Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FIFA tėškė pareiškimą Kataro kritikams: rūpinkitės futbolu, ne politika

FIFA prezidentas Giannis Infantino paragino 32 valstybes, besiruošiančias pasaulio čempionatui, koncentruotis į futbolą, o ne moralę ar politiką.

FIFA vadovas G.Infantino ir generalinė sekretorė Fatma Samoura pasirašė laišką, kuriame raginama „leisti futbolui užimti pagrindinę sceną“.

Kitą savaitę bus skelbiamos rinktinių sudėtys pasaulio čempionatui, tad kils didžiulis ažiotažas žiniasklaidoje. Būtent prieš tai ir pasisakė FIFA galvos.

„Prašome, tiesiog koncentruokimės į futbolą“, – rašoma laiške.

Taip pat reikalaujama, kad 32 dalyvausiančios federacijos „neleistų nutempti futbolo į kiekvieną ideologinę ar politinę kovą“.

2010 metais Kataras buvo pasirinktas kaip pasaulio čempionato šeimininkas. Jau tada toks sprendimas sukėlė milžinišką audrą, nes milijardus kainuojančius stadionus ėmė statyti prastai apmokami migrantai. Taip pat Katare yra baudžiami homoseksualūs asmenys.

Aštuonios Europos komandos nusprendė, kad jų kapitonai ryšės vaivorykštės spalvų raiščius per rungtynes, kad pasisakytų prieš diskriminaciją.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Manuelis Neueris ryši vaivorykštės spalvų kapitono raištį
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Manuelis Neueris ryši vaivorykštės spalvų kapitono raištį

Dar kelios federacijos pritarė idėjai sudaryti fondą, iš kurio būtų mokami pinigai per stadionų statybas žuvusių darbininkų artimiesiems.

Danija, kuri dažniausiai žaidžia raudonomis aprangomis, jas keis į juodas. Taip danai pagerbs žuvusiuosius Katare.

Iraną apskritai raginama išmesti iš pasaulio čempionato dėl jame vykstančių kruvinų protestų. Iranas taip pat tiekia ginklus Rusijai, tą pabrėžė kelių šalių federacijos.

„Žinome, kad futbolas negyvena vakuume, visi suprantame iššūkius ir sunkumus, politinę situaciją pasaulyje“, – rašė FIFA lyderiai, tačiau konkrečių iššūkių ir problemų jie net nepaminėjo.

Imago / Scanpix nuotr./Giannis Infantino ir Vladimiras Putinas
Imago / Scanpix nuotr./Giannis Infantino ir Vladimiras Putinas

„FIFA mes bandome gerbti visas nuomones ir įsitikinimus, tačiau nevedame moralės pamokų likusiam pasauliui. Viena didžiausių pasaulio jėgų yra išskirtinumas“, – toliau tuščiažodžiavo FIFA vadovai.

G.Infantino ir F.Samoura pridėjo, kad „nė viena žmonių grupė, tauta ar kultūra nėra geresnė nei kita“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius