-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolo A lygoje – išskirtinės atmosferos „Žalgirio“ ir „Sūduvos“ rungtynės

Trečiadienio vakarą Lietuvos futbolo A lygoje susitiko čempionas Vilniaus „Žalgiris“ ir Europą šį sezoną stebinanti Marijampolės „Sūduva“. Mačas tapo tikrai gražia švente A lygos kontekste dėl puikios atmosferos ir pagirtino kovingumo aikštėje. Ekipos išsiskyrė lygiosiomis 1:1.
„Pietų IV“ tribūna
A lyga: „Žalgiris“ - „Sūduva“" / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Jau prieš rungtynes buvo aišku, kad šis mačas taps viena lankomiausių „Žalgirio“ sezono dvikovų. Vien internetu žalgiriečiai pardavė daugiau nei 300 bilietų, o į LFF stadioną be iš anksto įsigyto bilieto atvykę žiūrovai nupirko dar virš dukart daugiau. Pagal oficialų A lygos protokolą jų buvo 1100.

Mačą pagyvino ne tik A lygai neįprastai didelė žiūrovų minia, bet ir daugiau nei 30-ies Lietuvos kariuomenės vyrų. Pastarieji rungtynių metu net kelis kartus užtraukė „Žalgirį“ palaikančia skanduotę, kuri smagiai pagyvino nuobodoką „Pietų IV“ dudenimą.

Mačo žiūrovai kariškius pasveikino gausiais aplodismentais.

Nors paties futbolo kokybė rungtynėse ne itin džiugino, tačiau viską atpirko abiejų komandų kovingumas ir emocijos aikštėje. „Sūduvos“ peštukas Robertas Vėževičius jau per pirmą pusvalandį „pasiuntė“ šoninį teisėją į vieną Pietų Amerikos miestą.

Prieš pat pertrauką aikštėje vos nekilo muštynės, kai Povilas Leimonas atviromis kojomis įčiuožė į Liną Klimavičių. Ginti komandos draugą stojo Slavko Blagojevičius, į kumštynes įsivėlė ir „Žalgiryje“ anksčiau žaidęs Paulius Janušauskas, o teisėjas iškart pasiuntė futbolininkus į pertrauką.

Tik sugrįžus į aikštę „Žalgiris“ surengė puikią ataką, kurios pabaigoje už žaidimą ranka skirtas 11 metrų baudinys. Iškart po šio teisėjo sprendimo „Sūduvos“ futbolininkai lyg klasikiniame Ispanijos derbyje šoko teisėjui į akis.

Marius Činikas akivaizdžiai stumtelėjo arbitrą. Keista, bet teisėjas Manfredas Lukjančiukas pasigailėjo marijampoliečio ir neparodė raudonos kortelės, kurios M.Činikas tikrai nusipelnė. 11 metrų baudinį Mantas Kuklys realizavo užtikrintai ir „Pietų IV“ sirgaliai į dangų paleido žalius dūmus.

M.Kuklio įvartį marijampoliečių treneris Vladimiras Čeburinas palydėjo garsiais keiksmažodžiais. Vis dėlto po įvarčio aistros aikštėje kiek aprimo.

Iniciatyvą akivaizdžiai perėmė svečiai ir 79-ąją minutę „Sūduva“ rezultatą pagaliau išlygino. Po perdavimo į baudos aikštelę reto grožio įvartį galva įsuko buvęs žalgirietis iš Bosnijos Samiras Kerla – 1:1.

Žiūrovai aktyviai palaikė žalgiriečius – nors žiūrovų buvo tik arti tūkstančio, tačiau atmosfera LFF stadione buvo tikrai puiki. Įdomu, kad rungtynėms artėjant į pabaigą nė vienas žiūrovas nepaliko savo vietos, kaip būna įprasta per garsiai išreklamuojamas Lietuvos rinktinės ar „Žalgirio“ rungtynes Europoje.

Šį sezoną Europoje puikiai žaidžianti „Sūduva“ šalies čempionų kol kas neįveikė nė karto. Pirmąsias rungtynes Vilniuje pralaimėjo 1:3, namuose sužaidė be įvarčių ir dabar pasiekė antras sezono lygiąsias.

Jau rugpjūčio 17-ąją „Sūduva“ išvykoje mes iššūkį Razgrado „Ludogorec“ ekipai Europos lygos atrankos varžybų paskutiniojo etapo pirmajame mače.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius