Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolo fanų zona prie Baltojo tilto Vilniuje sugrįžta: patekimas nemokamas, bet tik su galimybių pasu

Birželio 11-ąją vienuolikoje Europos valstybių prasideda ilgai lauktas visą mėnesį truksiantis Senojo žemyno futbolo čempionatas, kurį bus galima stebėti gyvai po atviru dangumi – prie Baltojo tilto Vilniuje jau kuriasi „Optibet fanų zona“ su didžiausiu „FullHD“ rezoliucijos ekranu Lietuvoje.
Futbolo fanų zona prie Baltojo tilto
Futbolo fanų zona prie Baltojo tilto / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 2 Futbolas Sportas

Pasak ilgamečio šios fanų zonos organizatoriaus, renginių organizavimo agentūros „MadeMyDay“ savininko Lino Zarecko, ši zona talpins iki 2 tūkstančių futbolo sirgalių: patekimas į fanų zoną nemokamas, tačiau į ją pateks ne visi.

„Jau aštuntus metus švenčiame aukščiausio lygio futbolą mūsų sirgalių zonoje. Šiųmetis pokytis, padiktuotas COVID-19 situacijos – fanų zona kaip ir kasmet išlieka nemokama, tačiau į ją dėl visų mūsų saugumo patekti bus galima tik su galiojančiu galimybių pasu arba atlikus mokamą greitąjį antigenų testą šalia fanų zonos, – komentuoja L.Zareckas. – Apgailestaujame dėl tų, kurie galimybių paso dar negali gauti, tačiau pagal Sveikatos apsaugos ministerijos taisykles, fanų zonoje prekyba gėrimais ir maistu galima tik jei žiūrovai turi galimybių pasą. Labai tikimės, kad iki liepos 1-osios situacija keisis ir svarbiausias pusfinalių ir finalo kovas galėsime stebėti visi kartu.”

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Linas Zareckas-Choras
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Linas Zareckas-Choras

Pasak organizatorių, šalia fanų zonos bus įrengtas specialus testavimo punktas – ši paslauga kainuos 10 Eur, o galimybių pasą futbolo fanai galės gauti vos per 10 minučių. Jis galios 24 valandas. Organizatoriai garantuoja, jog viso „Euro 2020” metu fanų zonoje bus imamasi visų saugumo priemonių.

„Sieksime tikros futbolo šventės – juk po tiek laiko ir karantino ribojimų tai pirmasis čempionatas, kurį galėsime stebėti tokioje didžiulėje kompanijoje. Mūsų komandos didžiausias prioritetas, be kokybiškos transliacijos, – visų futbolo fanų saugumas. Tad laukiame visų jau birželio 11 dieną – pirmosios varžybos prasideda 22 val. – susitinka Turkija ir Italija, – sako L.Zareckas.

Pirmoji sirgalių zona Vilniuje buvo įrengta 2014 metais ir tapo kiekvienos vasaros futbolo ir krepšinio transliacijų tradicija. Europos ir pasaulio futbolo čempionatų finalai į sirgalių zoną sutraukdavo per 8 000 žiūrovų.

„Euro 2020” grupės:

  • A grupėje susitiks: Turkija, Italija, Velsas, Šveicarija.
  • B grupėje susitiks: Danija, Suomija, Rusija, Belgija.
  • C grupėje susitiks: Nyderlandai, Ukraina, Austrija, Šiaurės Makedonija.
  • D grupėje susitiks: Anglija, Čekija, Kroatija, Škotija.
  • E grupėje susitiks: Ispanija, Slovakija, Švedija, Lenkija.
  • F grupėje susitiks: Portugalija, Vengrija, Prancūzija, Vokietija.

Šiemet vykstančiame Europos futbolo čempionate rinktinėms bus leidžiama registruoti iki 26 futbolininkų. Iki šiol komandos registruodavo 23 žaidėjus. Taip pat komandoms čempionate bus leidžiama naudoti penkis keitimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius