Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

F.Černychas ir A.Novikovas pasirengę istoriniam šansui Lenkijoje

Lenkijos futbolo čempionate sekmadienį – finišo tiesioji. Keturios stipriausios „Ekstraklasa“ komandos dviem rungtynėmis išsiaiškins 2016–2017 m. sezono čempionus, kuriais gali tapti ir Fiodoras Černychas su Arvydu Novikovu. „Ekstraklasa“ čempionatas tokios intrigos dar nematė – čempione gali tapti bet kuri iš keturių pirmaujančių komandų.
Fiodoras Černychas ir Arvydas Novikovas
Fiodoras Černychas ir Arvydas Novikovas / twitter.com/Jagiellonia1920 nuotr.

Tiesa, geriausioje pozicijoje yra praėjusių metų čempionė Varšuvos „Legia“, kuriai paskutinėse rungtynėse namuose tiesiog reikia nugalėti Gdansko „Lechia“.

Antrajame susitikime lietuvių atstovaujamas „Jagiellonia“ klubas irgi namie kausis su Poznanės „Lech“. Abi svarbiausios rungtynės prasidės 19 valandą.

„Ne viskas yra mūsų rankose, bet, norėdami tapti čempionais, visų pirma turime laimėti. Žinome, kad tai svarbios rungtynės, bet viskas komandoje kaip įprasta.

Mums sezonas yra labai sėkmingas. Tiek metų nebuvo, kad reguliarųjį sezoną laimėtų kita komanda negu „Legia“ ar „Lech“. Pagal viską, tai yra geriausias „Jagiellonia“ sezonas. Lenkijos čempionate irgi pirmą kartą tokia situacija, kad visos keturios komandos paskutiniame ture gali užimti pirmą vietą. Čia tokia įtampa, išskirtiniai metai“, – 15min sakė vienas „Jagiellonia“ lyderių Fiodoras Černychas.

Tiek metų nebuvo, kad reguliarųjį sezoną laimėtų kita komanda negu „Legia“ ar „Lech“. Pagal viską, tai yra geriausias „Jagiellonia“ sezonas.

Balstogės komanda privalo laimėti savąsias rungtynes su „Lech“ ir laukti palankaus rezultato Varšuvoje – „Legia“ ekipos kluptelėjimo.

Lietuvis Arvydas Novikovas pažymėjo, kad komanda galvoja tik apie savo rungtynes ir į varžovus nesižvalgo. Saugo teigimu, treneris rungtynių metu tikrai neseks mačo Varšuvoje.

„Mums svarbiausia yra laimėti patiems – jei galvosi apie kitus, gali nieko neišeiti. Įtampa yra, tačiau ir kitos komandos jaučia tą patį, nes čempionais nori tapti visi“, – 15min sakė A.Novikovas.

„Jau sezono pabaiga, nieko labai nepagerinsi ir nepritreniruosi, palaikome tonusą kaip ir anksčiau. Labai gerai komandoje sutariame, rezultatai geri, visi yra patenkinti ir žino, kad sezonas yra labai geras. Reikia tik jį taip pat gerai užbaigti“, – apie paskutines dienas prieš sekmadienio mačą kalbėjo F.Černychas.

Balstogės ekipa prieš „Lech“ laimėjo trejas iš penkerių pastarųjų rungtynių. Įdomu, kad per visą „Ekstraklasa“ istoriją šios komandos lygiosiomis sužaidė tik kartą – prieš 17 metų. Nuo 1920 metų savo istoriją skaičiuojantis „Jagiellonia“ klubas Lenkijos čempionu nėra tapęs.

Lenkijos čempionato lyderių padėtis
Vt. Komanda Rungt. Perg. Lyg. Pral. Įvarč. Tšk.
1. Varšuvos „Legia“ 36 21 9 6 70:31 43
2. Balstogės „Jagiellonia“ 36 21 7 8 62:37 41
3. Poznanės „Lech“ 36 20 8 8 60:27 41
4. Gdansko „Lechia“ 36 20 7 9 57:37 41

Svarbiausia, kad, tinkamai susiklosčius aplinkybėms, čempione gali tapti bet kuri iš keturių komandų. Be to, niekas nenori likti ketvirtas – 2 ir 3 vietos atveria ekipai kelią į Europos lygos turnyrą, o ketvirtąją vietą užėmusi komanda lieka be UEFA turnyrų.

Nedidelį pranašumą prieš visus varžovus turi lietuvių atstovaujama „Jagiellonia“. Jeigu komandos finišuos turėdamos lygiai taškų, aukščiau bus ta, kuri turėjo daugiau taškų pasibaigus reguliariajam sezonui. „Jagiellonia“ iki balandžio pabaigos trukusį reguliarųjį sezoną užbaigė būdama pirmoje vietoje.

Variantai*

  • Jeigu „Legia“ nugali „Lechia“, tampa čempione, nepriklausomai nuo kitų rezultatų;
  • „Legia“ pakanka ir lygiųjų, jeigu „Jagiellonia“ nelaimi prieš „Lech“;
  • „Jagiellonia“ pergalės prieš „Lech“ atveju užsitikrina mažiausiai antrąją vietą;
  • Jeigu „Jagiellonia“ nugali „Lech“, o „Legia“ pralaimi „Lechia“ arba šios komandos sužaidžia lygiosiomis – čempione tampa „Jagiellonia“;
  • „Lech“ čempione gali tapti tik įveikusi „Jagiellonia“ ir sulaukusi „Lechia“ pergalės prieš „Legia“;
  • „Lechia“ čempione galit tapti tik įveikusi „Legia“ ir sulaukusi „Jagiellonia“ ir „Lech“ lygiųjų.

*Reguliarųjų sezoną „Jagiellonia“ baigė su 59 tšk., „Legia“ turėjo 58, „Lech“ – 55, „Lechia“ – 53.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius