontroliavo kamuolį bei atakavo. Tiesa, per pirmas 45 minučių nei viena komanda į vartų plotą nesmūgiavo.

Startinės sudėtys:

„Riteriai“: Tomas Švedkauskas, Valdemaras Borovskis, Artemas Gurenka, Justinas Januševskis, Valentinas Jeriomenka, Donatas Kazlauskas, Aleksandras Levšinas, Teremas Moffi, Ričardas Šveikauskas, Dovydas Virkšas.

„Klaksvik“: Kristianas Joensenas, Jákupas B.Andreasenas, Jóhannesas Bjartalídas, Jesperas Brinckas, Akselis B.Danielsenas, Borisas Dosljakas, Semiras Hadzibuličius, Patrikas Johannesenas, Deni Pavlovičius, Simenas Sandmaelis, Isakas Simonsenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius