Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolo fenomenas L.Laurinavičius keliasi į Kaliforniją: peržiūrą stebėjo ir bokso pasaulio žvaigždės

Čikagoje, „Chicago Magic PSG“ akademijoje, futbolo paslaptis kremtantis šešiolikmetis kaunietis Lukas Laurinavičius įrodė, jog laikosi savo pažadų. Vasarį tikinęs, jog padarys viską, kad kiltų sportinės karjeros laipteliais, jis skina drąsių pažadų vaisius. Vaikiną į peržiūrą pasikvietė itin gerai JAV vertinama Kalifornijos Oxnardo universiteto PAL akademija.
Lukui Laurinavičiui sėkmės peržiūroje linki WBO super, WBA super ir IBF pasaulio čempionas Sergejus Kovalevas
Lukui Laurinavičiui sėkmės peržiūroje linkėjo ir WBO super, WBA super bei IBF pasaulio čempionas Sergejus Kovaliovas / Asmeninio Luko Laurinavičiaus albumo nuotr.

„Pamenu tą akimirką, kai man paskambino kartu Čikagoje gyvenantis brolis. Tuo metu buvau sporto salėje, treniravausi. Nieko ilgai nedelsęs jis pranešė, kad po 10-ties dienų išskrendame į peržiūrą Kalifornijoje.

Tai yra mano gyvenimo šansas, dėl kurio visus 10 metų, diena iš dienos, treniravausi ir laikiausi sportininko profesionalo režimo, – tikina Lukas Laurinavičius.

Užplūdo neapsakomas jausmas. Buvau labai laimingas. Supratau, kad tai yra mano gyvenimo šansas, dėl kurio visus 10 metų, diena iš dienos, treniravausi ir laikiausi sportininko profesionalo režimo“, – džiaugsmo dėl įvertinimo neslėpė L.Laurinavičius.

Kalifornijoje, Oxnarde, jo laukė peržiūra PAL akademijoje. Peržiūra, pasak vaikino, vyko akademijos treniruotės principu. Stebimas buvo tik jis. Teko žaisti kartu su PAL akademijos auklėtiniais. L.Laurinavičius sugebėjo pasižymėti penkiais įvarčiais.

„Oxnardo universiteto PAL akademija JAV mastu užima aukštą 84-ąją vietą. Akademijos komandos didelę dalį sudaro meksikiečiai, kurie pasižymi itin gera kamuolio valdymo technika ir greitu mąstymu aikštelėje.

Peržiūra man nusisekė ypač gerai, labai patikau akademijos treneriui. Pasižiūrėti į mano žaidimą buvo atvykę ir treneriai iš kitų aplinkinių klubų. Vienas jų – Ross'as Greaney'sas, Oxnardo universiteto vyriausiasis strategas, kurio komanda šiais metais tapo absoliučiais JAV čempionais“, – kaip sekėsi išnaudoti gyvenimo šansą, papasakojo vaikinas.

Po peržiūros jis išvyko į namus, ir, prieš pat eidamas miegoti, sulaukė R.Greaney'so skambučio.

„Jis pasveikino mane su puikiu pasirodymu ir pasiūlė susitikti iškart, kai tik atvyksiu vasaros pradžioje į Kaliforniją. Minėjo, jog Oxnardas yra puikus pakilimo takas futbolininkams, norintiems tapti profesionaliais žaidėjais. Čia reguliariai atvyksta skautai iš Argentinos, Meksikos, Europos ir ieško žaidėjų, su kuriais galėtų pasirašyti kontraktus“, – patikino L.Laurinavičius.

Asmeninio Luko Laurinavičiaus albumo nuotr./Futbolo fenomeno Luko Laurinavičiaus peržiūra Kalifornijoje
Asmeninio Luko Laurinavičiaus albumo nuotr./Futbolo fenomeno Luko Laurinavičiaus peržiūra Kalifornijoje

Anot jo, futbolas Kalifornijos valstijoje – itin aukšto lygio. Žaidybinis sezonas tęsiasi 12 mėnesių. Lyginant su futbolo sezonu Čikagoje, kuomet 4 mėnesius tenka žaisti uždarose patalpose dėl prastų oro sąlygų, žaisti Kalifornijoje, L.Laurinavičiaus teigimu, – tikras rojus.

Kalifornijoje vaikinas iš viso praleido penkias dienas. Ne tik dalyvavo peržiūroje ir demonstravo savo talentą, bet ir pažindinosi su pasaulinio lygio bokso žvaigždėmis.

Asmeninio Luko Laurinavičiaus albumo nuotr./Lukas Laurinavičius su Egidijumi Kavaliausku, Virgilijumi Stapulioniu ir broliu Algirdu
Asmeninio Luko Laurinavičiaus albumo nuotr./Lukas Laurinavičius su Egidijumi Kavaliausku, Virgilijumi Stapulioniu ir broliu Algirdu

Jam teko garbė pasisvečiuoti Egidijaus Klimo boksininkų imperijoje, kurioje treniruojasi tokie boksininkai kaip Sergejus Kovaliovas (WBO Super, WBA Super, IBF pasaulio čempionas), Vasilijus Lomačenko (dukart olimpinio aukso medalio laimėtojas, FBO pasaulio čempionas), Lietuvos čempionas, daugkartinis olimpiadų dalyvis bei pasaulio čempionato prizininkas Egidijus Kavaliauskas, Aleksandras Besputinas bei Virgilijus Stapulionis.

„Teko lankytis legendinėje Roberto Garcia bokso akademijoje. Pasisėmiau motyvacijos ir noro iš vienų garsiausių pasaulyje šių dienų boksininkų. S.Kovaliovas netgi atvyko stebėti mano peržiūros. Linkėjo sėkmės. Sėkmės linkėjau ir aš jam. Po tokio svečio palinkėjimo būtų buvę sunku man prastai pasirodyti“, – šyptelėjo vaikinas.

L.Laurinavičiaus peržiūroje taip pat dalyvavo ir E.Kavaliauskas. Kartu su juo bei daugkartiniu Lietuvos čempionu, tarptautinių turnyrų nugalėtoju V.Stapulioniu jis praleido laisvalaikį Kalifornijoje: lankėsi Santa Monikos paplūdimyje, Malibu bei Los Andžele.

„Tik grįžęs į namus ėmiau sparčiau treniruotis ir su aukščiausiais tikslais mintyse skaičiuoti dienas iki atvykimo čia, į išsvajotąją Kaliforniją. Persikelti planuoju vasaros pradžioje, pasibaigus mokslo metams“, – apie artimiausius planus užsiminė pašnekovas.

Asmeninio Luko Laurinavičiaus albumo nuotr./Su a.a. Aleksu Stanislovaičiu
Asmeninio Luko Laurinavičiaus albumo nuotr./Su a.a. Aleksu Stanislovaičiu

Balandžio pabaigoje L.Laurinavičių sukrėtė iš Lietuvos atskriejusi žinia, jog netikėtai užgeso jį atradusio trenerio Alekso Stanislovaičio gyvybė.

„Praradau savo mylimą trenerį, kuris man suteikdavo neapsakomos energijos kiekvieną dieną eiti ir įrodyti, kad galiu būti geriausias. Netekau vieno brangiausių man žmonių. A.Stanislovaitis manimi tikėjo. Neabejoju, kad tiki manimi ir dabar, stebi iš aukštai.

Telaimina Jus, Aleksai, Dievas. Visos mano maldos keliauja Jums. Didžiausios stiprybės Jūsų šeimai ir artimiesiems. Jūs, Aleksai, per amžius išliksite mano širdyje“, – susigraudino L.Laurinavičius.

VIDEO: Čikagoje besitreniruojančio futbolininko Luko Laurinavičiaus unikalių treniruočių akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius