Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FIFA sutrumpino kandidatų į prezidento postą sąrašą: jame neliko vietos Micheliui Platini

Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) rinkimų komitetas oficialiai paskelbė, kad naujasis organizacijos prezidentas bus renkamas iš penkių kandidatų.
UEFA prezidentas Michelis Platini
UEFA prezidentas Michelis Platini / „Scanpix“ nuotr.

2016-ųjų vasario 26-ąją Ciuriche vykstančiuose rinkimuose dalyvaus Jordanijos princas Ali Al Husseinas, Azijos futbolo konfederacijos vadovas bei FIFA viceprezidentas šeichas Salmanas Bin Ebrahimas Al Khalifa (Bahreinas), buvęs FIFA prezidento patarėjas tarptautiniais klausimais prancūzas Jerome'as Champagne'as, UEFA generalinis sekretorius italas Gianni Infantino bei FIFA futbolo vystymo komiteto vadovas Tokyo Sexwale'as iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR).

Palyginus su anksčiau skelbtu FIFA sąrašu, jame neliko dviejų pavardžių. Vienas iš išbrauktųjų – dabartinis UEFA prezidentas Michelis Platini, kuris dėl galimos neteisėtos veiklos yra suspenduotas nuo visų futbolo reikalų.

Antrasis nelaimingasis – Liberijos futbolo asociacijos prezidentas Musa Bility. Jį komitetas taip pat išbraukė iš kandidatų sąrašo.

Tikrosios tokio sprendimo priežastys nėra skelbiamos viešai, tačiau teigiama, kad M.Bility buvo pranešta dėl kokių priežasčių jis negalėtų eiti FIFA prezidento pareigų.

Tiesa, šį FIFA rinkimų komiteto sprendimą kandidatai dar gali apskųsti Tarptautiniam sporto arbitražo teismui.

Kilus skandalui dėl korupcijos futbolo pasaulyje 79-erių metų metų S. Blatteris apie savo atsistatydinimą iš FIFA prezidento pareigų oficialiai pareiškė dar birželio pradžioje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Penki kandidatai į FIFA postą
AFP/„Scanpix“ nuotr./Penki kandidatai į FIFA postą

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius