-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Futbolas praėjus dienai po bombos: komanda šokiruota, žaidėjas operuotas, bet reikia žaisti

Dortmundo „Borussia“ futbolininkai turės susitelkti aplink vienas kitą, kai žais su „Monaco“, praėjus 24 valandoms nuo sprogimo, kai komandos autobusas ir vienas futbolininkas nukentėjo per ataką Vokietijoje.
Per sprogimą greta Dortmundo „Borussia“ autobuso nukentėjo M.Bartra.
Per sprogimą greta Dortmundo „Borussia“ autobuso nukentėjo M.Bartra. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Gynėjas Marcas Bartra patyrė riešo traumą, o antradienį turėjęs vykti Čempionų lygos ketvirtfinalio pirmasis mačas buvo nukeltas.

Rungtynės Dortmunde įvyks trečiadienį 19 val. 45 min. Lietuvos laiku.

„Tokioje krizinėje situacijoje visa „Borussia“ turės susitelkti kartu, – BBC sakė Dortmundo klubo vadovas Joachimas Watzke. – Komanda ir treneriai buvo šokiruoti. Dabar turime kaip nors atsigauti.“

Jis patvirtino, kad ataka įvyko komandos autobusui pajudėjus į rungtynes iš viešbučio. Trys paruošti sprogmenys tykojo pakeliui.

„Scanpix“/AP nuotr./Rungtynės buvo nukeltos
„Scanpix“/AP nuotr./Rungtynės buvo nukeltos

Dortmundo klubas pranešė, kad M.Bartra buvo operuotas antradienį – jam lūžo stipinkaulis. 26 metų futbolininkas, sužaidęs 12 rungtynių Ispanijos rinktinėje, Dortmundo klubui atstovauja nuo praėjusių metų birželio.

„Mes visi esame šoke, o mūsų mintys su Marcu. Tikimės, kad jis greitai atsigaus“, – sakė komandos kapitonas Marcelis Schmelzeris.

Atsarginis vartininkas Romanas Burki, kuris sėdėjo autobuso gale šalia M.Bartros, Šveicarijos laikraščiui „Blick“ pasakojo: „Palikome viešbutį ir įvažiavome į gatvę. Autobusas pasuko į pagrindinę gatvę, kai įvyko milžiniškas sprogimas.

Po sprogimo, visi tūptelėjome autobuse, kas galėjo – gulėsi ant grindų. Mes nežinojome, kas vyksta. Visi buvome šokiruoti. Niekas negalvojo apie futbolą.“

Autobusas buvo atakuotas antradienį 20 val. 15 min. – likus pusantros valandos iki mačo ir apie 10 km iki Dortmundo stadiono.

Policija teigė, kad bombos buvo paslėptos gyvatvorėje netoli viešbučio ir susprogdintos, kai autobusas važiavo pro šalį.

Vokietijos policija tiria galimą islamistų ryšį su trimis sprogimais, antradienį driokstelėjusiais prie Dortmundo futbolo klubo „Borussia“ autobuso, nes įvykio vietoje rastame laiške esama užuominų apie pernai Berlyne įvykdytą ataką prieš kalėdinę mugę.

Tame laiške taip pat minimos Vokietijos lėktuvų „Tornado“ vykdomos žvalgybos misijos Irake ir Sirijoje, nurodė dienraštis „Sueddeutsche Zeitung“, regioniniai transliuotojai NDR ir WDR, taip pat nacionalinė naujienų agentūra DPA. Šiuose pranešimuose informacijos šaltiniai nebuvo įvardyti.

Vokietija priklauso tarptautinei koalicijai, kovojančiai su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS), kuri prisiėmė atsakomybę už gruodį Berlyne įvykdytą ataką, nusinešusią 12 žmonių gyvybių.

Tačiau trečiadienį vis tiek laukia futbolas.

Ir antradienį tūkstančiai sirgalių jau buvo stadione, sužinojo apie sprogimus prie autobuso. Likus 15 minučių iki mačo pradžios buvo paskelbta, kad rungtynės nukeltos. „Monaco“ sirgaliai skanduotėmis išreiškė paramą savo varžovams.

Dortmundo aistruoliai irgi parodė širdį, pasiūlę nakvynę atvykusiems iš Monako.

„Borussia“ vadovas J.Watzke padėkojo sirgaliams, bet laukė psichologiškai sunkaus mačo trečiadienį: „Bus nelengva išmesti tai iš galvos. Manau, kad komanda visa tai jaus ir trečiadienį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius