Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

P.Motiejūnas apie „Kauno Žalgirio“ šansą Europos lygoje: „Toks tikslas ir buvo“

Kauno „Žalgirio“ prekės ženklas stiprėja. Pirmadienį Lietuvos futbolo federacija (LFF) pranešė, jog sulaukė oficialaus UEFA laiško, kuris patvirtino „Kauno Žalgirio“ klubo priėmimą į šių metų UEFA Europos lygos atrankos varžybas. Atrankoje „Kauno Žalgiris“ pakeis UEFA licencijos netekusį „Stumbro“ klubą. „Žalgirio“ organizacijos vadovas Paulius Motiejūnas džiaugiasi, kad prasidės naujas futbolo klubo etapas.
Paulius Motiejūnas
Paulius Motiejūnas / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Formuojant naują Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandą Paulius Motiejūnas pastaruoju metu nenuleido akių ir nuo „Kauno Žalgirio“ futbolo klubo.

Pirmadienį buvo oficialiai patvirtinta, kad griūvantis Kauno „Stumbras“ netenka UEFA licencijos. Tai reiškia ir iškovotos vietos Europos lygos atrankoje. Dar balandį UEFA licenciją gavo „Kauno Žalgiris“, kuris sulaukė auksinio šanso pakeisti „Stumbrą“ Europoje.

Elijaus Kniežausko nuotr./Kauno „Žalgiris“
Elijaus Kniežausko nuotr./Kauno „Žalgiris“

„Galvojome apie tai ir slapta tikėjomės, kad galime gauti šią vietą. Todėl ir siekėme licencijos dar balandžio mėnesį. Neslėpsime, kad tam ir buvo kuriamas klubas, kad jis žaistų Europoje“, – po gerų pirmadienio žinių kalbėjo P.Motiejūnas.

Kalbos apie Kauno „Stumbro“ finansines bėdas sklandė jau senokai, bet galutiniu tašku tapo skandalingos savaitgalio rungtynės, kurios neįvyko, kai klubo vadovas Richardas Walshas neleido žaidėjams žaisti rungtynių su „Palanga“.

„Tikrai nelinkėjome jiems nieko bloga ir nelaukėme tokios baigties. Tiesiog dirbome savo labui. Kartais taip tiesiog atsitinka. Beje, ne tik futbole, bet ir krepšinyje“, – konkurentams blogo nelinkėjęs teigė Kauno „Žalgirio“ vadovas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Motiejūnas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Motiejūnas

P.Motiejūnas teigė, kad dėl žaidimo Europos lygoje klubo biudžetas nesikeis: „Norime laikytis finansinės drausmės, todėl nepulsime kažko labai keisti. Biudžetas jau yra suplanuotas. Dabar ieškome žaidėjų, nes yra perėjimų langas.“

„Džiaugiamės, kad pavyko išsaugoti UEFA varžybose šiais metais dalyvausiančių keturių Lietuvos klubų kvotą. Linkime sėkmės „Kauno Žalgiriui“ Europos lygos atrankoje ir tikime, jog komanda garbingai reprezentuos Lietuvą tarptautinėje arenoje“, – sakė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Kovas Europos lygos varžybose „Kauno Žalgiris“ pradės nuo pirmo kvalifikacinio etapo. Turnyre taip pat žais „Riterių“ ir Vilniaus „Žalgirio“ komandos. Burtai bus traukiami birželio 18 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius