Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolo neviltis sugrįžo: bedantę Lietuvos rinktinę sutriuškino ir Slovėnija

Edgaro Jankausko treniruojama Lietuvos rinktinė viltį teikė tik pasaulio čempionato atrankos ciklo pradžioje. Dabar rinktinės žaidimas virsta jau ne kartą matytu farsu. Po gėdingo pralaimėjimo 0:3 Škotijai Vilniuje į Slovėniją Lietuvos rinktinė vyko reabilituotis, tačiau sirgaliai išvydo dar skaudesnį sutriuškinimą. Liublianoje šeimininkai po dviejų 11 metrų baudinių šventė pergalę 4:0, o Lietuva patyrė jau penktą pralaimėjimą iš eilės.
Slovėnija – Lietuva
Slovėnija – Lietuva / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmosios tarpusavio rungtynės Vilniuje baigėsi rezultatu 2:2. Tuomet lietuviai praleido du vėlyvus įvarčius į savo vartus.

Liublianoje viskas klostėsi daug liūdniau.

Rungtynių pradžia su Škotija dar suteikė vilčių, tačiau Slovėnijoje jau nuo rungtynių pradžios varžovai visiškai kontroliavo žaidimą ir maudė lietuvių gynybą.

25-ąją minutę slovėnų spaudimas virto įvarčiu. 11 metrų baudinį realizavo Josipas Iličičius. Linas Klimavičius neleistinai griovė varžovą iš nugaros ir užsidirbo dar ir geltoną kortelę. Jis turės praleisti kitas Lietuvos rinktinės rungtynes.

Pirmajame kėlinyje lietuviai kamuolį kontroliavo tik 41 proc. laiko ir nei karto nesmūgiavo net į vartų pusę. Slovėnai net keturis kartus taikėsi į vartų plotą.

Antrasis kėlinys taip pat prasidėjo nemalonumais, kai Darvydas Šernas kerštaudamas varžovui užsidirbo geltoną kortelę ir taip pat negalės padėti rinktinei rungtynėse su Malta.

61-ąją minutę buvo paskirtas dar vienas 11 metrų baudinys, kuris baigėsi dar vienu J.Iličičiaus įvarčiu. Šįkart E.Šetkus parbloškė J.Repasą ir teisėjas nedvejodamas nubaudė Lietuvos rinktinę.

Gaivaus oro į Lietuvos rinktinę įnešė aikštėje pasirodęs Lukas Spalvis. Pirma J.Oblako meistriškumą po jo perdavimo išbandė F.Černychas, o vėliau pabandė pats L.Spalvis.

Tačiau labai greitai slovėnai prisiminė, kad Lietuvos rinktinės gynyba yra itin nepatvari. Benjaminas Verbičius išmaudė Lietuvos rinktinės gynėjus ir meistriškai permetė kamuolį per E.Šetkų į vartus.

Per pridėtą laiką dar vieną vinį į Lietuvos rinktinės karstą įkalė Valteras Birsa.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lietuvos futbolo rinktinė
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lietuvos futbolo rinktinė

F grupėje Lietuvos rinktinė užima penktąją vietą, iš kurios jau nebepakils. Slovėnai pakilo į trečią vietą ir su 14 taškų dar kovoja dėl antrosios vietos grupėje.

Lietuvos rinktinė šiame atrankos cikle jau praleido net 18 įvarčių. Tik trimis daugiau yra praleidusi grupės autsaiderė Malta, su kuria lietuviai žais kitas pasaulio čempionato atrankos rungtynes.

V. Komanda Rungt. Perg. Lyg. Pral. Įv. Tšk.
1. Anglija 8 6 2 0 16:3 20
2. Slovakija 8 5 0 3 14:6 15
3. Slovėnija 8 4 2 2 10:4 14
4. Škotija 8 4 2 2 14:10 14
5. Lietuva 8 1 2 5 6:18 5
6. Malta 8 0 0 8 2:21 0

Rungtynių eiga

Antrasis kėlinys: Slovėnija – Lietuva 4:0

90 min. ĮVARTIS. Valteras Birsa toliau triuškino Lietuvą.

82 min. ĮVARTIS. Benjaminas Verbičius išmaudė Lietuvos rinktinės gynėjus ir meistriškai permetė kamuolį per E.Šetkų į vartus.

70 min. Aikštėje pasirodęs L.Spalvis padėjo sukurti du pavojingus epizodus iš eilės. Pirma J.Oblako meistriškumą išbandė F.Černychas, o vėliau pabandė pats L.Spalvis.

65 min. Lukas Spalvis pakeitė N.Valskį.

61 min. ĮVARTIS. Dar vienas 11 metrų baudinys ir dar vienas J.Iličičiaus įvartis. Šįkart E.Šetkus parbloškė J.Repasą ir teisėjas nedvejodamas nubaudė Lietuvos rinktinę.

51 min. D.Šernas keršijo Cesarui ir įsirėžė į futbolininką, kai šis jau buvo be kamuolio. Teisėjas skyrė lietuviui geltoną kortelę ir jis taip pat praleis kitas rungtynes.

48 min. Po susidūrimo su Cesaru medikų pagalbos prireikė D.Šernui, bet futbolininkas galėjo tęsti rungtynes.

Pirmasis kėlinys: Slovėnija – Lietuva 1:0

45 min. Viso kėlinio metu slovėnai buvo visa galva geresni už lietuvius. Lietuviai kamuolį kontroliavo tik 41 proc. laiko ir nei karto nesmūgiavo net į vartų pusę. Slovėnai net keturis kartus smūgiavo į vartų plotą.

34 min. J.Repasas smūgiavo iš toli, išmaudęs Lietuvos rinktinės gynybą, tačiau kamuolys skriejo virš vartų.

26 min. Geltoną kortelę gavo ir V.Slivka.

25 min. ĮVARTIS. 11 metrų baudinį realizavo Josipas Iličičius. Linas Klimavičius neleistinai griovė varžovą iš nugaros ir užsidirbo geltoną kortelę. Jis turės praleisti kitas Lietuvos rinktinės rungtynes.

22 min. Po L.Klimavičiaus pražangos pavojingą baudos smūgį atliko J.Iličičius. E.Šetkus tik krūtine atmušė nuo žemės atšokusį kamuolį.

17 min. J.Iličičius turėjo dar geresnę progą, kai vienu lietimu smūgiavo iš baudos aikštelės prieigų, tačiau kamuolys skriejo virš vartų.

15 min. J.Repasas pavojingai įkirto į Lietuvos rinktinės baudos aikštelę, bet L.Klimavičius apsigynė ir kamuolį gaudė E.Šetkus.

8 min. Po kampinio puikią progą turėjo J.Iličičius, tačiau E.Šetkus kamuolį sugavo.

1 min. E.Jankauskas po rungtynių su Škotija padarė du pakeitimus startinėje sudėtyje. Linas Klimavičius pakeitė gynyboje klydusį Georgą Freidgeimą, o dėl geltonų kortelių nežaidęs Nerijus Valskis užėmė sveikatos problemų turinčio Artūro Žulpos vietą.

Startinės sudėtys:

Lietuva: Ernestas Šetkus, Linas Klimavičius, Tadas Kijanskas, Egidijus Vaitkūnas, Darvydas Šernas, Arvydas Novikovas, Vykintas Slivka, Mantas Kuklys, Nerijus Valskis, Valdemaras Borovskis, Fiodoras Černychas.

Slovėnija: Janas Oblakas, Nejčas Skubičius, Mitja Vileris, Boštjanas Cesaris, Josipas Iličičius, Jasminas Kurtičius, Andražas Šporaras, Janas Repasas, Miha Mevlja, Rajko Rotmanas, Benjaminas Verbičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius