Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolo žemėje yra vietos senukams: vyriausi „Top 5“ lygų žaidėjai

Prancūzijos futbolo savaitraštis „France Football“ šią savaitę pasirodžiusiame numeryje paruošė publikaciją apie vyriausius Europos elitinių čempionatų žaidėjus. Remdamiesi Opta atlikta analize, prancūzai skelbia, jog vyriausias futbolininkas – rugsėjį 43-ąjį gimtadienį atšventęs „Montpellier“ kapitonas Vitorino Hiltonas.
Europos stipriausių lygų veteranai
Europos stipriausių lygų veteranai / „Scanpix“ nuotr.

Prieš šį sezoną brazilas vieneriems metams pratęsė savo sutartį su klubu ir nuo 2011-ųjų Monpeljė klubui jau atstovavo per 320 kartų.

Prancūzijos „Ligue 1“ čempionate jis yra vyriausias žaidėjas nuo pat 1956-ųjų, kai „Troyes“ ekipai atstovavo 44-erių Rogeris Courtois.

V.Hiltonas taip pat yra pirmasis 43-ejų futbolininkas, žaidžiantis vienoje iš penkių stipriausių Europos lygų, nuo 2008-ųjų, kai Romos „Lazio“ vartus gynė 44-erių Marco Ballotta.

Antrąją vietą tarp dabartinių veteranų užima Italijos futbolo legenda Gianluigi Buffonas. Turino „Juventus“ simbolis sausio pabaigoje švęs 43-ąjį gimtadienį.

Trečioji vieta šiame „reitinge“ atiteko ispanų „Cadiz“ 41-erių vartininkui Alberto Cifuentesui.

Beje, iš „France Football“ surikiuotų 30 vyriausių Europos „Top 5“ lygų futbolininkų lygiai pusė (15) žaidžia Italijos „Serie A“ pirmenybėse. Šeši rungtyniauja Ispanijos „La Liga“, penki – Prancūzijos „Ligue 1“, trys – Anglijos „Premier“ lygoje, vienas – Vokietijos „Bundesliga“.

„France Football“ nuotr./Vyriausi Europos „Top5“ lygų žaidėjai
„France Football“ nuotr./Vyriausi Europos „Top5“ lygų žaidėjai

Tiesa, Europoje žaidžiantiems veteranams dar nemažai trūksta iki absoliutas šių dienų pasaulio rekordininko – japono Kazuyoshi Miuros. 53-ejų japonas nuo 2005-ųjų atstovauja „Yokohama FC“ ir šiemet dar kartą pratęsė savo sutartį metams.

Vyriausi Europos klubai pagal futbolininkų amžiaus vidurkį yra ispanų „Huesca“ (virš 29 metų), italų „Parma“, ispanų „Cadiz“, Pamplonos „Osasuna“ ir vokiečių Frankfurto „Eintracht“.

„France Football“ nuotr./Vyriausi Europos „Top5“ lygų klubai
„France Football“ nuotr./Vyriausi Europos „Top5“ lygų klubai

V.Hiltonas – kas jis?

Savo profesionalo karjerą vyriausias Europos elitinių lygų žaidėjas V.Hiltonas pradėjo tragiško likimo „Chapecoense“ ekipoje, o į Prancūziją atvyko 2004-aisiais iš šveicarų „Servette“.

Prieš tai vidurio gynėjas vilkėjo „Bastia“, „Lens“ ir „Marseille“ marškinėlius, o 2001-ųjų atvyko į Monpeljė.

Savo karjerą šiame mieste jis pradėjo 33-ejų. Tuo metu nedaug kas tikėjo veterano sugebėjimais ir prognozavo jam greitą sugrįžimą į tėvynę arba persikėlimą į žemesnio diviziono klubą, tačiau V.Hiltonas sugebėjo maloniai nustebinti.

„Scanpix“ nuotr./Vitorino Hiltonas
„Scanpix“ nuotr./Vitorino Hiltonas

2011-2012 metų sezoną brazilas žaidė 35 mačuose iš 38, o „Montpellier“ pirmą ir iki šiol vienintelį kartą tapo „Ligue 1“ čempione.

„Čia vėl pradėjau mėgautis futbolu, nes ankstesnis laikotarpis Marselyje nebuvo sėkmingas, o treneris Didier Deschamps'as manimi nelabai pasitikėjo“, – prisiminė futbolininkas.

Po auksinio sezono jis su klubu pratęsė sutartį vienam sezonui, tačiau mažai kas įsivaizdavo, kad jis čia liks taip ilgai. Dabar jis su „Montpellier“ jis sužaidė per 320, spalio 25-ąją „Ligue 1“ pirmenybėse rungtyniavo 489 kartą ir pagal „Top 5“ lygose sužaistus mačus pavijo kitą Brazilijos superveteraną Dani Alvesą.

Kalbėdamas apie savo ilgaamžiškumą, brazilas turi aiškų atsakymą.

„Savo gyvenimo būdą pritaikiau futbolui. Nevartoju alkoholio ir nevaikštau į naktinius klubus. Sveikai maitinuosi ir miegu po 8 valandas per parą“, – pasakojo futbolininkas.

„Scanpix“ nuotr./Vitorino Hiltonas
„Scanpix“ nuotr./Vitorino Hiltonas

V.Hiltonas neslėpė, jog svarstė karjerą užbaigti tėvynėje, tačiau dar kartą pratęsus sutartį su „Montpellier“, toks scenarijus tapo mažai tikėtinas.

Brazilas tikisi, kad šie metai jo karjeroje nebus paskutiniai. Sutarties kitam sezonui su „Montpellier“ jis dar neturi.

„Tikiuosi, kad tai man dar ne paskutinis sezonas. Jaučiuosi puikiai ir noriu karjerą baigti žaisdamas. Pažadu, kad kitas sezonas man bus paskutinis“, – kalbėjo „Ligue 1“ legenda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius