-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FIFA diskvalifikavo sutartose rungtynėse Lietuvoje dalyvavusius latvius

Penktadienį Tarptautinės futbolo asociacijų federacijos (FIFA) drausmės komitetas nusprendė išplėšti Lietuvos futbolo federacijos (LFF) pritaikytas diskvalifikacijas dviems Latvijos futbolininkams, dar visai neseniai žaidusiems Pirmoje lygoje ir atstovavusiems „Kupiškio“ klubui.
V.Grigjanas, G.Diakvnišvilis ir A.Zenkovas
V.Grigjanas, G.Diakvnišvilis ir A.Zenkovas / 15min koliažias

Priminsime, jog sensacingą žinią apie didžiuliu mastu šalies klubinį futbolą ėdantį lažybų vėžį LFF prezidentas Tomas Danilevičius ir generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius pranešė gruodžio 5-ąją surengtoje neeilinėje spaudos konferencijoje.

Informuota, jog neseniai pasibaigusio sezono metu buvo gauti 25 raportai apie galimą manipuliavimą varžybų rezultatu, iš kurių 17 buvo užfiksuoti šių dviejų pajūrio klubų rungtynėse.

„Atlantui“ skirta 30 tūkst. eurų bauda bei ištrėmimas į Lietuvos futbolo II lygą, „Palangai“ suduotas 42 tūkst. eurų kirtis ir taip pat išsiuntimas į trečią pagal pajėgumą šalies divizioną.

Anot LFF vadovų, nubausti ir šių klubų žaidėjai – 5 „Atlanto“ futbolininkai bei 10 „Palangos“ atstovų. Mažiausia žaidėjui skirta bauda – 6 mėnesių diskvalifikacija, o didžiausia – 12 mėnesių diskvalifikacija bei 2 tūkstančių eurų bauda. LFF taip pat pažadėjo kreiptis į FIFA su prašymu suspenduoti žaidėjus ne tik lokaliu, bet ir pasauliniu mastu.

Konferencijos metu užsiminta, jog yra susitepę ir keturi Pirmos lygos klubai, tačiau jų įvardinti LFF vadovai nenorėjo.

Įkliuvusių futbolininkų pavardžių LFF taip ir nedrįso paskelbti viešai, nors tą žadėjo padaryti dar iki sausio pabaigos.

Visgi iniciatyvos šioje istorijoje ėmėsi Latvijos žiniasklaida, paviešinusi savo tautiečių pavardes.

Už sąžiningo žaidimo principų pažeidimus šešių mėnesių diskvalifikacijos buvo skirtos Aleksandrui Zenkovui ir Vladislavui Grigjanui.

RFF nuotr./Aleksandras Zenkovas
RFF nuotr./Aleksandras Zenkovas

Abu jie praėjusį sezoną žaidė „Kupiškio“ komandoje, abiejų jų diskvalifikacija įsigaliojo vasario 11 dieną.

FIFA uždraudė šiems futbolininkams profesionaliai žaisti bet kurioje pasaulio šalyje iki rugpjūčio 11 dienos.

A.Zenkovas kupiškėnų sudėtyje žaidė 17 mačų ir įmušė tris įvarčius, V.Grigjanas atstovavo 27 mačuose ir gavo tris geltonas korteles.

Šešiems mėnesiams diskvalifikuotas ir „Palangai“ atstovavęs kartvelas Giorgis Diakvnišvilis. Jo diskvalifikacija įsigaliojo nuo gruodžio 2 dienos.

Saugas praėjusį sezoną A lygoje žaidė 8 mačuose ir įmušė vieną įvartį.

Kiek anksčiau FIFA diskvalifikavo ir „Kupiškyje“ žaidusį latvį Andrejų Pereplotkinsą. Balandžio pabaigoje jam skirta diskvalifikacija iki rugpjūčio 11 dienos.

Be A.Pereplotkinso, A.Zenkovo ir V.Grigjano Kupiškio komandai pernai atstovavo dar šeši latviai, o komandą treniravo šios šalies specialistas Eduardas Štrubo.

Priminsime, jog šiemet „Kupiškis“ taip pat norėjo dalyvauti Pirmos lygos varžybose, bet jam dėl šio sutartų rungtynių skandalo licencija nebuvo išduota.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius