Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fiasko Tautų lygoje anglų stratego nemuša iš vėžių: „Esame teisingame kelyje“

Šių metų UEFA Tautų lygos kampanijoje anglai neiškovojo nė vienos pergalės ir bus priversti trauktis iš elitinio diviziono. Rinktinės strategas Garethas Southgate'as apie savo paties pasitraukimą iš rinktinės nekalba ir sako bandysiąs viską sustyguoti.
Harry Kane'as ir Garethas Southgate'as
Harry Kane'as ir Garethas Southgate'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasiekę 2018 m. pasaulio čempionato pusfinalį ir praėjusių metų Europos čempionate nukeliavę iki finalo, „liūtai“ laikomi vienais favoritų ir šių metų planetos pirmenybėse Katare.

Tačiau dabar anglų futbolo sirgaliai priversti nuryti kartėlį: penktadienį Anglija pralaimėjo Italijai 0:1, neišsilaikė UEFA Tautų lygos elitiniame divizione ir kitąmet žais žemesniame, B, divizione.

G.Southgate'o adresu pasipylė ne tik kritikos strėlės, bet ir raginimai trauktis iš posto. Socialiniuose tinkluose sirgaliai reiškia pasipiktinimą su grotažyme #southgateout.

Pats treneris sako suprantąs sirgalių emocijas, bet ragina susitelkti.

„Negalime sakyti, kad tai bevertis turnyras“, – kalbėjo G.Southgate'as apie Tautų lygą, kurioje Anglija prieš trejus metus iškovojo bronzą.

„Tai buvo svarbios rungtynės su aukščiausio lygio komandomis, o rezultatus lėmė daug priežasčių. Ir šįvakar nepasiekėme tokio rezultato, kokio mums reikėjo ar kokio norėjome. Esame blogų rezultatų serijoje“.

„Turime tai ištaisyti, o vienintelis būdas tai padaryti – laikytis to, kuo tikime, laikytis to, kas mums atnešė sėkmę ankstesniuose turnyruose“.

„Žaidėjai turi išlikti labai susikaupę, nes bus daug triukšmo. Aišku, bus daug triukšmo aplink mane, ir tai visiškai normalu. Mano darbas – nuimti tą spaudimą nuo žaidėjų“.

Laiko ištaisyti padėtį G.Southgate'ui liko labai mažai, nes pirmadienio rungtynės su Vokietija bus paskutinės prieš lapkričio 21 d. vyksiančias pasaulio čempionato atidarymo rungtynes su Iranu.

Tautų lygoje anglai šiemet nelaimėjo nė vienerių iš penkerių rungtynių, dukart sužaidė lygiosiomis, o vengrams nusileido dukart, įskaitant sutriuškinimą 0:4.

„Esame ten, kur esame“, – apibendrino G.Southgate'as.

„Turime padaryti viską, ką galime, kad išlaikytume vaikinus kelyje. Šį vakarą nebuvome toli nuo norimo rezultato, ir turiu išlaikyti žaidėjų tikėjimą tuo, ką darome. Turime nesiblaškyti ir nenueiti neteisingomis kryptimis – tai yra užduotis, kurią šiuo metu turiu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius