Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 25

„Futbolo grietinėlės“ lygį pažymėjęs E.Jankauskas: „Reikia pasidžiaugti turiniu“

Edgaras Jankauskas prie Lietuvos rinktinės vairo grįžo pralaimėjimu. Lietuviai susikūrė ne vieną progą Rajko Mitičiaus stadione, tačiau galiausiai pripažino Serbijos pranašumą – 0:2. Nors rezultatas neigiamas, nacionalinės komandos treneris buvo patenkintas vaizdu aikštėje.
Edgaras Jankauskas
Edgaras Jankauskas / Imago / Scanpix nuotr.

Serbai kontroliavo kamuolį 63 proc. laiko, bet tai nestebino nieko, mat aikštės šeimininkų gretose pirmais smuikais griežia Europos futbolo galiūnai: Dušanas Vlahovičius, Filipas Kostičius iš Turino „Juventus“, Aleksandras Mitrovičius iš „Fulham“, Dušanas Tadičius iš Amsterdamo „Ajax“ ir kiti.

Nors rungtynių pradžia buvo gana rami, D.Tadičius 16-ąją minutę sulaukė idealaus F.Kostičiaus perdavimo ir išvedė serbus į priekį.

Antrajame kėlinyje – 53-ąją minutę – pats D.Tadičius paserviravo perdavimą D.Vlahovičiui, o šis galingu ir tiksliu smūgiu patupdė kamuolį po skersiniu.

Tačiau lietuviai turėjo atsakymų. Gytis Paulauskas pirmajame kėlinyje priėmė kamuolį baudos aikštelėje, bet apsisukdamas šovė netiksliai. Po pertraukos Eligijus Jankauskas išskuodė vienas prieš vartininką, bet Vanja Milinkovičius-Savičius smūgį atrėmė. Gelbėjo „Torino“ komandos vartininkas serbus ir nuo Fiodoro Černycho bei Arvydo Novikovo smūgių.

„Scanpix“/AP nuotr./Rinktinės debiutantas Kipras Kožukolovas ir Dušanas Vlahovičius
„Scanpix“/AP nuotr./Rinktinės debiutantas Kipras Kožukolovas ir Dušanas Vlahovičius

Deja, kamuolys serbų tinkle taip ir nesuspurdėjo, o vangiai į rungtynes besirinkę aistruoliai jau 85-ąją minutę ėmė traukti namo.

Europos čempionato atrankos kovos pradėtos nesėkme Lietuvai, bet E.Jankauskas neliko nusivylęs žaidimu.

Po rungtynių jį interviu zonoje šiltai apkabino ir už rungtynes dėkojo D.Vlahovičius. Netrukus Lietuvos komandos treneris varžovams nepagailėjo komplimentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius