Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolo giltinė šnairuoja į „Atlantą“: Klaipėda nyksta iš A lygos žemėlapio

Klaipėdos „Atlanto“ krizė tęsiasi ir, panašu, artėja prie liūdnos pabaigos. Ilgą istoriją turinčią komandą palieka paskutinieji algų negaunantys žaidėjai. Nors klubo vadovas Vacys Lekevičius vis dar laikosi šiaudo, ir šis greitai gali išslysti.
Marius Papšys ir Vacys Lekevičius
Marius Papšys ir Vacys Lekevičius

A lygoje paskutinį kartą klaipėdiečiai į aikštę išbėgo birželio 15-ąją. Tąkart „Jonavai“ uostamiesčio klubas pralaimėjo 1:2, o kitas rungtynes turėjo žaisti po keturių dienų prieš „Kauno Žalgirį“, bet šis susitikimas neįvyko.

A lyga tada išplatino pranešimą apie gautus signalus iš lažybų stebėsenos sistemos „Sportradar“, dėl to mačas buvo nukeltas.

Birželio 25-ąją buvo išplatintas dar vienas pranešimas apie nukeltas „Atlanto“ rungtynes A lygos ir LFF taurės varžybose. Šįkart priežastis – bandymas padėti finansinių sunkumų užkluptam klubui.

Palieka paskutinieji žaidėjai

Trečiadienio popietę iš sezoną pradėjusios sudėties buvo likę vos penki futbolininkai: Andrius Bartkus, Mantas Fridrikas, Deividas Lukošius, Tadas Labukas ir Marius Papšys.

atlantas.lt nuotr./Tadas Labukas
atlantas.lt nuotr./Tadas Labukas

Tiesa, M.Papšys 15min sakė, kad pastarąjį kartą atlyginimą gavo dar kovo 22-ąją, o jau rytoj kartu su kitais kiečiausius kantrybės šarvus turėjusiais bendražygiais ruošiasi susirinkti daiktus ir palikti „Atlantą“.

„Katastrofiška situacija komandoje“, – į vatą nevyniojo M.Papšys.

Futbolininkas 15min sakė, kad dabar treniruojasi su jaunimu, kuriam vadovauja „Atlanto B“ treneris Donatas Navikas.

Paklaustas, kokius mato klubo šansus užbaigti A lygos sezoną, M.Papšys kalbėjo atvirai: „Jokių arba su jaunimu.“

Prieš dvi savaites 15min interviu davęs „Atlanto“ savininkas Vacys Lekevičius sakė, kad „situacija yra labai prasta“ ir kad „daro viską, jog išsaugotų klubą“.

„Sakydavo palaukti truputį, kad „va, tuoj ateis tie investuotojai“, bet, kaip matom, jų nėra“, – 15min pasakojo M.Papšys.

15min trečiadienį su pačiu V.Lekevičiumi susisiekti nepavyko, oficialioje „Atlanto“ svetainėje nurodytas vienintelis numeris buvo nepasiekiamas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vacys Lekevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vacys Lekevičius

Iš Klaipėdos kilęs M.Papšys neslepia, kad matyti griūvantį klubą yra skaudu: „Šiais metais buvo surinkta nebloga komanda. Labai liūdna, vis tikėjomės, todėl ir neišėjom mes penkiese, bet, kaip matom, jau nebėra kitos išeities.“

M.Papšys sako, kad dabar jis yra atviras kitų ekipų pasiūlymams.

Gresia išnykimas

V.Lekavičius ir „Atlanto“ klubo reikalais šį sezoną besirūpinusi Jūratė Galdikaitė pastarosiomis dienomis neatsakinėjo ne tik į 15min žurnalistų, bet ir A lygos vadovų skambučius

Mūsų portalo žiniomis, per lemtingą A lygos valdybos posėdį „Atlantas“ ir klubo generalinis direktorius sulaukė malonės tik todėl, kad įsipareigojo apie savo tolesnius veiksmus informuoti kitus narius.

V.Lekevičiaus teigimu, neseniai komandos treneriu paskirtas Anatolijus Šelestas buvo išvykęs į Maskvą ir turėjo kalbėtis su potencialiais rėmėjais. Jei jam nebūtų pavykę susitarti, V.Lekevičius žadėjo iš skverno ištraukti planą B.

atlantas.lt nuotr./Vacys Lekavičius ir Anatolijus Šelestas
atlantas.lt nuotr./Vacys Lekavičius ir Anatolijus Šelestas

Priminsime, kad prieš pustrečio mėnesio „Atlantas“ pranešė, jog perleidžia klubą į naujų investuotojų iš Kroatijos ir Rusijos rankas. Naujieji savininkai komandos treneriu paskyrė A.Šelestą, tačiau, nesulaukęs finansinės injekcijos, V.Lekevičius žadėjo nutraukti sutartį su ukrainiečiu.

V.Lekevičius apie „Atlanto“ gelbėjimą žadėjo kalbėtis ir su Klaipėdos miesto savivaldybės atstovais, taip pat buvo išvykęs į pasaulio čempionato rungtynes Kaliningrade, kur turėjo susitikti su potencialiais rėmėjais.

Tačiau dienos bėgo, o jokių žinių apie savo nuveiktus darbus V.Lekevičius taip ir nepateikė. A lygos klubai klaipėdiečiams buvo nustatę galutinį terminą – liepos 3 d., tačiau atėjus šiai dienai uostamiesčio futbolo stovykla nusprendė apsimūryti tylos siena.

Tiesa, trečiadienį A lyga sulaukė laiško iš „Atlanto“, kuriame aptakiai teigiama, jog „šiuo metu vyksta derybos su potencialiais investuotojais dėl investicijų ir miesto savivaldybe dėl paramos antram pusmečiui“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Michailas Kaliadka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Michailas Kaliadka

15min kalbinto A lygos prezidento Ryčio Davidovičiaus teigimu, jei situacija nepasikeis, taikstytis su tokiu klaipėdiečių elgesiu klubai nesiruošia.

„Klaipėdos „Atlantas“ buvo įpareigotas A lygos valdybą reguliariai informuoti apie tai, kaip sekasi spręsti klubo problemas, bet jokio informavimo ir komunikacijos iki nustatytos datos nebuvo. Situacija klube yra nežinoma, tad artimiausiu metu priimsime sprendimą“, – 15min sakė A lygos prezidentas.

Anot jo, naujų žaidėjų registracijos terminas baigiasi ateinančią savaitę. Jei klubas surinks žaidėjus ir spės juos užregistruoti, turbūt tęs pirmenybes, jei ne – „Atlanto“ vargams turėtų būti padėtas taškas.

Ketvirtadienį A lygos klubų vadovai rinksis į valdybos posėdį, kurio metu ir priims sprendimą dėl klaipėdiečių ateities.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius