Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Finale paskirtas baudinys sukėlė diskusijų audrą – kroatai kaltino teisėją

Pasaulio futbolo čempionato finale 2:4 prancūzams nusileidę kroatai pripažino, kad titulo varžovai nusipelnė. Tiesa, daugiausia diskusijų sukėlė į Kroatijos rinktinės vartus paskirtas 11 metrų baudinys. Treneris Zlatko Daličius įsitikinęs, kad jo būti neturėjo.
Ivanas Perišičius
Ivanas Perišičius / „Scanpix“ nuotr.

Rezultatui esant lygiam teisėjas paskyrė 11 metrų baudinį į Kroatijos vartus, kai baudos aikštelėje kamuolys atsitrenkė į Ivano Perišičiaus ranką.

Kroatai įsitikinę, kad tai buvo klaida.

„Tu nepaskiri tokio baudinio pasaulio čempionato finale. Aš gerbiu teisėją ir jis padarė tai, ką matė. Nenoriu būti negatyvus. Manau, kad VAR yra gerai futbolui, bet ne tada, kai ji tau kenkia“, – kalbėjo Z.Daličius.

Šis epizodas sukėlė diskusijų audrą socialiniuose tinkluose. Buvęs Anglijos rinktinės puolėjas Alanas Sheareris kritikavo teisėją: „Toks juokingas epizodas negali lemti finalo. Kroatija žaidė nuostabiai, o kenčia dėl to, kad buvo paskirtas abejotinas baudos smūgis ir dar baudinys.“

Buvęs Vokietijos rinktinės treneris Jurgenas Klinsmannas taip pat kritikavo teisėjo sprendimą: „Kai nesi tikras, negali skirti baudinio. Tai buvo klaida.“

Kiti apžvalgininkai sutiko su teisėjo sprendimu ir teigė, kad kroatas sustabdė kamuolį ranka ir tai buvo baudinio verta pražanga.

Tiesa, Z.Daličius pabrėžė, kad tai nesumenkina prancūzų pergalės, nors kroatams trūko ir sėkmės.

Tu nepaskiri tokio baudinio pasaulio čempionato finale.

„Su pirmais dviem įvarčiais mums nepasisekė. Pirmą įsimušėme į savus vartus, nors visą laiką iki tol dominavome. Mes išlyginome rezultatą, bet tada buvo paskirtas baudinys“, – pirmąjį kėlinį aptarė kroatų strategas.

51-erių specialistas neskubėjo kalbėti apie ateitį: „Staigių sprendimų nedarysiu. Dabar galvoju tik apie tai, kaip grįšiu į Kroatiją ir pailsėsiu.“

Kroatija turi kuo didžiuotis. Ji tapo mažiausia šalimi, pasiekusia pasaulio čempionato finalą, nuo 1950 metų, kai čempionu tapo Urugvajus.

Kroatijos rinktinės kapitonas Luka Modričius buvo pripažintas geriausiu čempionato žaidėju.

Saugas teigė, kad nieko nesigaili ir didžiuojasi šiuo pasiekimu.

„Manau, didžiąją rungtynių dalį mes buvome geresni. Deja, žiopli įvarčiai padėjo laimėti prancūzams. Jie švęs, bet mes galime laikyti galvas iškeltas aukštai. Žinau, kad pasiekėme šį tą didaus, bet sunku apie tai galvoti, kai buvai taip arti ir pritrūko“, – su apmaudu kalbėjo L.Modričius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius