Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

FIFA nusilenkė mažiesiems: pasaulio čempionate bus 48 komandos

FIFA prezidentas Gianni Infantino išpildė savo rinkiminį pažadą. Organizacija nusprendė išplėsti pasaulio čempionato dalyvių skaičių nuo 32 iki net 48 komandų. Taip FIFA nusprendė antradienio posėdyje Ciuriche.
Gianni Infantino
Gianni Infantino / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Turnyre sužaidžiamų rungtynių skaičius išaugs nuo 64 iki 80, tačiau čempionams užteks sužaisti septynerias rungtynes, kad galėtų laimėti titulą – tiek pat, kiek dabar.

Pasaulio čempionatas truks 32 dienas – reiškia, kad turnyro laikas irgi neišsiplės. Turnyro komandų skaičiui labiausiai priešinosi Europos klubai, motyvuodami ir taip per ilgu tvarkaraščiu, tačiau atrodo, kad FIFA atsižvelgė į šias baimes.

Tai bus pirmasis pasaulio čempionato komandų skaičiaus išplėtimas nuo 1998 metų, kai nuo 24 komandų skaičius išaugo iki 32-iejų.

Pagrindiniai G.Infantino argumentai plečiant čempionatą – futbolo sklaida ir populiarinimas pasaulyje.

„Nėra geresnio dalyko populiarinant futbolą tam tikroje šalyje nei jos patekimas į pasaulio čempionatą“, – anksčiau yra sakęs FIFA prezidentas.

Čempionato formatas kol kas galutinai patvirtintas, tačiau greičiausiai viso 48 komandos bus suskirstytos net į 16 grupių. Po dvi geriausias ekipas eitų į kitą etapą ir turnyrą tęstų atkrintamųjų varžybų principu. Komandų skaičius bus išplėstas greičiausiai tik nuo 2026 metų turnyro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius