Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolo A lygos aikštėse – derbiai ir praėjusio sezono sąskaitos

Visi keliai veda į Vilnių. Praėjusio „SMScredit.lt A lygos“ sezono paskutinėse rungtynėse Marijampolės „Sūduva“ išvykoje įveikė „Žalgirį“ ir vos nesužlugdė sostinės komandos auksinės svajonės. Praėjus pusmečiui Suvalkijos komanda vėl bus Vilniuje ir kovos su „Žalgiriu“.
„Žalgiris“ – „Šiauliai“
„Žalgiris“ – „Šiauliai“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Klaipėdos „Granitas“ – Klaipėdos „Atlantas“. Kovo 15 dieną 12 val. Klaipėda, „Žalgirio“ stadiono dirbtinė aikštė.

Naujasis uostamiesčio derbis „SMScredit.lt A lygoje“ – čia ir dabar. Ambicingas elitinės šalies futbolo lygos naujokas pasirengęs mesti iššūkį Lietuvos vicečempionui.

Į rungtynes komandos keliauja po skirtingai susiklosčiusio pirmojo turo – „Atlantas“ be didesnio vargo sutriuškino Alytaus „Dainavą“, o „Klaipėdos granitas“ nusileido „Trakams“. Tačiau po šių rungtynių pralaimėjusiųjų treneris Robertas Poškus kalbėjo apie tai, kad pastiprinimo iš užsienio besitikintis „Granitas“ pajūrio derbyje bus kitokia komanda, o „Atlanto“ strategas Konstantinas Sarsanija bei tris įvarčius „Dainavai“ įmušęs Evaldas Razulis pirmosios savo sėkmės nesureikšmino, sutartinai teigdami: kiti varžovai bus pavojingesni.

Gargždų „Banga“ – „Trakai“.  Kovo 15 dieną 16 val. Gargždai, miesto stadionas.

Vasario pradžioje komandos žaidė kontrolines rungtynes, kurias 2:0 laimėjo gargždiškiai. Bet šįkart į Vakarus vyksta visai kitokie „Trakai“ – pastarosiomis savaitėmis prie komandos prisidėjo treneris Edgaras Jankauskas, buvę ir esami šalies nacionalinių bei jaunimo rinktinių žaidėjai – Paulius Grybauskas, Vytautas Lukša, Tadas Labukas, Linas Klimavičius.

Sezoną abi komandos pradėjo pergalingai. Šią savaitę 39-ąjį gimtadienį šventęs E.Jankauskas pergudravo buvusį komandos draugą Lietuvos rinktinėje R.Poškų, o „Banga“ išvykoje netikėtai parklupdė Marijampolės „Sūduvą“. Tai reiškia, kad į Gargžduose suformuluotą klausimą: „Kas laimės, kas laimės?“ aiškaus išankstinio atsakymo šįkart nėra.

„Šiauliai“ – Pakruojo „Kruoja“. Kovo 16 dieną 12 val. Šiauliai, Gytarių stadionas.

Dar vienas, šiuo atveju, Aukštaitijos, derbis, kuriame „Kruojos“ garbę turėtų ginti trys futbolininkai, dar pernai vilkėję „Šiaulių“ marškinėlius – Tomas Birškys, Tautvydas Eliošius ir Darius Jankauskas. Favorite derėtų laikyti „Kruoją“, bet lengva komandai, pirmajame ture palaužusiai praėjusių metų „SMScredit.lt A lygos“ bronzos laimėtoją Panevėžio „Ekraną“, nebus.

„Šiauliai“, kuriems sezono išvakarėse lipdyta būsimų autsaiderių etiketė, Vilniuje rimtai pasipriešino čempionui „Žalgiriui“. Šįkart šiauliečiai turės ir savų sirgalių, kurie į rungtynes viliojami pigiais, tik 3 litus kainuojančiais bilietais, paramą.

Alytaus „Dainava“ – Panevėžio „Ekranas“. Kovo 16 dieną 14 val. Kaunas, NFA stadionas.

Kaip ir praėjusiais metais, pirmąsias namų rungtynes „Dainava“ žais Kaune. Į Alytų komanda planuoja grįžti kovo pabaigoje.

Kita dzūkų bėda – vis dar nepanaikintas Lietuvos futbolo federacijos draudimas registruoti naujus žaidėjus, kuris reiškia, kad į Kauną keliaus Alytaus futbolo jaunimas. Panevėžio komanda irgi jauna, bet ji – ir labiau patyrusi, ir didesniu pergalių skaičiumi dublerių čempionatuose turėjusi progų pasimėgauti.

Vilniaus „Žalgiris“ – Marijampolės „Sūduva“. Kovo 16 dieną 18 val. Vilnius, LFF stadionas.

Turo desertas. Praėjusio čempionato finiše marijampoliečiai vos neatėmė iš „Žalgirio“ aukso, į kurį, be sostinės komandos, pretendavo „Atlantas“. „Sūduva“ sumušė žalgiriečius Vilniuje, baigdama savo įspūdingą žygį „SMScredit.lt A lygos“ čempionato ketvirtajame rate.

Prieš šį sezoną Dariaus Gvildžio treniruojama komanda stiprino sudėtį, bet pirmenybes pradėjo pralaimėjimu „Bangai“. Ką tai reiškia? Matyt, tai, kad „Sūduva“ į Vilnių atvyks pikta ir žaižaruojanti noru reabilituotis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius