Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolo aistruoliai: „Mums gėda dėl Lietuvos futbolo rinktinę nušvilpusių krepšinio sirgalių“

Futbolo nykštuke vadinamos Lichtenšteino rinktinės nesugebėjusių įveikti Lietuvos futbolininkų pasirodymą Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione susirinkę žiūrovai įvertino švilpimu. Tokį dalies žiūrovų elgesį pasmerkė ištikimiausi rinktinės aistruoliai, tvirtinantys, jog futbolininkus reikia palaikyti net ir tuomet, kai jiems nesiseka. Jie taip pat teigia, kad aktyviausiai švilpė į stadioną atėję krepšinio sirgaliai.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Europos čempionato atrankos ciklą tęsiančiai Lietuvos rinktinei nepavyko pasiekti revanšo. Prieš tris mėnesius patyrę apmaudžią nesėkmę išvykoje (0:2), praėjusį penktadienį Lietuvos futbolininkai vėl buvo priversti aikštę palikti nuleistomis galvomis (0:0).

Teisėjui paskelbus apie rungtynių pabaigą rūbinių link patraukę šalies futbolininkai buvo palydėti iš tribūnų sklidusiu švilpimu. Tiesa, dalis ištikimiausių, į kiekvienas rungtynes vykstančių rinktinės gerbėjų pasipiktino tokią žiūrovų reakcija.

„Mes matome, kad Raimondui Žutautui galbūt čia ne vieta ar kad rinktinė tiesiog žaidžia blogai. Bet nušvilpti savo palaikomos komandos negalima. Kai išgirdau švilpimą, mane apėmė didžiulis liūdesys. Man gėda dėl tų žmonių, kurie švilpė. Taip negalima elgtis. Tai yra labai labai blogai, – naujienų portalui 15min.lt tvirtino į kiekvienas rinktinės namų rungtynes bei į kai kuriuos išvykos mačus paskui komandą vykstantis Giedrius I. – Juk yra buvę ir skaudesnių pralaimėjimų. Bet aš nepamenu, kad rinktinę kas būtų taip nušvilpę. Juk žinote, kokia situacija yra su Lietuvos futbolu ir jo sirgaliais. Mūsų tikrai nedaug, bet mes vieningai stengiamės palaikyti rinktinę ir tai darome net ir tuomet, kai jai nesiseka.“

Švilpė krepšinio sirgaliai?

Pasak kauniečio Giedriaus I., švilpimas sklido ne iš A ar B tribūnų, kuriose rungtynes stebi ištikimiausi rinktinės gerbėjai.

„Kaip mačiau, futbolininkus iš aikštės švilpimu palydėjo į stadioną atėję krepšinio sirgaliai. Iš ko sprendžiu, kad tai buvo būtent krepšinio sirgaliai? Jie turėjo daug krepšinio sirgaliams būdingos atributikos. Paprastai tokių balionų ar dūdelių stadione nepamatysi. Be to, daugelis jų vilkėjo Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjų marškinėlius. Visas rungtynes jie sėdėjo tylėdami ir tingiai valgė bulvių traškučius. O po rungtynių jie dar sugebėjo  atsistoti ir nušvilpti futbolininkus. Tai jei tu nušvilpi savo rinktinę, tai kokio velnio eini į stadioną? Gali ir prie televizoriaus paburbėti, jei kažkas blogai“, – pykčio dėl tokio kai kurių sirgalių elgesio neslėpė Giedrius I.

Rinktinę būtina palaikyti visuomet

Vyriškio teigimu, Lietuvai atstovaujantys futbolininkai į rinktinę atvyksta ne dėl pinigų. Pasak Giedriaus I., sportininkai stengiasi dėl šalies futbolo gerbėjų, kurie rinktinę turėtų palaikyti ir tuomet, kai jai nesiseka.

„Man būna šlykštu, kuomet krepšinio rinktinę, kol ji laimi, žmonės palaiko, o kai pralaimi – maišo su žemėmis. Kalbant apie futbolo rinktinę, niekada nėra buvę, kad kažkas atsisakytų atvykti dėl asmeninių priežasčių. Jei futbolininkai būna sveiki, jie visuomet atstovauja rinktinei. Įsivaizduokite – atvažiuoja futbolininkai į rinktinę, jiems tenka žaisti tokio lygio stadione kaip Kaune ir dar galiausiai žmonės sugeba juos nušvilpti“, – kalbėjo kaunietis.

„Futbolininkai dėl Lietuvos aukoja savo sveikatą, o tą laiką, kurį galėtų praleisti ilsėdamiesi su šeimomis, jie skiria rinktinei ir visa tai daro dėl mūsų. Žmonėms tiesiog negalima nušvilpti savų futbolininkų, kurie yra tikri patriotai“, – Giedriui I. antrino kartu su juo rungtynes stebėjęs Povilas.

Futbolininkų nenustebino

Lietuvos rinktinės gynėjas Deividas Česnauskis, duodamas interviu Didžiosios Britanijos televizijai BBC, tvirtino, jog iš tribūnų pasigirdęs švilpimas jo nenustebino.

„Žaisdami namuose, mes privalome įveikti tokius varžovus kaip Lichtenšteinas. Tad švilpimas po rungtynių buvo normalus dalykas. Po pralaimėjimo išvykoje mes turėjome reabilituotis, tačiau to nepadarėme“, – kalbėjo D.Česnauskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius