Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FIFA rinkimų kandidatas šeichas Salmanas organizaciją padalintų į dvi dalis

Vienas pagrindinių kitais metais vyksiančių FIFA prezidento rinkimų favoritų šeichas Salmanas Bin Ebrahimas Al Khalifa atskleidė, kad tapęs organizacijos vadovu imtųsi rimtų permainų. Bahreino princas teigė, kad FIFA reikia padalyti į dvi dalis, atskiriant sporto ir verslo funkcijas
Salmanas bin Ebrahimas Al Khalifa
Salmanas bin Ebrahimas Al Khalifa / „Scanpix“/AP nuotr.

Azijos futbolo federacijos prezidentas teigė, kad reikia įkurti „Futbolo FIFA“, kuri rūpintusi organizacijos valdymu ir įvairių renginių organizavimu, bei „Verslo FIFA“, kuri būtų atsakinga už komercinius ir finansinius klausimus, rašo „Reuters“.

„Tik griežtai atskirdami lėšų surinkimo ir visų pinigų išleidimo priežiūros funkcijas galėsime prikelti FIFA ir sukurti atsakingą, ir pagarbą keliančią instituciją.

FIFA turi būti pertvarkyta nuo apačios iki viršaus, norint išgydyti jos ligas. Organizacijai reikia kapitalinio remonto bei naujų griežtų kontrolės mechanizmų“, – teigė šeichas Salmanas.

Kandidatas teigė, kad pergalės atveju į komandą pasikviestų „ekspertų iš išorės“, tarp kurių būtų ir aukščiausios klasės vadovas, „nebūtinai susijęs su futbolu, tačiau turėtų patirties vykdant tokius pokyčius“.

Šeichas Salmanas taip pat pažadėjo peržiūrėti visą FIFA valdymo struktūrą bei bandys susigrąžinti rėmėjų pasitikėjimą.

FIFA prezidento rinkimai vyks 2016 metų vasario 26 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius